رییس مجلس شورای اسلامی در واکنش به احتمال رییسجمهور شدنش در آینده تنها به بیان عبارت «استغفرالله، اشتباه دریافت کردید، سوال بعدی را بپرسید» بسنده کرد.
علی لاریجانی در جلسه پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی در پاسخ به اینکه چرا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در دانشگاهها حضور مییابید، گفت: ما در هر دانشگاهی حاضر میشویم یک شائبهای درست میکنند، این در حالی است که باید نیتها درست باشد، استنباط ما این بود که مقام معظم رهبری بر این امر تاکید کردند لذا ما نیز در جمع شما حاضر میشویم.
اهم سخنان رییس مجلس در ادامه به نقل از ایسنا میآید:
- اصولا در کشور ما بحث سیاسی با سوءظن مخلوط شده، مسلمانان باید نسبت به هم حسن ظن داشته باشند و نسبت به دشمنان سوءظن داشته باشند، اما متاسفانه در کشور ما این موضوع بدینگونه نیست.
- (در پاسخ به سوالی مبنی به اینکه هرکسی علیه رییس مجلس انتقادی کند، از او شکایت شده و سایت او تعطیل میشود ) من شکایتی نسبت به سایت یا فردی نداشتهام اما ذکر یک نکته ضروری است که بین انتقاد و تخریب تفاوت وجود دارد، باید پرسید که برخی از تخریب چه نفعی میبرند، بارها دیدهام که نسبت به من، نسبتهای دروغ داده شده است که اینها انتقاد نیست.
- باید در این امور مراقبت داشته باشیم. البته من از این افراد شکایت نمیکنم، هرچند کسانی هستند که شکایت میکنند، اخیرا نیز لیستی به من دادهاند که علیه 20 الی 30 نفر از نمایندگان مجلس شکایت شده است، برخی از این شکایتها توسط دولت بوده و برخی توسط دیگران، شکایت حق افراد است، ولی من شکایتی نسبت به کسی نداشتهام.چه دلیلی وجود دارد که در شرایطی که در کشور احتیاج به رفتار آراستهتر سیاسی دارد، دیگران را تخریب کنیم.
- جبهه متحد برای من لیستی نداد، بلکه من در قم مستقل کاندیدا شدم؛ البته من به جبهه متحد کمک کردهام ولی توقعی ندارم.
- عجیب نیست که در مجلس دو فراکسیون اصولگرا داشته باشیم، اینکه اصولگرایان در مشی اقتصادی و سیاسی اختلافنظراتی داشته باشند ولی دشمنی نکنند، کار بدی نیست.
-رهروان ولایت طیفهای مختلف ندارد، اصولگرایان برای خود مشی دارند همانطور که در مجلس هشتم به دو طیف تقسیم شدند، از ابتدای مجلس نهم، این فراکسیون به دو طیف تقسیم شد، البته ذکر این نکته ضروری است که مسائل و مشکلات کشور اینها نیست، مساله کشور این است که به فکر گرانی، تورم و بیکاری باشیم، هر گروهی که فکر کند و راهنمایی ارائه دهد، باید ارزشمند باشد.
- اگر مفهوم واقعی ولایت درک شود و با معرفت گام برداشته شود، ولایتمداری کار سختی نیست و خدا برکات آن را خواهد داد و این امر لقلقه لسان نیست.
- مقام معظم رهبری ممکن است بنده را که سالها در خدمتشان بودهام بشناسند و بگویند که چنین نظری دارم، آن را دنبال کنید، اما نسبت به دستگاهها و قوای مختلف به ویژه قوه مقننه که برای ایشان مهم است، هیچگاه دستوری به ما ندادهاند، ممکن است بگویند در این موضوع این نظر را دارم ولی دستوری ندادهاند. ممکن است مجلس نظر ایشان را کشف کرده و تبعیت کند، این در حالی است که من ندیدم ایشان در مجلس هشتم به مجلس دستوری بدهند، گاه اظهارنظری کردهاند، چون نمایندگان ایشان را راهنمای خبیری میدانند، نظر ایشان را قبول کردهاند.
