Quantcast
Channel: 19دی آنلاین
Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

4 راهکار دولت برای حل معضلات اقتصادی/ وابستگی به نفت یک باره قطع شود

$
0
0


رئیس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران ثروت های زیادی دارد و مردم قالیباف آن نباید روی حصیر زندگی کنند، از تخریب و تهمت هایی که نسبت به دولت روا می شود به شدت انتقاد کرد
محمود احمدی نژاد صبح امروز با حضور در جلسه علنی مجلس که به منظور گفتگو با نمایندگان درباره مسائل جاری کشور انجام شد اظهار داشت: ظرفیت عظیم ملت و هنرمندی آنان نشان داده است که اگر طرح های بزرگ پی در پی اجرا شود همه با آن همراهی خواهند کرد و منجر به پیشرفت کشور خواهد شد.

وی افزود: وقتی دشمنان دیدند که به دلیل اجرای طرح های بزرگ اقتصادی از جمله طرح هدفمند کردن یارانه کشور و اقتصاد رقابتی شده و رشد پایدار در ایران اسلامی شکل می گیرد به رغم اینکه درحال انجام گفتگو بودیم تحریم ها را جلو بردند و بر شدت آن افزودند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه یکی از بهترین اقدامات تحولی برای خنثی کردن تحریم ها و توطئه های دشمن اجرای طرح هدفمند کردن یارانه هاو تکمیل آن است تصریح کرد: اجرای این طرح باعث ریشه کن شدن فقر، مصرف واقعی، قطع وابستگی به نفت، کاهش وابستگی به ارز، رشد صنعت و تولید و... می شود. دولت آماده است که این طرح را اجرا کند و هم اکنون زیر ساختهای آن را آماده کرده است.
وی ادامه داد: عددهایی که من در مصاحبه قبلی در ارتباط با اجرای هدفمند کردن یارانه ها اعلام کردم واقعی بود. تبعات و آثار آن هم واقعی است. درحال حاضر چنین ظرفیتی در کشور ما وجود دارد و همه باید آنرا بدانیم، من باور دارم که می توانیم حداقل معیشت رابرای مردم فراهم کرده و فقر را ریشه کن کنیم.

احمدی نژاد با بیان اینکه برخی در اجرای فاز اول هدفمندی منتقد بودند و برخی می گفتند اجرای آن درحالی که زمانی تا انتخابات باقی نمانده آثار منفی در پی دارد عنوان کرد: از سویی هم برخی امروز می گویند که اجرای این طرح در آستانه انتخابات مثبت است اما همه باید بدانند که شان دولت اجل از این حرف ها و موضوعات است.

وی یاد آور شد: برخی از هم اکنون می گویند اجرای طرح هدفمندی شکست خورده است و از سویی هم اذعان می کنند که تاثیرا نتخاباتی دارد اما قطعا نمی توان این دو را با هم جمع کرد. دولت حاضر است خطرها را بپذیرد تا دولتهای بعدی کارهای بزرگتری انجام دهند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه برخی اختلافاتی که در ارتباط با اجرای فاز دوم هدفمندی بین دولت و مجلس وجود دارد با تفاهم حل می شود، اضافه کرد: در جلسه ای هم که خدمت رهبر معظم انقلاب بودیم ایشان هم دغدغه هایی در این خصوص داشتند که با توجه به درنظرگرفتن این دغدغه ها شکل کار بهتر می شود. قطعا اجرای طرح های بزرگ درکشور فقط از طریق تفاهم امکان پذیراست و نمی توان بدون تفاهم چنین اقداماتی را انجام داد چرا که چنین چیزی از منطق اداری و کاری به دور است.
وی در ارتباط با موضوع اصلاح نظام بانکی نیز گفت: در فعالیت اقتصادی هر کس می خواهد کار کند باید نظارت و کنترل بر آن جاری باشد اما ما آمده ایم ثروت مردم را در دست چند بانک قرار داده ایم و می گوییم که شما سرمایه گذاری کنید و ملت هم باید به دنبال آنها بدوند. قطعا چنین موضوعی رانت و مشکل ایجاد می کند.

