Quantcast
Channel: 19دی آنلاین
Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

در فوتسال خفقان است/ همه چیز به یک نفر ختم می شود

$
0
0
بازیکنان تیم ملی فوتسال معتقدند همه چیز در این رشته به یک نفر ختم می‌شود و در فوتسال خفقان است.

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، تیم ملی فوتسال ایران در هفتمین دوره مسابقات جام جهانی عملکرد قابل قبولی نداشت و در مرحله یک هشتم برابر تیم ناشناخته کلمبیا شکست خورد و از دور مسابقات حذف شد.


پس از این ناکامی اکثر کارشناسان درباره اتفاقات رخ داده در فوتسال اظهار نظر کردند که همه به ایجاد تغییر و تحول در این رشته تاکید داشتند.


این ناکامی در حالی صورت گرفت که چند ماه پیش نیز تیم ملی در مسابقات جام ملت‌های آسیا در دیدار نیمه نهایی برابر تایلند شکست خورد و برای دومین بار در طول تاریخ نتوانست عنوان قهرمانی را از آن خود کند.


لیگ برتر ما نیز عاری از اتفاقات ناگوار نبود. حواشی زیادی که فصل گذشته در لیگ به وجود آمد و در پایان فصل نیز با مسئله تبانی کامل شد. در ابتدای فصل اخیر هم سه تیم پرسپولیس، فولاد ماهان و فیروز صفه انصراف دادند تا لیگ برتر با حضور 13 تیم برگزار شود.


بازیکنان نیز که از این اتفاق دل خوشی نداشتند تا لحظات پایانی فصل نقل و انتقالات بلاتکلیف بودند و در روز پایانی، اکثر ملی پوشان به تیم‌های مختلف پیوستند. تمام این اتفاقات باعث شد تا خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس درباره اتفاقات پشت پرده فوتسال گفت‌وگویی با سه ملی‌پوش باتجربه داشته باشد.


مصطفی نظری دروازه‌بان اول تیم ملی و بهترین گلر جهان در سال 2010، محمد کشاورز کاپیتان تیم ملی فوتسال ایران در جام جهانی 2012 و بهترین بازیکن آسیا در سال 2011 و محمد طاهری، بهترین بازیکن سال 2010 آسیا، بازیکنان با سابقه تیم ملی بودند که در گفت‌وگو با خبرنگار فارس به طرح حواشی موجود در سال‌های اخیر فوتسال پرداختند و خواستار ریشه یابی و برطرف کردن این مسائل شدند.


در زیر گفت وگوی کامل فارس با این سه ملی‌پوش را می خوانید:


* عذرخواهی می کنیم


فارس: تیم ملی در دیدار برابر کلمبیا شکست خورد و حذفی ناباورانه از جام جهانی داشت. نظرتان درباره بازی‌های جام جهانی چیست؟


کشاورز: همانطور که می‌گویید تیم ملی در جام جهانی ناباورانه حذف شد ما به توپ و میدان تسلط داشتیم اما در پایان بازی را واگذار کردیم و نتوانستیم به مرحله بعدی راه یابیم.


نظری: قبل از هر چیز باید از تمام مردم عذرخواهی کنم. به عنوان کسی که در دروازه تیم ملی بودم، اعلام می‌کنم که نتیجه آن چیزی نبود که مردم می‌خواستند و خودمان هم انتظار چنین نتیجه‌ای نداشتیم. نتوانستیم دل مردم را شاد کنیم. حق‌شان بود که بخواهند ما را جزء 4 تیم ببینند. هر چند که ما مشکلاتی داشتیم، اما این دلیلی نمی‌شود که نتیجه مطلوب نگیریم. ما در دیدار برابر کلمبیا بر بازی تسلط داشتیم و در ضد حمله غافلگیر شدیم. کلمبیا دفاع پرتراکمی داشت که هر چه می‌زدیم به در بسته می‌خورد. از روزهایی بود که انگار توپ نمی‌خواست به گل تبدیل شود. کلمبیا با دو حمله به گل رسید. نمی‌دانم ما چه مشکلی داشتیم اما آن روز، روز ما نبود. شاید 10-15 توپ به سمت دروازه کلمبیا زدیم و خوشحال هم بودیم چون مطمئن بودیم گل می‌شود، اما توپ به گل تبدیل نشد.