- (در مورد ادغام وزارتخانهها به ویژه ادغام سازمان ملی جوانان در وزارت ورزش و جوانان ) سازمان ملی جوانان از بین نرفته است، این در حالی است که وقتی خشم دولت زیاد شود، اداره آن آسان نخواهد بود و براین اساس چند وزارتخانه ادغام گردید. اگر بناست ظرفیت دولت کاهش یابد که باید این کار انجام شود، وضع موجود درست نیست، چراکه بر این اساس هرچه نفت میفروشیم، درآمد آن را به بودجه جاری منتقل میکنیم.
- ( در واکنش به گفته یکی از دانشجویان که حضورش را در سال منتهی به انتخابات در دانشگاهها معنادار دانست) عجب گرفتاری شدهایم، از این به بعد به دانشگاه نمیآییم، عیب ندارد که به ما متلک بگویید، بچه یتیم گیر آوردهاید؟
من به این موضوع اصراری نداشتهام، به دعوت نمایندگان مجلس و برای حضور در دو جلسه دیگر به این استان آمدهام و البته از فاصله بین دو جلسه استفاده کرده و در خدمت شما هستم.
- اینکه مجلس از اقتدار خود برای برخورد با متخلفین استفاده کند و در عین حال این کار بدون جنجال(باشد) نمیدانم چطور با یکدیگر ممکن است، چرا که برخورد با متخلف در مجلس روال خاصی دارد؛ کمیسیون باید آن را بررسی کند و بعد گزارش آن در مجلس قرائت شود. یعنی ما نمیتوانیم در پستو این امور را بررسی کنیم، البته این در حالی است که مجلس از رادیو پخش میشود.
- (در پاسخ به اینکه چرا موضوع اقتصاد رابینهودی را مطرح کرده است) من در خبرگزاری فارس بودهام، آنها این سوال را مطرح کردهاند که در وضع کنونی اقتصاد کشور چه باید بکنیم، گفتم نمیتوانیم ناگهان جهشی داشته باشیم و موضوع اقتصاد رابینهودی را مطرح کنیم. بلکه باید بررسی کنیم و ریشهها را بیابیم، من ریشه بسیاری از مشکلات اقتصادی را رشد نقدینگی میدانم، من نگفتم 70 درصد سوءمدیریت وجود دارد، یکی از مشکلات داخلی سوءمدیریت است.
- مساله ما تقابل نیست، میخواهیم مشکلات اقتصادی حل شود، باید ببینیم مشکلاتمان کجاست، خیلیها این را قبول ندارند در نتیجه ما در مجلس در هدفمندی یارانهای ایستایی ایجاد کردیم چون نقدینگی بالاست،. ولی بخش تولید راکد است، یعنی با ظرفیت کامل کار نمیکند؛ ارز پایین و تقاضا بالاست، لذا تورم ایجاد میشود، تلاش ما در مجلس این است که بخشهایی که نقدینگی را زیاد میکند جلوی آن را بگیریم.
- ( با اشاره به روند بررسی لایحه هدفمندی یارانهها در مجلس ) اگر سهم تولید داده میشد اینقدر مشکل نداشتیم، لذا میبینیم که نگاه مجلس درست بود، تخلفی انجام شد و گزارش آن نیز در مجلس قرائت شد، مجلس باید تخلف را ببیند و آن را از مسیر خود اعلام کند و موضوع در پروسه پیگیری قرار گیرد و ما این کار را پیگیری کردیم. ممکن است ما تخلفی را ندیده باشیم اما اگر آن را دیدیم، پیگیری کردهایم.
- ( در پاسخ به این که شما نظر رهبری را در مورد وقف دانشگاه آزاد به رای گذاشتهاید) در مجلس اینطور نیست که رییس دستور دهد و هرکاری خواست انجام دهد، بلکه باید طبق آییننامه عمل شود، من از قبل نظر رهبری را اطلاع داشتهام، طرحی که در مجلس بود نیز به کل دانشگاههای غیرانتفاعی مربوط بود و نه فقط دانشگاه آزاد. براین اساس به یکی از دوستان گفتم که اخطار دهد تا من آن را قبول کنم و به رای بگذارم، چراکه طبق آییننامه باید پذیرش اخطار نماینده نیز به رای گذاشته شود، اگر موضوعی خلاف شرع هم باشد، آن را به رای میگذاریم.وظیفه این است که رییس مجلس اخطار را وارد بداند و به رای بگذارد، رییس مجلس اختیار ندارد که بگوید اخطار وارد است، بنابراین این موضوع از دستور خارج شود، از این به بعد نیز اینطور نخواهد شد.
