Quantcast
Channel: 19دی آنلاین
Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

انتقاد آیت الله استادی از کتاب سازی در حوزه‌های علمیه

$
0
0
دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه از کتاب سازی در حوزه‌های علمیه به شدت انتقاد کرده و خواستار مبارزه با این پدیده شد.

آیت الله رضا استادی ظهر پنج شنبه در چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه كه در سالن همایش مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم برگزار شد، گفت: متاسفانه هم اکنون کتاب سازی در حوزه در حال انجام است که این امر در شان حوزه نیست و عده ای در پدیده کتاب سازی تنها برای ناشر کار می‌کنند که باید با این کار مبارزه کرد.

وی ابراز داشت: رهبر معظم انقلاب از ما توقع تولید علم دارند و مراجعی چون آیت الله مکارم شیرازی نیز تاکید کرده‌اند که مولفان نباید از سایت‌ها مطالبی را برداشته و کتاب سازی کنند.

امام جمعه قم ضمن اشاره به بداخلاقی‌های صورت گرفته اخیر در کشور تأکید کرد: اخلاق در کتاب هم مصداق دارد کارهای خوب و بد حوزوی فراوان انجام می‌شود و این که از هزار کتاب رسیده به دبیرخانه جشنواره کتاب سال تنها 200 اثر به مرحله بعد راه پیدا می‌کند نشان از مشکلات دارد.

وي ادامه داد: اگراخلاق رعایت شود و برای تالیف یک کتاب یا مقاله شاهد رعایت اخلاق باشیم وضعیت تألیف‌ها بهتر از وضع موجودخواهد شد.

آیت الله استادی از عجله و کار فوری برخی مولفان انتقاد کرد و افزود: هنگامی که یک مولف در طول یک سال 10 یا 15 کتاب منتشر می‌کند نشان از این دارد که مولف مطالعه نداشته است.

وی ضمن تاکید بر ارائه تالیفات کاربردی در جامه تصریح کرد: مولف باید موضوعی را انتخاب کند که کارگشا بوده و برای مردم کارگشا باشد اما کتاب هایی منتشر می‌شود که هیچ دردی را دوا نمی‌کند.

عضو جامعه مدرسين حوزه تأکید کرد: ذکر منابع استفاده شده در تألیف کتاب، نفوذ آن اثر را افزایش می‌دهد و هر چه کار را به طرف خدایی شدن پیش ببریم اثرگذارتر خواهد بود.

وي اظهار داشت: کتاب سالی که در تهران و جای دیگر انجام می‌شود، معمولا با انتقاد مواجه می‌شود و داوری را زیر سئوال می‌برند، البته انتخاب کتاب سال کار دشواری است و از این رو پیشنهاد می‌کنم در کتاب سال حوزه یک برنامه تشویق عمومی داشته باشیم که آثار بیشتری تشویق شوند و در موارد نادری، یک اثر مانند اثر آیت الله جوادی آملی بعنوان کتاب سال معرفی شود.

معاونت پژوهش حوزه‌های مرکز حوزه‌های علمیه، همه ساله همایش کتاب سال حوزه را برگزار می‌کند، آثاری می‌توانند در این همایش شرکت داده شوند که در زمینه علوم انسانی یا اسلامی مرتبط با حوزه دین توسط فضلا و علمای حوزوی داخل و خارج از کشور تألیف، ترجمه، تحقیق یا تصحیح شده باشد.

شناسایی کتب و نویسندگان برتر حوزوی و معرفی آنها به جامعه علمی، تشویق و حمایت از نویسندگان کتب برتر حوزه، تقویت روحیه و انگیزه‌های تحقیق و پژوهش در حوزه، ارتقای سطح پژوهش‌های دینی و حوزوی و همچنین ترویج فرهنگ پژوهش در میان حوزویان از جمله اهداف برگزاری همایش کتاب سال حوزه هستند.

958 عنوان کتاب و پایان نامه به دبیرخانه چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه رسید که 198 اثر به مرحله دوم ارزیابی داوران ارسال شده 12 اثر به عنوان آثار برگزید و 14 اثر به عنوان آثار شایسته تقدیر انتخاب شدند.



Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

Trending Articles