سعید شمس - « پاسخ مورخه ۹۱. ۰۷. ۳۰ جنابعالی که با مُهر"خیلی محرمانه" ارسال گردید واصل و موجب تشدید نگرانی اینجانب از نحوه اجرای اصول متعدد قانون اساسی از سوی ریاست محترم قوه قضائیه گردید. از آنجا که این مکاتبات مربوط به حقوق اساسی ملت است ضرورتی به محرمانه بودن ندارد، درباره نامه فوق نکات زیر را متذکر میگردم»
این مقدمهای بود بر نامه علنی احمدینژاد که در آن به نامه «خیلی محرمانه» آیت الله آملی لاریجانی جواب داده بود تا رییس قوه مجریه حالا متهم به این امر شود که اختلاف خود با رییس قوه قضاییه را آشکار کرده است که این در تضاد کامل با تأکیدات مقام معظم رهبری است که مسئولان باید جامعه را به سمت آرامش سوق بدهند.
خبرنگار عصر ایران در پایان جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی به سراغ تنی چند از مجلس نشینان رفت تا نظرات آنها را درباره این مساله بداند.
علاءالدین بروجردی: این نامه با منطق مدیریت تناقض دارد
رییس کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم با اشاره به نامه احمدینژاد به آیت الله لاریجانی ضمن ابراز نارضایتی از رییس دولت میگوید: انتظار این است که سران قوا به عنوان چهرههای تاثیرگذار کشور اختلاف نظرهای خود را به جامعه نکشانند، چون با منطق مدیریت تناقض دارد.
علاءالدین بروجردی همچنین اظهار داشت: مردم انتظار دارند که چنین مسایلی در جلسات ویژه بررسی شود تا دشمنان هم از این رفتارها سوء استفاده نکنند. امیدوارم نامه رییس جمهوری به رییس قوه قضاییه نقطه پایانی این قبیل رفتارها باشد و مسئولان به همان اندازه که از جایگاه مهمی در نظام برخوردار هستند، به همان اندازه هم منطق مداری بیشتری در رفتارهایشان مشاهده شود تا مشکلات و نگرانیهایی که وجود دارد، به کمترین حالت ممکن خود برسد.
کوثری: احمدینژاد باید حضوری حرفهایش را میزد
نماینده تهران و عضو کمسیون امنیت ملی، "نامه نگاری" را مختص زمانی میداند که دو مسئول نتوانند به زبان مشترکی برسند و نتوانند همدیگر را تحمل کنند.
اسماعیل کوثری ادامه میدهد: سران سه قوه در جلسات منظم و دائمی با هم دیدار میکنند و به همین دلیل ای کاش آقای احمدینژاد به جای نوشتن نامه سرگشاده صبر میکردند تا حرفهایشان را به طور حضوری به آیت الله لاریجانی بگویند. به هر حال ایشان میدانند که کشاندن چنین مسایلی به جامعه هم مشکل را تشدید میکند و هم اینکه بیتوجهی به توصیههای ولی فقیه است. به همین دلیل اصرار این است که مخصوصا چهرههایی که جایگاه مهمتری را بر عهده خود میبینند، بیشتر از دیگران باید مراقب رفتارهای خود باشند.
موسی الرضا ثروتی: احمدینژاد روحیه خاصی دارد
موسی الرضا ثروتی اعتقاد دارد که با توجه به مشکلات معیشتی مردم مسئولین به جای بحث و جدل باید کاری کنند تا با همکاری یکدیگر شرایط را بهبود ببخشند تا آحاد مختلف مردم بتوانند با دغدغه کمتری به زندگی خود ادامه بدهند.
نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار داشت: جواب دادن علنی به نامه خیلی محرمانه رییس قوه قضایی کار شایستهای نبود و به همین دلیل میتوان به احمدینژاد ایراد گرفت، اما این را هم نباید فراموش کرد که حق طبیعی رییس جمهوری است که از زندان اوین یا هر جای دیگری بازدید کند. بالاخره رییس جمهوری حتی اگر تابع نظرات خاصی باشد و انتقاداتی را هم متوجه خود ببیند هم دلیلی نمیشود تا او را از حق قانونیاش محروم ساخت.
ثروتی در پایان حرفهایش گفت: البته احمدی نژاد در طول این سالها نشان داده است که به انجام دادن کارهای خاص علاقه دارد و کارهایی را که خیلیها اعتقاد داشتند علنی شدنشان مصلحت نیست، آشکارا کردهاند.
نادر قاضیپور: نان شب مردم مهمتر است
نماینده ارومیه علنی شدن نامه محرمانه رییس دستگاه قضا را اقدامی خلاف اخلاق میداند و همچنین میگوید: من نمیدانم آقای احمدینژاد بر چه اساسی نامهای که بر اساس مصلحت به طور محرمانه دریافت کرده بود را به اطلاع همه رساند، با این رفتارها باید به مردم این حق را داد که درباره رابطه بین سران قوای سه گانه نگرانیهای زیادی داشته باشند. مساله دیگر این است که وقتی مقام معظم رهبری تا به این حد توصیه میکند که آرامش را به جامعه تزریق کنیم، آقای رییس دولت چرا و چطور به خود اجازه چنین کاری میدهند.
نادر قاضیپور همچنین با اشاره به شرایط اقتصادی و محدودیتهای مالی این روزهای مردم ادامه میدهد: مشکل اصلی فعلی کشور این است که لایههای مختلف مردم گرفتاریهای مالی زیادی دارند و به همین دلیل بر همه مسئولین واجب است که به جای این کارها و حاشیه سازیها همه وقت و انرژی خود را صرف این کنند که شرایط را بهبود ببخشند تا از این طریق مردم بتوانند زندگی بهتری انجام بدهند.
مهرداد لاهوتی: فقط مردم هستند که ضرر میکنند
«در فضایی که دشمنان به فکر توطئه هستند و کشور به آرامش و وحدت بیشتری احتیاج دارد، این نوع نامه نگاری التهاب زا است و باعث میشود تا کشور آسیب پذیر شود»
مهرداد لاهوتی نماینده مجلس نهم با ذکر این مطلب ادامه داد: به نظر من مردم خسته هستند و از این نوع ادبیات هراس دارند و میدانند که با تداوم چنین شرایطی مشکلات اقتصادیشان نه تنها کاهش نمییابد، بلکه روز به روز بیشتر هم میشود. به همین دلیل توصیه من به احمدینژاد این است که در چند ماه باقی مانده به جای علاقه نشان دادن به چنین مسایل بینتیجهای، دنبال این باشد تا طرحهای نیمه تمام خود را به پایان برساند و باید قبول کند که با تکرار رفتارهای اینچنینی فقط مردم هستند که ضرر میکنند
عصر ایران؛