- شاید نمایندگان مشکلاتی در اجرا میبینند یا شاید مدیری را در شرایط فعلی جهت رفع مشکلات لایقتر میدانند، آنها میتوانند پیشنهاد خود را به مسوول اجرایی ارائه کنند، دولت هم میتواند به مجلس پیشنهاد دهد و همانطور که مسوول اجرایی میتواند آن را بپذیرد یا نه، مجلس نیز میتواند پیشنهاد دولت را بپذیرد یا نپذیرد.
- در انتخابات سال 88 رفتار ناهنجاری در کشور به دلایل مختلف به وجود آمد، این یک فتنه بود که باید با آن برخورد میشد، حال باید پرسید برخورد با فتنه چگونه است؟ افرادی که در کارهای امنیتی و اجرایی سابقه دارند، میدانند اینگونه فتنهها پس از انقلاب کم نبوده است، لذا باید با فتنه با روش درست برخورد کرده و آن را از بین برد.
- فرض کنید که در آن فتنه عدهای میخواستند بیقانونی کنند، ما باید فشار میآوردیم تا قانون اجرا شود، ولی اگر برای فروکش کردن فتنه عدهای بیقانونی کردند و به کوی سبحان، کوی دانشگاه و کهریزک رفتند، یعنی کار بیقانونی را با بیقانونی دنبال کردند، این به معنای شعلهورتر کردن نه خاموش کردن.
- استنباط من این بود که آتشی به وجود آمده که باید موضوع را توضیح داد و آن را خاموش کرد، یک عده فقط فحاشی کردند و یک عده هم بیانیه دادند، نگاه طبینانه و مسوولیت پذیر آن است که آتش را خاموش کنیم، استنباط من این بود که رهبر معظم انقلاب نیز این روش را دارند، اگرچه اکنون به من انگ میزنند که باید خطاب به این عده گفت که مگر رهبری نگفتهاند که رییس قوا را تخریب نکنید.
- در جایی عکس من و آقای کروبی را منتشر کردند و گفتند که لاریجانی منافق است. در جایی نیز من در نماز جمعه مابین آقایان هاشمی و احمدینژاد نشسته بودم، عکس من را طوری منتشر کردند که صرفا کنار آقای هاشمی دیده میشدم.
- در این 34 سال آنچه که میفهمیدم انجام میدادم، کیسهای هم ندوختهام، در قضیه فتنه دنبال تجارت سیاسی نبودم. ما این روشها را درست نمیدانیم، من به دنبال خاموش کردن واقعه با هزینه کم بودم، این موضوع احتیاج به تجربه امنیتی دارد که چگونه بتوان آن را خاموش کرد، حال میخواهید هر اسمی روی ما بگذارید، ولی این موضوع را به آقا وصل نکنید، ما وظیفهای نسبت به انقلاب داریم که باید انجام دهیم. البته عدهای میخواهند در این قضیه تندروی کنند که نمیتوانیم جلوی آن را بگیریم.
- ما نمیتوانیم خلاف قانون مرتکب شویم. مجلس میتواند تخلف را اعلام کند و آن را به مجاری قانونی معرفی کند، اما ما محکمه نداریم. از ابزار سوال و استیضاح میتوانیم استفاده کنیم، البته باید گفت اگرچه این موضوع حق مجلس است، اما نباید از این ابزار زیاد استفاده شود چون سوال و استیضاح برای وقتی است که سایر ابزارها به نتیجه نرسد.
- مقام معظم رهبری فرمودند هر قوهای کار خودش را میکند، البته نباید فضا متشنج شود ممکن است یک نفر نامه بدهد و دیگری جواب بدهد، اگر معقول جواب داده شود، برای ایضاء است، اگر کسی لازم دید و برای اجرای قانون اساسی اشکالاتی دید، میتواند در میان بگذارد، این دعوا نیست، جواب آن هم باید متین داده شود، این امر نباید در کشور نگرانی ایجاد کند، البته هرچه سایشهای سیاسی کمتر باشد و وقت صرف مسائل اساسی شود، بهتر است.
