Quantcast
Channel: 19دی آنلاین
Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

جایگاه برتر ایران بین 56 کشور در بیابان‌زدایی

$
0
0
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه جایگاه بیابانزدایی ایرن بین 56 کشور در اردیبهشت تعیین می‌شود، گفت: همکاری سازمان‌های بین‌المللی با ایران در سطح 2 میلیون هکتار و با اعتبار 75 میلیون دلار انجام می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس علیرضا اورنگی امروز در حاشیه جلسه کارگروه ملی بیابانزدایی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران عضو کنوانسیون بین المللی بیابانزدایی است و وزارت جهاد کشاورزی به نمایندگی از دولت مسئول پیگیری اقداماتی در قالب تعهدات کنوانسیون است.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه دبیرخانه کارگروه در سازمان جنگل‌ها قرار دارد، ادامه داد: این کارگروه ملی که آیین نامه آن توسط هیئت وزیران تصویب شده است، هماهنگی و اقدام مشترک همه دستگاه‌ها را در موضوع تخریب سرزمین انجام می‌دهد.

اورنگی گفت: این کارگروه از 12 وزارتخانه و سازمان‌های مستقل تشکیل شده و حداقل یکی از معاونان این وزارتخانه‌ها باید در جلسات کارگروه‌ها حضور داشته باشند.

در این کارگروه 12 وزارتخانه از جمله وزارت امور خارجه، نفت، مسکن و شهرسازی، وزارت جهاد کشاورزی حضور داشتند.

به گفته اورنگی موضوع تخریب سرزمین فراتر از موضوع بیابان‌زایی است که در این کارگروه دنبال می‌شود و در آن اراضی حاصلخیزی که تخریب می‌شوند و یا در معرض فرسایش‌ آبی، بادی و خاکی قرار می‌گیرند، نیز بررسی می‌شود.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که موضوع تخریب با سیاست‌های بخش کشاورزی مرتبط است، بنابراین آیا حضور معاون تولیدات گیاهی ضروری نبود، گفت: ایراد شما وارد است، به ویژه آن که در حوزه حفاظت از اراضی، مدیریت سیلاب‌ها، توسعه باغ‌ها، آموزش و ترویج و کارهای تحقیقاتی نیز دنبال می‌شود.

اورنگی در مورد تعهدات ایران در کنوانسیون بین‌المللی بیابانزدایی گفت: برنامه اقدام عملی در مورد تخریب سرزمین در قالب 16 شاخص از جمله میزان آگاهی مردم، مشارکت مردم، میزان پوشش گیاهی، میزان منابع مالی، هزینه‌کردها، قوانین و مقررات رایج، ظرفیت منابع محلی تهیه و به کنوانسیون بین‌المللی ارائه شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: این کنوانسیون بین‌المللی آخر اردیبهشت سال 92 جایگاه ایران در مبارزه با بیابان‌زدایی و وضعیت بیابان‌های ایران را بین 56 کشور جهان مشخص خواهد کرد.

وی در پاسخ به سؤال فارس افزود: جایگاه مناسب ایران در موضوع بیابان می‌تواند به همکاری‌ مناسب بیانجامد و در تعاملات سیاسی و اقتصادی نیز بسیار حائز اهمیت است.

اورنگی گفت: در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران رئیس دوره‌ای شرق آسیا و اقیانوسیه در موضوع کنوانسیون بین‌المللی بیابانزدایی است.

اورنگی ادامه داد: در راستای اقدامات انجام شده در بحث بیابان‌زدایی از یونسکو خواسته شده تا آموزش بیابان‌زدایی در جمهوری اسلامی ایران انجام شود و موضوع مورد تأیید سازمان بین‌المللی نیز واقع شده است.


وی در پاسخ به سؤال دیگر فارس که در حال حاضر حجم همکاری‌ بین‌المللی در ایران در موضوع بیابان چقدر است،‌ گفت: تاکنون پروژه‌های بین‌المللی در سطح 2 میلیون هکتار با سازمان‌های بین‌المللی UNDP، فائو، GEF با حجم سرمایه‌گذاری 75 میلیون دلار انجام شده است.