احمدی نژاد با اشاره به ارائه طرح گمرکی از سوی مجلس به دولت افزود: طرح مالیاتی که نکات اساسی در آن وجود دارد هم بهتر است هر چه زودتر از سوی مجلس محترم بررسی شود و در اختیار دولت قرار بگیرد چرا که اگر سیستم مالیاتی درست نباشد به هر شکلی که سعی در توانمند کردن اقشار ضعیف جامعه کنیم باز هم به دلیل نبود سیستم مالیاتی درست باعث افزایش فاصله طبقاتی خواهیم شد. اصلاح نظام پولی هم هم اکنون در دولت آماده شده و برای اجرا منتظر شرایط نامناسب هستیم.
وی تاکید کرد: حرف مشترک ما این است که مردم قالی باف نباید روی حصیر بنشینند و ملتی که در دریایی از ثروت زندگی می کنند نباید مشکل داشته باشند. بیشترین ملاقات نمایندگان با دولت در دولتهای نهم و دهم انجام شده است و عمده مطالبات نمایندگان هم مشکلات مردم بوده است ما هم برای رفع مشکلات مردم تلاش می کنیم. به خدا می توان کارهای بزرگ در این کشور انجام داد.
رئیس جمهور با تاکید بر اینک اقتصاد نیازمند تمرکز است وحتی یک اتاق را هم از دو نقطه موازی نمی توان اداره کرد ادامه داد: هر طرح و برنامه ای که از سوی دولت اعلام می شود اگر با پشتیبانی و همراهی سایر قوا به ویژه مجلس شورای اسلامی همراه شود دولت موفقیت آنرا تضمین می کند. قطعا ما با هم می توانیم کارهای بزرگی انجام بدهیم.
وی ادامه داد: می گویند شش ماه به پایان دولت مانده بهتر است کار را رها کنی چراکه نمی توان کاری انجام داد. سوال من این است که مگر انگیزه ها و روز ها با هم تفاوت دارند. ما به مردم تعهد داده ایم که تا روز آخر کار می کنیم. درست آن است که ملت تصمیم می گیرد و درانتخابات آینده هم هر کسی از سوی مردم انتخاب شود عزیز ما و ملت است.

احمدی نژاد با انتقاد از اینکه برخی بی انصافی کرده واز مرز نقد درباره عملکرد دولت عبور می کنند، اظهار کرد: نقد بهترین هدیه برای ملت و دولت است اما برخی به دروغ گفتند که دولت منابع ارزی را که با نرخ مرجع بوده 2500 تومان فروخته و پولش را برای هدفمندی یارانه ها نگه داشته است، آیا این اتهام کوچکی است؟
وی اضافه کرد: 7 دستگاه نظارتی بر ما نظارت دارند و آب خوردن من هم سخت است این اتهامی است که نمی توان به یک برادر مسلمان بزنند چه برسد به دولت. می گویند چرا حرف هایت را به مردم می گویی؟ دولت کار محرمانه ای ندارد که بخواهد ازمردم پنهان کند لذا اول همه چیز را باید مردم بدانند. یکی از انتقادهایی که می کردند هم این بود که چرا اجرای هدفمندی یارانه ها را اول به مردم گفته ای؟ طبیعی است که چنین موضوعی را اول باید مردم بدانند.
رئیس جمهور با بیان اینکه در موضوع بانکی بدترین اتهامات را به شریفترین فرزندان این ملت وارد آورده اند تصریح کرد: البته ما فعلا جایی برای شکایت نداریم. ما می خواهیم تا آخرین روز کار کنیم ودر خدمت شما و ملت عزیز ایران باشیم. هیچ بحث سیاسی هم نداریم. هر طرحی که دولت عنوان می کند اگر کمک بدهید اجرایش را تضمین می کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: ما یک سندی با عنوان قانون اساسی داریم که پایه اداری کشور و تنظیم کننده روابط و مبنای حقوق ملت و قوا است. سه قوه مستقل هم در کشور داریم که اختیارات مستقلی دارند بخشی از این ا ختیارات ناظر برعملکرد سایر قواست که به معنای دخالت نیست.