- (درباره دعوت از جاسبی برای حضور در شورای اسلامی کردن دانشگاه ها) این هم از آن بداخلاقیهایی است که صورت میگیرد؛ آقای جاسبی عضو شورای انقلاب فرهنگی است، اعضای این شورا نیز با تایید مقام معظم رهبری مشخص میشوند، شورای اسلامی کردن دانشگاهها نیز زیرمجموعه شورای انقلاب فرهنگی است، حال چطور است که ایشان برای عضویت در مجموعه انقلاب فرهنگی صلاحیت دارد ولی برای زیرمجموعه آن صلاحیت ندارد!
- (در مورد مصوبه اخیر کمیسیون شوراها در مورد کاندیداهای ریاست جمهوری) این موضوع نیز از آن مسائلی است که یک موجکی در جامعه ایجاد کرد، البته هنوز در مجلس نهایی نشده است، در این مصوبه نیز شرایط مدیر و مدبر و رجل سیاسی بودن تعیین شده است و شروطی برای سواد و سن کاندیدای ریاست جمهوری تعیین گردیده، این در حالی است که کاندیدای ریاست جمهوری شرط سواد ندارد و براین اساس میبینیم که هزار نفر در انتخابات ریاست جمهوری ثبتنام میکنند و وقتی شورای نگهبان آنها را رد صلاحیت میکند میگویند شورا 995 نفر را رد کرده است، این امر هزینه بیهوده ایجاد کردن است.با این سطح از نخبهگرایی کشور رییس جمهور باید حداقل فوقلیسانس باشد، همچنین برای رییس جمهور شرط سنی گذاشتهاند.
- در این مصوبه آمده است که 100 نفر از مجموع نمایندگان مجلس یا وزرا و همترازانشان، معاونان وزار، سفرا، نظامیها و نمایندگان ادوار مختلف مجلس که حدودا پنج هزار نفر میشوند، فرد کاندیدا را تایید کنند. این امر ناظر به افراد نیست و صرفا ساماندهی در امر کاندیداتوری ریاستجمهوری است.منظور قانونگذار صرفا نمایندگان فعلی نیست، البته نهایتا این موضوع به صحن مجلس خواهد آمد و مورد بررسی دقیقتر قرار خواهد گرفت.
- سن زیاد مانع تحرک است، رییس جمهور باید تحرک زیادی داشته باشد، اگرچه هنوز فرصت باقی است و اگر در مجلس دیدند که چنین امری به مصلحت نیست، شرایط سنی را برمیدارند. موضوع تایید کاندیدای ریاست جمهوری توسط 100 نفر از نمایندگان مجلس اشتباه است که در رسانهها مطرح شد. برای افرادی که در امور حکومتی نبودهاند و کارهای شخصی داشتهاند نیز راه باز گذاشته شده است.
- (در واکنش به سخن یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه خوشحالم یک نفر جرات پیدا کرد در دانشگاه حضوریافـت) این کار آنقدرها هم وحشتناک نیست.
- اینکه شما تذکر بدهید، خوب است و باید در این زمینه مراقبت بیشتری اعمال شود، به همین دلیل نظارت بر افراد قدرتمند باید زیاد باشد، اما به اعتقاد من آقایانی که مشغول خدمت هستند یا استاندارند، دنبال ولخرجی نیستند،اگر موردی مدنظر دارید که وزیر یا استانداری ولخرجی کرده و از بیتالمال برداشته است، بگویید. البته نمایندگان مجلس پولی ندارند که ولخرجی بکنند؛ (این سخن رییس مجلس با خنده حضار مواجه شد). اگر اطلاعی دارید برای وزرا و استانداران بگویید، اگر خبط کرده باشند رسیدگی میکنیم، ممکن است وزیری بین 2 تا دو ونیم میلیون تومان حقوق بگیرد، این میزان به اندازه حقوق کارگر ثابت نیست ولی به اندازه استاد دانشگاه است، یعنی آنها رقم 10 میلیونی حقوق نمیگیرند، رند حقوق نمایندگان نیز 2 میلیون است و وزرا کمی بیش از این حقوق میگیرند.
