Quantcast
Channel: 19دی آنلاین
Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

ایران دومین تولیدکننده داروی هموفیلی دنیا شد

$
0
0
محققان کشورمان در سالی که گذشت توانستند 6 دارو تولید کنند و انحصار برخی از کشورهای خارجی را در ساخت تجهیزات پزشکی و دارویی بشکنند همچنین در این سال نام ایران به عنوان دومین تولیدکننده داروی هموفیلی دنیا ثبت شد.

به گزارش مهر، در شهریورماه سال 91 محققان کشور با دستیابی به دانش فنی تولید داروی فاکتور 7 موفق شدند نام ایران را به عنوان دومین کشور تولید کننده این دارو برای کمک به درمان بیماران مبتلا به هموفیلی ثبت کنند.

این دارو به عنوان اولین داروی بیوکسی میلار فاکتور 7 انعقادی فعال نوترکیب در دنیا شناخته می‌شود که با چندین مورد مطالعه پیش بالینی و آزمایشگاهی و نیز طی کارآزمایی های بالینی مختلف شباهت کامل آن با اثر بخشی و ایمن بودن با داروی برند اصلی که هم اکنون در دنیا استفاده می‌شود به اثبات رسید.

این دارو جزء داروهای نوترکیب مشتق شده از پلاسما است.

عرضه دارویی برای درمان نازایی

داروی "سترورلیکس استات" که برای القای باروری در درمان نازایی مورد استفاده قرار می‌گیرد، سال گذشته از سوی پژوهشگران کشور تولید شد. این دارو به صورت تزریق زیرجلدی است و در حال حاضر ویال‌های تزریقی آن در دوزهای 0.25 و 3 میلی‌گرمی ساخته می‌شوند.

درمان سرطان‌های سینه و پروستات، اندومتریوز، هایپرپلازی پرستات و فیبروئید رحم از دیگر کاربردهای این دارو است.

داروی محققان کشور برای سکته قلبی و شیمی درمانی

پژوهشگران پارک علم و فناوری پردیس، 2 داروی بیوتکنولوژی برای حل کردن لخته های خون در بیماران سکته قلبی و افزایش میزان گلبول سفید در بیماری‌های شیمی درمانی عرضه کردند و امیدوارند تا سال آینده این دارو به بازار کشور عرضه شود.

رتپلیز RETEPLASE نام دارویی است که برای درمان سکته‌های قلبی عرضه شده است. این دارو قادر به حل کردن لخته‌های خون است و در صورتی که تا 3 ساعت اول پس از سکته قلبی به بیمار تزریق شود ماهیچه‌های قلب سالم باقی می‌مانند.

داروی "پگاستریم" از دیگر داروهای عرضه شده است. این دارو یکی از مهمترین داروها برای درمان کمبود گلبول سفید ناشی از هر نوع شیمی درمانی است.

این دارو همچنین در کودکانی که مبتلا به بیماری نقص ایمنی بدن هستند نیز تجویز می‌شود.

تولید ماده موثر داروی گران قیمت ضد سرطان از درختی در شمال کشور

محققان دانشگاه شهید بهشتی در اسفندماه سال گذشته ماده اولیه داروی ضد سرطان دوسه تاکسل را از درخت سرخدار که در شمال کشور می‌روید، با خلوص 99.99 درصد تولید کردند.

داروی دو سه تاکسل یکی از پرمصرف‌ترین و گران‌قیمت ترین داروهای مورد استفاده در کنترل و درمان سرطان‌های تخمدان، پروستات، سینه و ریه است.

آغاز تولید رادیو دارویی برای درمان دیابت

در روزهای پایانی سال 91 همزمان با رونمایی از دستکاه سیکلوترون تولید رادیو دارویی با نام F18-FDG در مرکز پزشکی مسیح دانشوری آغاز شد. این رادیو دارو در دستگاه سیکلوترون با ترکیب فلور رادیواکتیو و گلوکز، رادیو داروی F18-FDG تولید می‌شود.

رادیو داروی تولید شده به فرد مشکوک به سرطان تزریق و سپس با استفاده از دستگاه پت سیتی، هر نقطه از بدن بیمار که دارای متازتاز سرطانی باشد، مشخص خواهد شد.

با تزریق این رادیودارو ابعاد مختلف محل ضایعه دقیق تر مشخص می شود بنابراین جراحی راحت تر صورت می گیرد.

آغاز بهره برداری از دستگاه سانتریفیوژ توبولار برای تولید واکسن و دارو

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از رونمایی از دستگاه سانتریفیوژ توبولار برای تولید واکسن و دارو در کشور خبر داد.

فناوری دستگاه سانتریفیوژ توبولار، فناوری است که یکی از شاخه‌های دانش اتمی است و با همکاری کشور لهستان تولید شده و در درمان بیماران سرطانی که غده های آنها نیازمند رادیوترافی است مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه در صنعت داروسازی به ویژه تولید داروهای نوترکیب کاربرد دارد.

بهره برداری آزمایشی از نخستین سامانه تشخیصی و تصویربرداری کشور

نخستین سامانه تشخیصی و تصویربرداری کشور با حضور سرپرست وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به صورت آزمایشی به بهره برداری رسید. این دستگاه که "پت سی تی" نام دارد یک دستگاه تصویربرداری تشخیصی غیر تهاجمی است که با نشان دادن تغییرات متابولیسم و عملکرد ضایعه، قادر به تشخیص بیماری است. این دستگاه برای تشخیص بیماری های بدخیم ایسکینیک قلبی و بیماری های مغزی کاربرد دارد.

این دستگاه در اختیار سه کشور آمریکا، آلمان و هلند است.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

Trending Articles