Quantcast
Channel: 19دی آنلاین
Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

دولت یازدهم دولت بازنگری در روش های كشورداری

$
0
0
وزیر سابق امور خارجه تاكید كرد: دولت یازدهم باید دولت بازنگری در روش های كشورداری باشد.

به گزارش مهر، منوچهر متكی عصر امروز در نشست خبری با تاكید بر نقش رسانه ها در طول سال های گذشته گفت: رسانه ها نقش ممتاز و موثر و بی نیاز كننده در مواجهه با برخی از مسایل داخلی و بین المللی داشته اند.

متكی با بیان اینكه تمام گزینه هایی كه در جریان انتخابات طرح های ذهنی خود را در مدیریت كشور عرضه می كنند باید حد دولت و حد ملت را توامان به رسمیت بشناسند گفت: حد دولت سطوح راهبردی و استراتژیك و یافتن بهترین مدل ها در اداره كشور و پرداختن به نیازهای جامعه است.

وی افزود: دولت در این جایگاه تمامی ظرفیت خود را به كار بگیرد.

متكی با اشاره به اینكه ورود من به میدان انتخابات حاصل یك سال مطالعه در بررسی و تصمیم گیری برای این اقدام مهم بود، اضافه كرد: اولین اصل این است که وقتی ساحت های مختلف زندگی مردم به هم مرتبط و تاثیرگذارند در برنامه ریزی دولت هم برنامه ریزی همه جانبه و سیستماتیكی وجود داشته باشد. بنابراین برنامه‌های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی باید متوازن و در ارتباط با یكدیگر طراحی شوند.

وزیر پیشین امور خارجه افزود: برای مدیریت بهینه كشور رئیس جمهور باید سطح تصمیم و تصمیم گیرنده را مورد توجه قرار دهد. انطباق میان سطح تصمیم گیرنده و تصمیمی كه بنا است گرفته شود وجود داشته باشد. اگر برای تصمیمات بزرگ افراد كوچك و ناكارآمد گماشته شود بحران مدیریت به وجود می آید.

وی در خصوص مهمترین وظیفه رئیس جمهور گفت: رئیس جمهور باید رفتار دولت را، هم برای شهروندان و هم برای سایر كشورها قابل پیش بینی کند.

متكی تاكید كرد: در دوران جدید حتماً باید نگاهمان را به تمام جهان معطوف كنیم و با سیاست متوازن از همه ظرفیت ها در جهت منافع ملی و نیازهایی كه در كشور وجود دارد استفاده كنیم.

نایب رئیس جبهه پیروان با تاكید بر این كه باید در رابطه با قدرت های بزرگ بازی خلاقانه داشته باشیم خاطرنشان كرد: بینش بسیاری از برنامه ریزان ما صحیح است اما اتخاذ تصمیم نادرست كار را به سامان نمی برد.

وزیر سابق امور خارجه تاكید كرد: دولت یازدهم باید دولت بازنگری در روش های كشورداری باشد.

وی با اشاره به تصمیمات مهمی چون هدفمندی یارانه ها گفت: اگر در چنین تصمیماتی به جوانب آن دقت نشود و الزامات آن مورد عنایت قرار نگیرد باید پولی كه در اختیار مردم قرار می گیرد به صورت های دیگر از آنها گرفته شود.

متكی با تاكید بر خانواده به عنوان اولین و مهمترین مجموعه اجتماعی در جامعه گفت: هر یك از مشكلاتی كه در حوزه های مختلف با آن مواجه هستیم به راحتی در ساحت خانواده ها بازخورد آن را مشاهده می كنیم.

وی تاكید كرد: تاكید بر خانواده با چنین نگاهی است كه بتوانیم درجات خانواده ایرانی را ارتقاء ببخشیم.

وی با بیان اینكه باید زمینه یك گفتگوی ملی میان نخبگان برای خروج از مشكلات اقتصادی كه با آن مواجه هستیم را فراهم کنیم گفت: مسایل اقتصادی در حوزه تورم و بیكاری خودنمایی بیشتری دارد باید در عرصه تولید راهكار مناسب را پیدا كنیم.

متکی با بیان اینكه در نظر دارم مباحثی كه از مهرماه گذشته با دعوت از صاحب نظران و اساتید دانشگاه و مدیران اقتصادی كشور مورد بررسی قرار داده ایم در قالب نامه ای با طرح سوال مشخص برای اقتصاددانان بنویسم گفت: براساس این بازخورد برنامه نهایی را تدوین می كنیم.

وی با بیان اینكه رئیس جمهور باید بیش از هر كس عواقب سیاست ها و برنامه ها را پیش بینی كند افزود: پیش بینی در مسایل استراتژیك و راهبردی یكی از محورهای اساسی در اداره امور كشور است. هم برنامه رئیس جمهور در ارتباط با شهروندان قابل پیش بینی باشد و هم در خصوص تصمیمات قبلاً بازخوردها و منافع آن را مورد بررسی قرار دهد.