احمدی نژاد افزود: نظارت های سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و سایر نهادهای نظارتی را نمی توان به معنای دخالت دانست و قطعا این نظارتها استقلال قوا را نقض نمی کند. دولت هیچ گاه در قانون گذاری دخالت نکرده و تلاشی هم دراین زمینه انجام نداده است، اما اگر تصمیمات دولت وحتی ا نتصاب افراد با ارائه طرح ها و اقدامات دیگر لغو شود دولت چگونه کار کند؟
وی تاکید کرد: اگر قانون به صورت پی در پی اصلاح شود در کشور ثبات ایجاد نمی شود. برنامه ریزی نیازمند ثبات است، لذا اگر دائما در قانون برنامه، بودجه و... تغییر ایجاد شود شاهد ثبات نخواهیم بود و کار پیش نخواهد رفت.

محمود احمدی نژاد امروز چهارشنبه در ادامه سخنرانی های خود در صحن علنی مجلس با بیان اینکه در برخورد با تحریم 3 جهت‌گیری کلی وجود دارد، افزود: جهت‌گیری اول ادامه وضع موجود است؛ بالاخره آنها حمله کرده و دولت بسیج شده که حملات آنها را دفع کند؛ آنها راه را می‌بندند و ما راه جدیدی را پیدا می‌کنیم، فشار و طراحی می‌کنند و ما با تدبیر می‌خواهیم آنها را دور بزنیم.

احمدی‌نژاد در ادامه جهت‌گیری دوم را تسلیم در برابر دشمن دانست و گفت: همه می‌دانیم که این از ساحت ملت بزرگ، مجلس، دولت و نظام برآمده از این ملت و همه کسانی که در این جلسه حضور دارند، به دور است

وی جهت گیری دیگر ممکن در برابر تحریم ها را ایجاد تحول ساختاری، استفاده از ظرفیت های بومی، عبور از تحریم و مایوس کردن دشمن است.
وی با تاکید بر اینکه جهت گیری اول مبنی بر اقدام متقابل برای دور زدن تحریم ها در میان مدت به ضرر ماست گفت: بالاخره کسی که اول حمله می کند برنده است و آسیبی وارد می سازد و ما باید برای جبران آن آسیب تدبیری بیاندیشیم بنابراین جهت گیری اول به نفع ملت نیست.
رئیس جمهور افزود: دولت ایستاده است و شبانه روز کار می کند اما با این روش نمی توانیم کار را جلو ببریم و البته همه می دانند که اگر اقدامات سریع دولت نبود آنها به اهداف خود می رسیدند.
وی با توضیح جهت گیری سوم و کارهایی که برای تحقق آن باید انجام داد گفت: می شود با همدلی و طراحی هر طرح و تهدید دشمن را به تبدیل به فرصت و عنصر سازنده در اقتصاد کرد.

