Quantcast
Channel: 19دی آنلاین
Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

استفاده صحیح از طبیعت باید فرهنگ سازی شود

$
0
0
یکی از مراجع تقلید شیعیان با اشاره به اینکه متاسفانه در کشور شاهد عدم فرهنگ صحیح استفاده از منابع طبیعی هستیم، گفت: باید در این زمینه فرهنگ سازی صورت گیرد تا شاهد آسیب رسانی به طبیعت نباشیم.

آیت الله العظمی سید محمدعلی علوی گرگانی در دیدار با مدیرکل و کارکنان اداره منابع طبیعی قم، با اشاره به آیاتی از قرآن کریم، تصریح کرد: مردم و مدیران باید همراه با یکدیگر حرکت و تعامل داشته باشند تا به نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم.

وی با تأکید بر اینکه متاسفانه در کشور شاهد عدم فرهنگ صحیح استفاده از منابع طبیعی هستیم، اضافه کرد: جوانان و خانواده های ایرانی در مورد موضوعات و بخش های منابع طبیعی اطلاعات زیادی ندارند.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه متاسفانه در حفاظت از منابع طبیعی از برخی کشورها عقب افتاده تر هستیم، تصریح کرد: کشورهای دیگر در مسئله حفاظت و استفاده صحیح از طبیعت خیلی بهتر از ما هستند و فرهنگ بالاتری دارند.

وی با انتقاد از خانواده هایی که در روز طبیعت به آسیب زدن درختان و مراتع روی می آورند، اضافه کرد: متاسفانه این امر ناشی از فرهنگ پایین برخی خانواده های ایرانی است که شاهد آسیب رسانی به طبیعت هستیم.

آیت الله علوی گرگانی یکی از راه های فرهنگ سازی در خصوص منابع طبیعی را برگزاری دوره های آموزش در مدارس عنوان و اظهار کرد: منابع طبیعی برای تمام ملت است و باید از آن ها به دقت مراقبت کرد.

وی با تأکید بر اینکه برخی مسئولان باید از تصمیمات خودخواهانه پرهیز کرده و از قانون پیروی کنند، تصریح کرد: دود خودخواهی و لجبازی های برخی مسئولان به چشم مردم می‌رود.

این مرجع تقلید با اشاره به اینکه اگر بسترسازی و پیشگیری های لازم صورت گیرد شاهد وقوع سیل های خطرناک نیستیم، اظهار کرد: به دلیل عدم برنامه ریزی مناسب، سیل در گلستان جان بسیاری از هموطنانمان را گرفت.

وی با اشاره به وضعیت کویری قم، اظهار کرد: یکی از راه های جلوگیری از افزایشَ گردوغبار و آلودگی هوا، احداث جنگل های مصنوعی است.

آغاز فاز 2 پارک جنگلی ثامن الائمه در روزهای آینده

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری قم نیز در این دیدار با اشاره به اینکه در بخش آبخیزداری یکی از اهداف این اداره کل، کنترل سیلاب ها و ایجاد آب بندان ها است، اظهار کرد: با ایجاد سدهایی در مناطق مختلف آب های روان را هدایت کرده و در زمین نفوذ می دهیم تا در زمینه توسعه فضای سبز استفاده شود.

احمد عفتان با اشاره به اینکه بیشتر بارندگی های استان به صورت رگباری صورت می گیرد، اضافه کرد: به همین دلیل و با توجه به اینکه پوشش گیاهی کمی داریم و اراضی کوهستانی دارای شیب است، معمولا بعد از بارندگی ها شاهد سیلاب ها هستیم.

وی با تاکید بر اینکه وضعیت توسعه فضای سبز نسبت به سال های قبل بهتر شده است، تصریح کرد: احداث پارک جنگلی ثامن الائمه را از شهریورماه آغاز شد و اکنون فاز 2 این پارک که شامل خطوط انتقال آب و لوله گذاری است، در روزهای آتی کلید می خورد.

مدیرکل منابع طبیعی با اشاره به اینکه در جاده قم -تهران درختکاری صورت گرفته بودکه به دلیل سرمای سال 86 خشک شد، اضافه کرد: اکنون درختکاری در این مناطق را آغاز و با آبیاری قطره ای از درختان مراقبت خواهیم کرد.

وی با تاکید بر اینکه 180 هکتار بادام کوهی در مناطق قابل رشد غرس شده است، تصریح کرد: 176 هزار هکتار بیابان در استان داریم که می تواند به 40 درصد فضای استان نیز توسعه پیدا کند و این زنگ خطری برای قم محسوب می شود.

عفتان با اشاره به اینکه کانون‌های گرد و غبار استان شناسایی شده است، تصریح کرد: بر روی این مناطق بیشتر باید فعالیت صورت گیرد تا در تلطیف هوا موثر باشد.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

Trending Articles