* نظری: شرایطم در دیدار با کلمبیا خوب نبود


فارس: صانعی اعلام کرده نظری به علت اینکه توپ زیاد به سمتش نرفت، تمرکز لازم را نداشت؟


نظری: این دلیل هم هست. یک مقدار شرایط بازی برای من خوب نبود. متاسفانه اصلا توپ به سمت دروازه ما نیامد و همین باعث می‌شود تمرکز دروازه‌بان پایین بیاید. شاید اگر 10 توپ به سمت دروازه‌ می‌آمد این گونه نمی‌شد. من هم سرد شده بودم. شرایط واقعا خوب نبود. مانند بازی چلسی و بارسلونا که یک توپ به سمت دروازه بارسا رفت و چلسی توانست به پیروزی برسد. چون تمرکز‌مان روی حمله بود در دفاع تمرکز خود را از دست داده بودیم اما همه این مسائل باعث نمی‌شود تا شکست را توجیه کنیم و شرمنده مردم هستیم.


* تیم ملی بازی به بازی افت می کرد


فارس: مصطفی نظری در دیدار اول برابر اسپانیا عملکرد فوق‌العاد‌ه‌ای داشت.


نظری: من در سه دیدار ابتدایی ایران از نظر فنی از خودم راضی بودم. به هر حال بازیکن باید خود را نقد کند. بد کار نکردم و سایر بازیکنان نیز خوب بازی کردند. اما اگر به صورت کارشناسی به این مسئله نگاه کنیم متوجه می‌شویم که تیم ملی در بازی برابر اسپانیا خوب بود اما با گذر زمان هر روز افت می‌کردیم. دلیلش چیست؟ بازیکنان ایران در نیمه دوم برابر اسپانیا چه بازی‌ای کردند و پس از آن چرا افت کردیم. ما همین جور سقوط می‌کردیم. چه مسئله‌ای باعث شد که روحیه بازیکنان خراب شود که اینگونه سقوط کنیم. باید فکر کنیم که چرا تیمی که با آن صلابت بازی می‌کند این اتفاق برایش رخ می‌دهد. تیم ما هر روز از لحاظ روحی و روانی افت می‌کرد.








* فقط مردم حامی ما بودند


فارس: در حالی که همه کارشناسان معتقد بودند می‌توانستیم مراکش و پاناما را با اختلاف گل زیاد ببریم اما با حداقل گل به پیروزی رسیدیم. چه اتفاقی رخ داد که چنین پیروزی نزدیکی رقم خورد؟


طاهری: ابتدا از مردم عذرخواهی می‌کنم. فقط مردم بودند که در این مدت حامی تیم ملی بودند. هیچ حمایتی از تیم نشده بود و تیم ملی آن روحیه‌ای که باید برای حضور در جام جهانی را داشته باشد، نداشت. اما شکست برابر کلمبیا باعث شرمندگی مقابل مردم شد. نمی‌خواهم توجیه کنم اما در این مسابقات با مشکلاتی روبرو بودیم. ما در تمام بازی‌ها تیم سرتری بودیم. در بازی برابر کلمبیا 69 درصد توپ و میدان را در اختیار داشتیم اما در مجموع بدشانسی آوردیم. بازیکنان سعی و تلاش خود را کردند اما روز‌مان نبود. مشکلاتی داشتیم و کارشناسان باید این مسائل را ریشه یابی کنند که از کجا نشات می‌گیرد. چرا باید بازی به بازی افت کنیم. مگر بازیکنان همان نفراتی نبودند که در نیمه دوم برابر اسپانیا این تیم را ذلیل کرده بودند. چرا این گونه می‌شود که بازی برابر پاناما و مراکش را با اختلاف یک گل می‌بریم. اگر مشکل از بازیکنان بود که در دیدار اول نیز نمی‌توانستند نتیجه بگیرند. امیدوارم کارشناسان با خرد جمعی به نتیجه مثبتی برسند تا فوتسال از این که هست، بدتر نشود و بتواند به روزهای خوب خود برگردد.