احمدی نژاد با تاکید بر این که برای تحقق جهت گیری سوم اول باید نقاط ضعف در اقتصاد کشور را شناسایی کنیم، با اشاره به 4 نقطه ضعف در اقتصاد کشور گفت: 4 نقطه ضعف اصلی در اقتصاد کشور داریم و دشمن بر روی این نقطه ضعف ها طراحی می کند.
وی مسیر جریان ثروت و سرمایه را نقطه ضعف اول دانست و گفت: 50 سال است جریان ثروت و سرمایه اعم از نیروی انسانی کارآمد در جهات خاصی شکل گرفته و ثروت به لحاظ جغرافیایی از مناطق دورتر به مناطق مرکزی تر آمده و حتی نیروی متخصص و توانمندی که در نقطه دور طلوع می کند نمی تواند آنجا بایستد و باید به مرکز بیاید.
وی افزود: همچنین ثروت از جیب دهک های به درآمد کمتر به جیب دهک های با درآمد بیشتر می رود و فعالیت های تولید مثبت ماندگار به سمت سفته بازی و فعالیت های کاذب رفته است.
رئیس جمهور با بیان اینکه این نوع حرکت سرمایه در نظام سرمایه داری قابل توجیه است، یادآور شد: ما در کشور اسلامی و عدالت محور هستیم و چنین اقتصادی در کشور ما قابل قبول نیست.
وی با اشاره به دومین نقطه ضعف اقتصاد کشور تصریح کرد: منحصر شدن اصلی اقتصاد در دست افراد خاص و معدود و خارج شدن توده های مردم از فعالیت های ماندگار اقتصادی و رشد تولید وابسته به نفت ارزی از دیگر نقطه ضعف های اقتصاد ما است و کسانی که دست شان می رسد پولدارتر می شوند و اقتصاد کشور در دست سه چهار هزار نفر می چرخد و بقیه مردم عنصر فرعی به حساب می آیند.
وی تاکید کرد: عامل اصلی در تحقق این ضعف سیستم بانکی کشور است و منظور از سیستم بانکی کشور رئیس و کارمندان آن نیست. سیستم بانکی به گونه ای است که ثروت را از نقاط دور به نقاط مرکزی منتقل می کند.
احمدی نژاد با اشاره به اقدامات دولت برای مقابله با ضعف های اقتصادی کشور گفت: در مقابل این دو نقطه ضعف ذکر شده کارهایی همچون هدفمندی یارانه ها، توزیع سهام عدالت، مسکن مهر، کارهای عمرانی در مناطق محروم، وام های قرض الحسنه طولانی مدت انجام شده و سعی شده است که ثروت در لایحه های دور بازتوزیع شود.

وی اتکا بودجه هزینه دولت به درآمدهای نفتی را سومین ضعف اقتصاد کشور دانست و گفت: در بعضی از مقاطع دولتها و مجلس ها نشست هایی برای حل این معضل داشتند ما در این دوره که دولت و مجلس صندوق توسعه ملی را تاسیس کردند ، بخشی از درآمدهای نفتی را از دست دولت خارج کردیم اما به طور متوسط بودجه های هزینه ای دولت وابستگی اش به نفت اضافه شده که همین عامل افزایش تورم مستمر است.
همچنین احمدی نژاد از دیگر ضعف های اقتصاد کشور را اتکا به مدل های اقتصادی اقتباسی دانست و گفت: عمده نظرها و راه حل ها برای برنامه و رشد اقتصادی کشور ایران نوعاً یا سرمایه داری است یا سوسیالیستی و سرمایه کشور متکی به منابع بومی نیست و وابسته به درآمدهای ارزی و ویا نفت است.
وی با بیان اینکه دولت 4 راه حل را برای مقابله با این معضلات اقتصادی تدارک دیده است، گفت: البته فهرست دولت بسته نیست و شما هم می توانید راه حل های دیگری به آن اضافه کنید.
رئیس جمهور گردش ثروت در کل کشور را یکی از راه حل های مقابله با معضلات اقتصادی کشور دانست و گفت: باید مسیر جریان ثروت و سرمایه را تغییر دهیم و تا این مسیر تغییر نکند مشکلات سر جای خودش باقی می ماند، ثروت باید در کل کشور بچرخد و نه فقط در برخی مراکز.
وی افزود: باید سفته بازی و گرایش به سمت فعالیت های کاذب را محدود کنیم و تقاضا برای کالاهایی که ارزشی برای اقتصاد ایجاد نمی کند همچون طلا و ارز را کاهش دهیم.

وی با اشاره به دومین راهکار دولت برای مقابله با معضلات اقتصادی مردمی کردن اقتصاد نام برد و گفت: باید طوری برنامه ریزی کنیم که همه مردم در تمام سرزمین فرصت فعالیت های سازنده اقتصادی پیدا کنند و فعال شوند.
احمدی نژاد استفاده حداکثری از منابع بومی و سرزمینی را سومین راهکار مقابله با مشکلات اقتصادی دانست و گفت ما کشور ثروتمندی هستیم اگر متکی به منابع بومی خودمان باشیم رشد اقتصادی پایدار خواهد بود.
وی قطع بودجه هزینه دولت به درآمدهای نفتی را از دیگر راه حل اقتصادی دانست و گفت: باید برای قطع هزینه های دولت به درآمدهای نفتی یکباره تصمیم بگیریم و این کار را تمام کنیم. فشار می آید معلوم است که فشار می آید. درآمدی که 100 سال است از نفت تغذیه کرده بخواهیم یک دفعه آن را قطع کنیم فشار می آید.