متكی با اشاره به اینكه در حوزه های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی موضوعات فراوانی در حال فهرست شدن است گفت: این نیازها را باید مورد بررسی دوباره قرار دهیم.

متکی در پاسخ به این سئوال که با توجه به سخنان شما در خصوص حضور نخبگان در عرصه های سیاسی کشور و وجود تفکرات مختلف در جامعه اقلیتی اعتقاد دارند که میرحسین موسوی و کروبی شایستگی حضور در انتخابات را دارند آیا شما معتقد به حضور این افراد هستید، افزود: تعبیر اقلیت به معنای اینکه کسانی در حاکمیت نباشند، نیست، تجربه عینی کشور نیز همین را نشان می دهد، جریان های مختلف در عرصه قانونگذاری و اجرایی حضور داشته‌اند و تا پایان رای گیری انتخابات 88 شاهد نشاط کامل در جامعه بودیم، حوادث بعد از پایان رای گیری نشان داد که این اتفاقات از قبل طراحی شده بود. دفاع از سلایق گوناگون و دیدگاه های مختلف در چارچوب نظام حق جریان های سیاسی است، اما در خصوص افرادی که نام بردید نهادهای مربوط این را مورد بررسی قانونی قرار می دهند اگر تایید شوند می توانند در انتخابات شرکت کنند.

وی همچنین افزود: در خصوص انتخابات مجلس نهم شاهد یک انتخابات با نشاط و حضور همه جریان های سیاسی در انتخابات بودیم .

متکی با اشاره به تغییرات گسترده مجلس نهم نسبت به مجلس هشتم تاکید کرد: اگر یک جریان سیاسی در مجلس نهم وزن کمتری نسبت به مجلس هشتم دارد نباید به حساب رقابت محدود گذاشت.

وزیر سابق امور خارجه در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه اگر در فروردین و اردیبهشت ماه سال آینده کاندیدایی روی کار آمد که برنامه های سیاسی و اجتماعی هم وزن برنامه های شما داشت، آیا حاضرید به نفع آن شخص کنار روید، گفت: مقبولیت مردمی تایید کننده نهایی در انتخابات است. باید به روش های درست و چارچوب های مورد پذیرش این نظرات را بررسی کنیم. اگر تمام انتخابات بعد از جنگ را در نظر بگیریم انتخابات ها قابل پیش بینی نبودند و گویای این مسئله است که مهمترین مولفه مردم هستند.

وی تاکید کرد: در سال 76 نیز حرف اولیه آن بود که کس دیگری بر روی کار آید اما نتیجه چیز دیگری را رقم زد.

متکی با توصیه به تمام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری گفت: بی هیچ تعارف سیاسی شتاب زده وارد قضاوت در خصوص انتخابات و شمارش آرا نشوند، چرا که مردم هنوز اراده شان را در خصوص این انتخابات نشان نداده اند.

این این داوطلب کاندیداتوری در انتخابات خاطر نشان کرد: ورود من برای نقش آفرینی در انتخابات است و به تلاش خودم همچنان ادامه می دهم.

وزیر سابق امور خارجه تاکید کرد: افرادی که برنامه های مکمل دارند می توانند برنامه هایشان را ادغام کنند، نباید نسبت به انتخابات ساده انگارانه برخورد کنیم.

وزیر سابق امور خارجه در خصوص سیاست خارجی دولت نهم و دهم خاطر نشان کرد: اگر برای سیاست خارجی این دولت بخواهم اشکالی وارد کنم درمان اول در روش است، البته از دولت دهم به بعد رویکرد متفاوتی اتخاذ شد که نقدهایی به آن دارم.

متکی در پاسخ به این سوال كه نظرش در مورد انتخابات آزاد و همچنین انتخابات مهندسی شده چیست و انتخابات ایران چگونه برگزار می شود، گفت: نگاهی به پیشینه انتخابات و بررسی قانون انتخابات و نهایتاً خروجی و نتیجه انتخاب های برگزار شده در كشور نشان دهنده این است كه نتیجه انتخابات در ایران در بسیاری از موارد قابل پیش بینی نیست، به لحاظ قوانین قابل خدشه نیست و از نظر ساز و كار نظارت بر آن قابل دخل و تصرف هم نیست.

وی خاطرنشان كرد: انتخابات 92 نیز مانند انتخابات گذشته پرشور و با نشاط و با رعایت كامل قوانین برگزار خواهد شد.