علی لاریجانی در جلسه پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی در پاسخ به اینکه چرا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در دانشگاهها حضور مییابید، گفت: ما در هر دانشگاهی حاضر میشویم یک شائبهای درست میکنند، این در حالی است که باید نیتها درست باشد، استنباط ما این بود که مقام معظم رهبری بر این امر تاکید کردند لذا ما نیز در جمع شما حاضر میشویم.
اهم سخنان رییس مجلس در ادامه به نقل از ایسنا میآید:
- اصولا در کشور ما بحث سیاسی با سوءظن مخلوط شده، مسلمانان باید نسبت به هم حسن ظن داشته باشند و نسبت به دشمنان سوءظن داشته باشند، اما متاسفانه در کشور ما این موضوع بدینگونه نیست.
- (در پاسخ به سوالی مبنی به اینکه هرکسی علیه رییس مجلس انتقادی کند، از او شکایت شده و سایت او تعطیل میشود ) من شکایتی نسبت به سایت یا فردی نداشتهام اما ذکر یک نکته ضروری است که بین انتقاد و تخریب تفاوت وجود دارد، باید پرسید که برخی از تخریب چه نفعی میبرند، بارها دیدهام که نسبت به من، نسبتهای دروغ داده شده است که اینها انتقاد نیست.
- باید در این امور مراقبت داشته باشیم. البته من از این افراد شکایت نمیکنم، هرچند کسانی هستند که شکایت میکنند، اخیرا نیز لیستی به من دادهاند که علیه 20 الی 30 نفر از نمایندگان مجلس شکایت شده است، برخی از این شکایتها توسط دولت بوده و برخی توسط دیگران، شکایت حق افراد است، ولی من شکایتی نسبت به کسی نداشتهام.چه دلیلی وجود دارد که در شرایطی که در کشور احتیاج به رفتار آراستهتر سیاسی دارد، دیگران را تخریب کنیم.
- جبهه متحد برای من لیستی نداد، بلکه من در قم مستقل کاندیدا شدم؛ البته من به جبهه متحد کمک کردهام ولی توقعی ندارم.
- عجیب نیست که در مجلس دو فراکسیون اصولگرا داشته باشیم، اینکه اصولگرایان در مشی اقتصادی و سیاسی اختلافنظراتی داشته باشند ولی دشمنی نکنند، کار بدی نیست.
-رهروان ولایت طیفهای مختلف ندارد، اصولگرایان برای خود مشی دارند همانطور که در مجلس هشتم به دو طیف تقسیم شدند، از ابتدای مجلس نهم، این فراکسیون به دو طیف تقسیم شد، البته ذکر این نکته ضروری است که مسائل و مشکلات کشور اینها نیست، مساله کشور این است که به فکر گرانی، تورم و بیکاری باشیم، هر گروهی که فکر کند و راهنمایی ارائه دهد، باید ارزشمند باشد.
- اگر مفهوم واقعی ولایت درک شود و با معرفت گام برداشته شود، ولایتمداری کار سختی نیست و خدا برکات آن را خواهد داد و این امر لقلقه لسان نیست.
- مقام معظم رهبری ممکن است بنده را که سالها در خدمتشان بودهام بشناسند و بگویند که چنین نظری دارم، آن را دنبال کنید، اما نسبت به دستگاهها و قوای مختلف به ویژه قوه مقننه که برای ایشان مهم است، هیچگاه دستوری به ما ندادهاند، ممکن است بگویند در این موضوع این نظر را دارم ولی دستوری ندادهاند. ممکن است مجلس نظر ایشان را کشف کرده و تبعیت کند، این در حالی است که من ندیدم ایشان در مجلس هشتم به مجلس دستوری بدهند، گاه اظهارنظری کردهاند، چون نمایندگان ایشان را راهنمای خبیری میدانند، نظر ایشان را قبول کردهاند.