رئیس جمهور افزود: وقتی که درآمدهای نفتی برای هزینه باشد همه نگاه ها می رود به سمت درآمدهای نفتی برای خرج کردن و می گویند نفت هست مفت هم هست.
وی با بیان اینکه دولت پیشنهاداتی برای جایگزین کردن درآمدهای نفتی دارد، گفت: پیشنهاد اول ما استفاده از زمین بالاترین ثروت خدادادی ملت ایران است. ملت ایران به لطف خدا 187.3 میلیون هکتار زمین دارد که 25 میلیون هکتار شدت مرکزی و لوت است و حدود 103 میلیون جنگل و مرتع دارد که از این 103 میلیون، 14 میلیون جنگل های بنه، بلوط و بادام های کوهی است. و 2.5 میلیون هکتار از این زمین ها تحت اشغال مراکز صنعتی ، دامی و طیور است. آیا نمی توانیم از این زمین ها به درستی استفاده کنیم؟
وی افزود: حدود 45 میلیون هکتار زمین قابل کشت داریم که تنها 14 میلیون از آن کشت می شود و 4 میلیون هم آمایش است یعنی حداقل 27 میلیون هکتار زمین قابل کشت در کشور وجود دارد. می گویید آب کم است اما آب هست مگر می شود زمینی که خدا خلق کرده آب مرود نیاز آن را ندهد و برای تامین آب آن هم راهکار داریم و باید برگردیم به راهکار دوم حل مشکلات اقتصادی یعنی مردمی کردن اقتصاد.
احمدی نژاد گفت: ثروت هایی که در بازار سکه و ارز می چرخد چرا نباید برود برای تامین آب. باید تصمیماتی بگیریم که مردم ما به آن سمت حرکت کنند.

رئیس جمهور کشورمان با اشاره به محدودیت استفاده از جنگل ها گفت: زمانی که این اقدام انجام شد استدلال شان این بود که دام می رود به جنگل و جنگل را تخریب می کند اما بهترین حافظان جنگل دامداران هستند و اگر ما این 14 میلیون هکتار جنگل را به آنان برگردانیم بیش از 14 هزار اشتغال ایجاد می شود.
وی افزود: حداقل 6 میلیون تن بلوط در جنگل تولید می شود که از بین می رود این در حالی است که کل علوفه وارداتی کشور 7 میلیون است که سال گذشته در همین زمینه نیز دچار مشکل شدیم و برای چه باید این 6 میلیون تن بلوط از بین برود و ما هیچ استفاده ای از آن نبریم. بنابراین باید تصمیمات خود را عوض کنیم.
وی ادامه داد: در همین جنگل ها می شود گیاهان دارویی پرورش داد اما ما این 14 میلیون هکتار را از بهره برداری خارج کردیم و اگر محدودیت استفاده از آن را برداریم یک ثروت عظیم برای ملت خواهد شد.
احمدی نژاد پیشنهاد استفاده از معادن را پیشنهاد دوم دولت برای قطع هزینه های دولت از درآمدهای نفتی دانست و گفت: معادن کشور قابل تقسیم به 250 هزار بلوک معدنی است اما الان کمتر از 15 هزار بلوک از آن استفاده می شود. باید بیاییم به مردم بگوییم اینها بلوک های معدنی است هر کس که آن را اکتشاف کرد می تواند چند سال خودش از آن بهره برداری کند.
وی راهکار سوم دولت را هدفمندی یارانه ها دانست و گفت: هدفمندی یارانه ها استفاده از منابع ملی است.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

Trending Articles