اورنگی ادامه داد: این میزان سرمایه‌گذاری 30 تا 40 درصد کل سرمایه‌گذاری را تشکیل می‌دهد و بقیه توسط جمهوری اسلامی ایران انجام می‌شود.

اورنگی در پاسخ به سؤال دیگری از فارس که بیابان در بسیاری موارد فرصت می‌تواند باشد، سازمان جنگل‌ها چه برنامه‌ای برای استفاده از آن دارد، گفت: سرمایه‌گذارانی در بیابان‌های اصفهان، کرمان، خراسان و یزد جذب شده در زمینه‌ گردشگری و پرورش و جمع‌آوری گیاهان دارویی استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: 2 میلیون هکتار از این بیابان‌ها بویژه در منطقه یزد دارای مواهب طبیعی خدادادی است 75 گیاه دارویی در آنجا رشد می‌کند و توسط روستائیان جمع‌آوری و به بازار عرضه می‌شود.

اورنگی مهمترین مانع در توسعه سرمایه‌گذاری در بیابان‌های کشور را ضعف اقتصادی ساکنان منطقه دانست و گفت: برای توسعه بهره‌برداری بیشتر از بیابان باید توسعه اقتصادی و اجتماعی همزمان صورت گیرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین در پاسخ به سؤالی بودجه پیشنهادی سازمان جنگل‌ها در سال 92 را 290 میلیارد تومان عنوان کرد.

وی همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس میزان زمین واگذاری شده به طرح توسعه کشاورزی را 47 هزار هکتار عنوان کرد که براساس مطالعات خاک شناسی و ظرفیت سنجی آب صورت گرفته است.

اورنگی گفت: وزارت نیرو قرار است آب این زمین‌های واگذار شده را در افق میان مدت تحویل دهد.

از معاون وزیر جهاد کشاورزی سؤال شد واگذاری‌هایی که سالهای پیش صورت گرفته بود بخشی به زارعت تبدیل نشد و موجب تخریب منابع طبیعی هم شد در خصوص واگذاری‌های جدید چه برنامه‌ای دارید، گفت: آنچه که قبلا هم در قالب طرح‌های مختلف واگذار شد همه تخریب نشدند و با برنامه‌ریزی‌ صورت گرفته زمین‌هایی که واگذار شده کمتر منجر به تخریب منابع طبیعی می‌شود.

وی ادامه داد: از سال 1385 وزارت جهاد نظام و ضوابط واگذاری اراضی را نظام‌مند کرده است و ضوابط و مقرراتی را تصویب کرد که حداقل آسیب‌های قبل را ندارد و از نظر شناسایی هم به افراد واجد شرایط داده می‌شود.

اورنگی ادامه داد: حتی قوانینی تصویب شد که اگر مجریان طرح‌ها به خوبی عمل نکنند، اراضی از آن‌ها گرفته می‌شود و به سایر اشخاص داده می‌شود.

خبرنگار فارس از اورنگی سؤال کرد چقدر اطمینان دارید تا دو میلیون هکتاری که به طرح توسعه کشاورزی واگذار می‌شود، منجر به تخریب منابع طبیعی نشود گفت: اتفاقا اعتبارات و تسهیلات طرح توسعه کشاورزی به کمک ما آمد و باعث شد طرح‌های معطل فعال سازی شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سؤال فارس که برخی منتقدان به دلیل همسو نبودن سیاست‌های بخش کشاورزی و منابع طبیعی در صیانت از منابع طبیعی معتقدند، این بخش در حوزه‌ای غیر از حوزه کشاورزی مدیریت شود، گفت: اتفاقا تنها با هم بودن این دو حوزه کمک می‌کند، تا هماهنگی بیشتری در مدیریت منابع طبیعی و بخش کشاورزی ایجاد شود و تنها وزیر کشاورزی می‌تواند، این دو بخش را با هم مدیریت کند.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

Trending Articles