- (در مورد ادغام وزارتخانهها به ویژه ادغام سازمان ملی جوانان در وزارت ورزش و جوانان ) سازمان ملی جوانان از بین نرفته است، این در حالی است که وقتی خشم دولت زیاد شود، اداره آن آسان نخواهد بود و براین اساس چند وزارتخانه ادغام گردید. اگر بناست ظرفیت دولت کاهش یابد که باید این کار انجام شود، وضع موجود درست نیست، چراکه بر این اساس هرچه نفت میفروشیم، درآمد آن را به بودجه جاری منتقل میکنیم.
- ( در واکنش به گفته یکی از دانشجویان که حضورش را در سال منتهی به انتخابات در دانشگاهها معنادار دانست) عجب گرفتاری شدهایم، از این به بعد به دانشگاه نمیآییم، عیب ندارد که به ما متلک بگویید، بچه یتیم گیر آوردهاید؟
من به این موضوع اصراری نداشتهام، به دعوت نمایندگان مجلس و برای حضور در دو جلسه دیگر به این استان آمدهام و البته از فاصله بین دو جلسه استفاده کرده و در خدمت شما هستم.
- اینکه مجلس از اقتدار خود برای برخورد با متخلفین استفاده کند و در عین حال این کار بدون جنجال(باشد) نمیدانم چطور با یکدیگر ممکن است، چرا که برخورد با متخلف در مجلس روال خاصی دارد؛ کمیسیون باید آن را بررسی کند و بعد گزارش آن در مجلس قرائت شود. یعنی ما نمیتوانیم در پستو این امور را بررسی کنیم، البته این در حالی است که مجلس از رادیو پخش میشود.
- (در پاسخ به اینکه چرا موضوع اقتصاد رابینهودی را مطرح کرده است) من در خبرگزاری فارس بودهام، آنها این سوال را مطرح کردهاند که در وضع کنونی اقتصاد کشور چه باید بکنیم، گفتم نمیتوانیم ناگهان جهشی داشته باشیم و موضوع اقتصاد رابینهودی را مطرح کنیم. بلکه باید بررسی کنیم و ریشهها را بیابیم، من ریشه بسیاری از مشکلات اقتصادی را رشد نقدینگی میدانم، من نگفتم 70 درصد سوءمدیریت وجود دارد، یکی از مشکلات داخلی سوءمدیریت است.
- مساله ما تقابل نیست، میخواهیم مشکلات اقتصادی حل شود، باید ببینیم مشکلاتمان کجاست، خیلیها این را قبول ندارند در نتیجه ما در مجلس در هدفمندی یارانهای ایستایی ایجاد کردیم چون نقدینگی بالاست،. ولی بخش تولید راکد است، یعنی با ظرفیت کامل کار نمیکند؛ ارز پایین و تقاضا بالاست، لذا تورم ایجاد میشود، تلاش ما در مجلس این است که بخشهایی که نقدینگی را زیاد میکند جلوی آن را بگیریم.
- ( با اشاره به روند بررسی لایحه هدفمندی یارانهها در مجلس ) اگر سهم تولید داده میشد اینقدر مشکل نداشتیم، لذا میبینیم که نگاه مجلس درست بود، تخلفی انجام شد و گزارش آن نیز در مجلس قرائت شد، مجلس باید تخلف را ببیند و آن را از مسیر خود اعلام کند و موضوع در پروسه پیگیری قرار گیرد و ما این کار را پیگیری کردیم. ممکن است ما تخلفی را ندیده باشیم اما اگر آن را دیدیم، پیگیری کردهایم.
- ( در پاسخ به این که شما نظر رهبری را در مورد وقف دانشگاه آزاد به رای گذاشتهاید) در مجلس اینطور نیست که رییس دستور دهد و هرکاری خواست انجام دهد، بلکه باید طبق آییننامه عمل شود، من از قبل نظر رهبری را اطلاع داشتهام، طرحی که در مجلس بود نیز به کل دانشگاههای غیرانتفاعی مربوط بود و نه فقط دانشگاه آزاد. براین اساس به یکی از دوستان گفتم که اخطار دهد تا من آن را قبول کنم و به رای بگذارم، چراکه طبق آییننامه باید پذیرش اخطار نماینده نیز به رای گذاشته شود، اگر موضوعی خلاف شرع هم باشد، آن را به رای میگذاریم.وظیفه این است که رییس مجلس اخطار را وارد بداند و به رای بگذارد، رییس مجلس اختیار ندارد که بگوید اخطار وارد است، بنابراین این موضوع از دستور خارج شود، از این به بعد نیز اینطور نخواهد شد.
