حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم در حاشیه چهارمین همایش دیوان محاسبات کشور در پاسخ به این سوال که چرا نرخ ارز رد بوجه امسال مشخص نشده است، گفت: در بودجه کل کشور ما ارز را مبنای محاسبات خود قرار می دهیم و حتما باید تبدیل به ریال شود اما در نظر گرفتنش لطمه ای نمی زند چون تبدیل ارز به ریال در قانون بودجه به معنای داد و ستد ارز در بازار با این قیمت نیست و صرفا جنبه محاسباتی دارد.
وی در پاسخ به این سوال که وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی چگونه تعیین شد است، گفت: اظهار نظر در این خصوص فعلا زود است اما به نظر می رسد که اگر بخواهیم مقایسه کنیم با عملکرد سال گذشته این وابستگی ها افزایش یافته است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بابیان اینکه بخشی از بودجه مربوط به شرکتهای دولتی است و حاصل رشد و فعالیتهای آنهاست و جای مناقشه ای ندارد، گفت: آنچه که ما باید به آن توجه کنیم بودجه عمومی کشور است یعنی درآمدهای و هزینه ها و پیش بینی می شود عملکرد بودجه در سال جاری تا پایان اسفند حدود 92 هزار میلیارد تومان باشد.
وی اظهار داشت: به نظر می رسد پیش بینی ها برای بودجه عمومی سال 92 ، 165 هزار میلیارد تومان باشد واز این جهت نسبت به عملکرد حدود 70 تا 80 درصد اضافه شده است و این افزایش بودجه نتیجه ای جز استقراض و کسری بودجه ندارد.
نماینده مردم تهران در ادامه افزود: ما معتقدیم در شرایطی که درآمدهای نقدی ما کاهش پیدا کرده است در بودجه هم توازن را بین درآمدها و هزینه ها مبنا قرار دهیم.
مصباحی مقدم در پاسخ به این سوال که دولت اعلام کرده می خواهد این افزایش را از طریق مالیاتها تامین کند، گفت: ما مشکلی نداریم با اینکه از ناحیه مالیات درآمد بیشتری به دست بیاید اما ظاهرا درآمدهای مالیاتی هم حدود 55 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است به اضافه درآمدهای گمرکی و این نمی تواند جبران کننده کسری بودجه باشد.
مصباحی مقدم با بیان اینکه سعی می کنیم تا هفته آینده لایحه سه دوازدهم را تصویب کنیم، در خصوص دوبرابر شدن مقدار یارانه ها در بودجه 92 گفت: بحث یارانه ها را الان نمی شود مطرح کرد. پیشنهاد دولت این است اما آنچه که مجلس درنهایت تصویب خواهد کرد هنوز معلوم نیست. ممکن است ما وجه عمده را به سمت تولید ببریم و به عبارت دیگر یارانه نقدی که می خواهد به مردم داده شود از طریق ایجاد شرایط تولید و اشتغال بیشتر برای فرزندان و تامین سلامت مردم تامین شود.