وزیر امور خارجه سابق كشورمان با بیان اینكه بعضاً دولت های بعد از جنگ در پی آن بودند كه افراد مورد نظر خود در انتخابات پیروز شوند گفت: نتیجه انتخابات ها نشان دهنده این است كه دولت در انتخابات نه باید و نه می تواند دخل و تصرف كند بنابراین شاهد انتخاباتی آزاد و پرشور خواهیم بود و هیچكس هم قادر به مهندسی انتخابات نیست.

وی همچنین در مورد رابطه ایران و آمریكا گفت: ایالات متحده آمریكا در صورت برخورد واقع بینانه با صحنه مسایل دو كشور و محیط بین الملل می تواند از فرصت مذاكره در رابطه با ایران برخوردار باشد منوط به اینكه در رویه گذشته خود را كه طی سالیان طولانی علیه ایران داشته است، تجدید نظر كند.

متكی با اشاره به زمزمه های جدید رابطه میان ایران و آمریکا گفت: چنانچه آمریكا گفتار با عملش با هم انطباق داشته باشد می تواند از این فرصت مذاكره استفاده كند.

وی همچنین در مورد انتخاب شدنش از سوی جبهه پیروان گفت: حضور من در عرصه رقابت های ریاست جمهوری از باب توصیه تشكیلاتی نبوده است.

وی افزود: با بررسی ها و رصدهایی كه طی یك سال اخیر نسبت به مسایل كشور داشتم به این جمع بندی رسیدم كه وارد عرصه شوم و كسانی هم كه به عنوان كاندیداهای جبهه پیروان معرفی شده اند هر یك به صورت مستقل فعالیت های انتخاباتی خود را انجام می دهند.

در ادامه این نشست متكی در جواب سوال خبرنگاری كه پرسید آیا این نشست خبری شما و اعلام كاندیداتوری مصداق تبلیغات زود هنگام نیست، گفت: انتخابات در دو دوره طرح مباحث كلان و تبلیغات انتخاباتی مطرح است و در گام نخست و در مرحله اول تمام شخصیت های سیاسی از جمله نامزدها باید زمینه لازم را برای آگاهی بخشی به جامعه برای افزایش مشاركت مردم در انتخابات فراهم كنند.

كاندیدای احتمالی یازدهمین دوره ریاست جمهوری ادامه داد: متاسفانه نظام حزبی در كشور ما هنوز سامانه لازم ندارد و نهادینه نشده است. بنابراین نامزدها باید 4-5 ماه قبل از انتخابات دیدگاه های خود را به مردم عرضه كنند تا مردم فرصت كافی برای انتخاب داشته باشند لذا نامزدها باید سخن گفتن با مردم را آغاز كنند.

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینكه شما بعد از جدایی دولت احمدی نژاد تبدیل به منتقد علیه دولت وی شده اید، گفت: به خاطر نقدها و انتقاداتی كه بنده نسبت به برخی رویكردهای دولت داشتم از بدنه دولت كنار گذاشته شدم اما این تلقی كه بعد از جدایی از دولت منتقد شدم درست نیست.

متكی در مورد برنامه های اقتصادی اش برای دولت آینده گفت: در حوزه اقتصاد طی شش ماه گذشته با تمركز بر سه محور بررسی شرایط موجود اقتصادی، آسیب شناسی آن و راه های برون رفت به سوی وضعیت مناسب با در دستور كار داشتم به خصوص در زمینه بروزترین و شاخص ترین مشكلی كه مردم با آن مواجه هستند كه آن بیكاری و تورم است. بنابراین برنامه مدون اقتصادی من در حال تدوین است كه بعد از ثبت نام بخش هایی از آن اعلام می شود.

كاندیدای جبهه پیروان با بیان این كه 5 دهك كشور ما در شرایط بد اقتصادی به سر می برند، گفت: برنامه دولت ممكن این است كه طبق متوسط را به قاعده طبیعی كشور تبدیل كنم كه این یك تحول عظیم در عرصه اقتصادی است.

وی با تاكید بر اینكه تولید در هیچ شرایطی نباید تحت الشعاع سیاست های بازدارنده قرار گیرد، اظهار داشت: تولید ناموس اقتصاد است لذا توجه به دو قشر در دستور كار من قرار دارد، یك قشری كه از امكانات لازم برخوردار نیست و دوم قشری كه حوزه تولید كشور را بر دوش خود دارد و با چنین نگاه جامع الاطرافی قادر خواهیم بود ثروت را در جامعه توزیع كنیم.

متكی با بیان اینكه پیشرفت و عدالت شعار دهه چهارم كشور است گفت: مبارزه با فقر، فساد و تبعیض همچون مبارزات تاریخی مهم است.

وی همچنین در خصوص فضای انتخاباتی كشور گفت: هنوز در كف جامعه ما جوشش و شور لازم برای انتخابات دیده نمی شود و این موضوع به دلیل شرایط اقتصادی است كه در یك سال اخیر برای مردم به وجود آمده است.