- شاید نمایندگان مشکلاتی در اجرا میبینند یا شاید مدیری را در شرایط فعلی جهت رفع مشکلات لایقتر میدانند، آنها میتوانند پیشنهاد خود را به مسوول اجرایی ارائه کنند، دولت هم میتواند به مجلس پیشنهاد دهد و همانطور که مسوول اجرایی میتواند آن را بپذیرد یا نه، مجلس نیز میتواند پیشنهاد دولت را بپذیرد یا نپذیرد.
- در انتخابات سال 88 رفتار ناهنجاری در کشور به دلایل مختلف به وجود آمد، این یک فتنه بود که باید با آن برخورد میشد، حال باید پرسید برخورد با فتنه چگونه است؟ افرادی که در کارهای امنیتی و اجرایی سابقه دارند، میدانند اینگونه فتنهها پس از انقلاب کم نبوده است، لذا باید با فتنه با روش درست برخورد کرده و آن را از بین برد.
- فرض کنید که در آن فتنه عدهای میخواستند بیقانونی کنند، ما باید فشار میآوردیم تا قانون اجرا شود، ولی اگر برای فروکش کردن فتنه عدهای بیقانونی کردند و به کوی سبحان، کوی دانشگاه و کهریزک رفتند، یعنی کار بیقانونی را با بیقانونی دنبال کردند، این به معنای شعلهورتر کردن نه خاموش کردن.
- استنباط من این بود که آتشی به وجود آمده که باید موضوع را توضیح داد و آن را خاموش کرد، یک عده فقط فحاشی کردند و یک عده هم بیانیه دادند، نگاه طبینانه و مسوولیت پذیر آن است که آتش را خاموش کنیم، استنباط من این بود که رهبر معظم انقلاب نیز این روش را دارند، اگرچه اکنون به من انگ میزنند که باید خطاب به این عده گفت که مگر رهبری نگفتهاند که رییس قوا را تخریب نکنید.
- در جایی عکس من و آقای کروبی را منتشر کردند و گفتند که لاریجانی منافق است. در جایی نیز من در نماز جمعه مابین آقایان هاشمی و احمدینژاد نشسته بودم، عکس من را طوری منتشر کردند که صرفا کنار آقای هاشمی دیده میشدم.
- در این 34 سال آنچه که میفهمیدم انجام میدادم، کیسهای هم ندوختهام، در قضیه فتنه دنبال تجارت سیاسی نبودم. ما این روشها را درست نمیدانیم، من به دنبال خاموش کردن واقعه با هزینه کم بودم، این موضوع احتیاج به تجربه امنیتی دارد که چگونه بتوان آن را خاموش کرد، حال میخواهید هر اسمی روی ما بگذارید، ولی این موضوع را به آقا وصل نکنید، ما وظیفهای نسبت به انقلاب داریم که باید انجام دهیم. البته عدهای میخواهند در این قضیه تندروی کنند که نمیتوانیم جلوی آن را بگیریم.
- ما نمیتوانیم خلاف قانون مرتکب شویم. مجلس میتواند تخلف را اعلام کند و آن را به مجاری قانونی معرفی کند، اما ما محکمه نداریم. از ابزار سوال و استیضاح میتوانیم استفاده کنیم، البته باید گفت اگرچه این موضوع حق مجلس است، اما نباید از این ابزار زیاد استفاده شود چون سوال و استیضاح برای وقتی است که سایر ابزارها به نتیجه نرسد.
- مقام معظم رهبری فرمودند هر قوهای کار خودش را میکند، البته نباید فضا متشنج شود ممکن است یک نفر نامه بدهد و دیگری جواب بدهد، اگر معقول جواب داده شود، برای ایضاء است، اگر کسی لازم دید و برای اجرای قانون اساسی اشکالاتی دید، میتواند در میان بگذارد، این دعوا نیست، جواب آن هم باید متین داده شود، این امر نباید در کشور نگرانی ایجاد کند، البته هرچه سایشهای سیاسی کمتر باشد و وقت صرف مسائل اساسی شود، بهتر است.