وزیر امور خارجه سابق كشورمان تصمیمات ناپخته در بعضی از حوزه ها را عامل اصلی مشكلات اخیر كشور دانست و گفت: با سیاست های جدید و تبدیل سوء تعبیرها به حسن تعبیرها می توانیم بر مشكلات غلبه یابیم.

وی همچنین در مورد ائتلافش با دیگر گروه های سیاسی گفت: صحبت از ائتلاف با مجموعه های سیاسی شاید زود باشد و بررسی چنین مساله ای از اردیبهشت ماه قابل تامل و بررسی است.

متكی همچنین در پاسخ به این سوال كه برخی از وزرای سابق احمدی نژاد اخیراً با وی دیدار داشته اند آیا شما نیز در این دیدار حضور داشتید اذعان كرد: من بعد از بركناری ام از وزارت امور خارجه هیچ دیداری با احمدی نژاد نداشتم.

وی در پاسخ به این سوال كه آیا حاضرید به نفع باهنر یا پورمحمدی كنار بروید گفت: كاندیداتوری ما متغیری از كاندیداهای دیگر نیست. اگر هدف شما همراهی و ائتلاف است باید تا نیمه اردیبهشت صبر كنیم.

منوچهر متکی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر این که بزرگترین عبرتی که مسئولان باید از تجربه تاریخی عزل بنی صدر بگیرند چیست؟ گفت: حادثه 14 اسفند تجربه تلخی در نظام جمهوری اسلامی بود و اولین رئیس جمهوری که مردم با شوق انقلابی برگزیدند بنی صدر بود که از این جایگاه کل نظام را به چالش کشید.

وی با بیان اینکه با این رویکرد بنی صدر به صورت های مختلف در برخی از رفتارهای رئیسان جمهور بعدی نیز مواجه بودیم تصریح کرد: باید ارتباط رئیس جمهور با قوای دیگر و ولایت فقیه مورد برسی و آسیب شناسی قرار گیرد.

متکی افزود: رهبری نظام جایگاهی ایدئولوژیک دارد که مبانی نظام را تدوین می‌کند و هماهنگی میان دستگاه ها و قوانین را بر عهده دارد و دولت نیز جایگاه استراتژیک در امر اجرای قوانین دارد لذا بی راهه هایی که برخی از دولت ها از جایگاه خود دارند بزرگترین انحراف در نظام است که در مقاطعی شاهد آن بودیم و اکنون نیز هستیم.

متکی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا برای کاندیداتوری خود با علما نیز دیدار و رایزنی داشتید گفت: نه برای شخص خودم رایزنی نداشتم اما دیدگاه خود را بیان می کنم قاعدتاً یکی از محورهای مهم زمینه هایی است که با مردم در میان گذاشته می شود.

وزیر سابق امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص سفرهای منطقه ای جان کری وزیر امور خارجه آمریکا اظهار داشت: بخشی از اطلاعات کری در سفرهایش به منطقه گویای آن است که بخشی از واقعیت های جدید در منطقه را به عنوان یک واقعیت پذیرا است.

وی افزود: اگر سیاست مداران آمریکایی متوجه مصر جدید و کشورهایی نظیر تونس شوند حوزه های جدیدی در سیاست خارجی شان به وجود آمده و صاحب تغییراتی می شوند.

قائم مقام رئیس جبهه پیروان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه شد که تصمیم گرفتید کاندیدای ریاست جمهوری شوید گفت: در دو سال گذشته در مجموعه ارتباطاتی که در سطح جامعه داشتم خود را برای ورود به این عرصه آماده کردم.

وزیر سابق امور خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص آینده ایران و چین اظهار داشت: ایران و چین دو کشور بسیار تاثیرگذار هستند و در بسیاری از زمینه ها همچون انرژی و مبادلات بازرگانی و سرمایه گذاری های زیربنایی به عنوان مکمل عمل می کنند.

وی ادامه داد: ایران و چین روی هم حساب باز می کنند و روابط ایران و چین رو به پشرفت است و دولت آینده از این روند حمایت می کند.

متکی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در صورتی که رئیس جمهور شوید آیا از رهبری درخواست صلاحیت بیشتری در خصوص پرونده هسته ای خواهید داشت، گفت: یک مکانیزم مناسبی برای این مساله تعریف شده است که با نقش آفرینی بیشتر وزارت خارجه می توان آن را بهبود بخشید، به عنوان یک فردی که در این مجموعه مسئولیت داشته است معتقدم اگر از مکانیزم درست استفاده شود و نقش آفرینی وزارت خارجه بیشتر باشد به نتیجه مناسبی می رسیم.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

Trending Articles