- (درباره دعوت از جاسبی برای حضور در شورای اسلامی کردن دانشگاه ها) این هم از آن بداخلاقیهایی است که صورت میگیرد؛ آقای جاسبی عضو شورای انقلاب فرهنگی است، اعضای این شورا نیز با تایید مقام معظم رهبری مشخص میشوند، شورای اسلامی کردن دانشگاهها نیز زیرمجموعه شورای انقلاب فرهنگی است، حال چطور است که ایشان برای عضویت در مجموعه انقلاب فرهنگی صلاحیت دارد ولی برای زیرمجموعه آن صلاحیت ندارد!
- (در مورد مصوبه اخیر کمیسیون شوراها در مورد کاندیداهای ریاست جمهوری) این موضوع نیز از آن مسائلی است که یک موجکی در جامعه ایجاد کرد، البته هنوز در مجلس نهایی نشده است، در این مصوبه نیز شرایط مدیر و مدبر و رجل سیاسی بودن تعیین شده است و شروطی برای سواد و سن کاندیدای ریاست جمهوری تعیین گردیده، این در حالی است که کاندیدای ریاست جمهوری شرط سواد ندارد و براین اساس میبینیم که هزار نفر در انتخابات ریاست جمهوری ثبتنام میکنند و وقتی شورای نگهبان آنها را رد صلاحیت میکند میگویند شورا 995 نفر را رد کرده است، این امر هزینه بیهوده ایجاد کردن است.با این سطح از نخبهگرایی کشور رییس جمهور باید حداقل فوقلیسانس باشد، همچنین برای رییس جمهور شرط سنی گذاشتهاند.
- در این مصوبه آمده است که 100 نفر از مجموع نمایندگان مجلس یا وزرا و همترازانشان، معاونان وزار، سفرا، نظامیها و نمایندگان ادوار مختلف مجلس که حدودا پنج هزار نفر میشوند، فرد کاندیدا را تایید کنند. این امر ناظر به افراد نیست و صرفا ساماندهی در امر کاندیداتوری ریاستجمهوری است.منظور قانونگذار صرفا نمایندگان فعلی نیست، البته نهایتا این موضوع به صحن مجلس خواهد آمد و مورد بررسی دقیقتر قرار خواهد گرفت.
- سن زیاد مانع تحرک است، رییس جمهور باید تحرک زیادی داشته باشد، اگرچه هنوز فرصت باقی است و اگر در مجلس دیدند که چنین امری به مصلحت نیست، شرایط سنی را برمیدارند. موضوع تایید کاندیدای ریاست جمهوری توسط 100 نفر از نمایندگان مجلس اشتباه است که در رسانهها مطرح شد. برای افرادی که در امور حکومتی نبودهاند و کارهای شخصی داشتهاند نیز راه باز گذاشته شده است.
- (در واکنش به سخن یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه خوشحالم یک نفر جرات پیدا کرد در دانشگاه حضوریافـت) این کار آنقدرها هم وحشتناک نیست.
- اینکه شما تذکر بدهید، خوب است و باید در این زمینه مراقبت بیشتری اعمال شود، به همین دلیل نظارت بر افراد قدرتمند باید زیاد باشد، اما به اعتقاد من آقایانی که مشغول خدمت هستند یا استاندارند، دنبال ولخرجی نیستند،اگر موردی مدنظر دارید که وزیر یا استانداری ولخرجی کرده و از بیتالمال برداشته است، بگویید. البته نمایندگان مجلس پولی ندارند که ولخرجی بکنند؛ (این سخن رییس مجلس با خنده حضار مواجه شد). اگر اطلاعی دارید برای وزرا و استانداران بگویید، اگر خبط کرده باشند رسیدگی میکنیم، ممکن است وزیری بین 2 تا دو ونیم میلیون تومان حقوق بگیرد، این میزان به اندازه حقوق کارگر ثابت نیست ولی به اندازه استاد دانشگاه است، یعنی آنها رقم 10 میلیونی حقوق نمیگیرند، رند حقوق نمایندگان نیز 2 میلیون است و وزرا کمی بیش از این حقوق میگیرند.