* مشکلات‌مان قبل از سفر شروع شد


فارس: محمد کشاورز به عنوان کاپیتان تیم ملی در این دوره از مسابقات حضور داشت و سومین حضور خود را تجربه می‌کرد. درباره مشکلات به وجود آمده در تایلند کمی صحبت کنید.


کشاورز: مشکلات ما از قبل از سفر شروع شد. یکی از مشکلات ما درگیری‌های اهالی فوتسال بود. من در خبرها خواندم که برخی دوستان می‌گفتند تیم باید قهرمان جهان شود. من یک سؤال دارم. چرا باید ایران قهرمان شود. چه چیزی داریم. از تیمی که نمی‌تواند یک اردو برگزار کند، چه انتظاری داریم. تیم گواتمالا در مالزی اردو زده و بازی دوستانه دارد. اسپانیا که از لحاظ قدرت برترین تیم جهان است،‌ 10 روز زودتر اردو می‌زند. همه اردو می‌زنند اما ما در برگزاری یک اردوی داخلی مانده‌ایم. تیم می‌خواهد به مسابقات جهانی برود اما در برگزاری چند بازی دوستانه مانده است. اینها مشکلات قبل از سفر بود. در تایلند نیز با مشکلاتی روبرو بودیم. همین جا اعلام می‌کنم تمام بازیکنان تیم ملی نه دنبال مسائل مالی هستند و نه به آن فکر می‌کنند اما به هر حال حق و حقوق بازیکنان باید داده شود. بازیکنان فوتبال ما چند وقت پیش کره جنوبی را شکست دادند. با یک عزم ملی چنین افتخاری رقم خورد. همه از آنها حمایت کردند اما خدا شاهد است، چه کسی از فوتسال حمایت کرد؟ یک مقدار مسئولان کلاه خود را قاضی کنند. متاسفانه هم اکنون بازیکنان سیبل شده‌اند. در خیابان زمانی که مردم با ما روبرو می شوند یک تیکه‌ای به ما می‌اندازند. مردم رنجیده خاطر شده‌اند. باید مسئولان بنشینند و ببینند چه کارهایی برای تیم ملی انجام داده‌اند.


فارس: مشکلات تیم ملی پیش از جام جهانی هم بوده است. چرا این مسائل برطرف نشد؟


کشاورز: من اسم کسی را نمی‌آورم. اما کسانی که درباره فوتسال مسئول هستند، باید شرایط پیرامونی تیم را مساعد کنند. وظیفه بازیکن این نیست که دنبال چیزی برود باید فقط تمرین کند. کسانی که در مقابل بازیکنان مسئول هستند باید از تیم حمایت کرده و آنها را تامین کنند. حق بازیکنان است که حمایت شوند. قبل از جام جهانی دائم در تمرین بودیم و یک نفر پیدا نمی‌شد بگوید حال‌تان چطور است. در جام جهانی هم با مشکلات مربوط به این میدان بزرگ روبرو بودیم. با تمام این شرایط بازیکنان عملکرد خوبی در جام جهانی داشتند. نمی‌خواهم بی‌مورد دفاع کنم، اما سخت‌ترین روز برای یک گلر روزی است که یک توپ به سمت او نیاید. باید منطقی صحبت کرد. روزی که توپ به سمت دروازه نمی‌آید دفاع و دروازه‌بان سرد می‌شوند و واقعا یکی از روزهای سخت است. با این حال اعلام می‌کنم در یک شکست همه مقصر هستند. از من بازیکن گرفته تا مدیر و مربی.







* فقط بازیکنان می خواستند به جمع 4 تیم برویم


فارس: گفتید بازی به بازی تیم ملی با افت روبرو می‌شد. این مسئله از لحاظ بدنسازی بود یا مسائل دیگر؟


نظری: از لحاظ فنی و بدنی هیچ مشکلی نداشتیم. 40 دقیقه روی دروازه تیم‌ها کوبیدیم. اگر گریه بازیکنان را پس از شکست می‌دیدید متوجه می‌شدید با چه غیرتی بازی می‌کنند. همه آمده بودیم که جزو 4 تیم قرار بگیریم اما انگار فقط ما (بازیکنان)می‌خواستیم. هیچ کس دیگری چنین موضوعی را نمی‌خواست. حداقل در حرف هم چنین صحبتی نکردند. مشکلات ما از زمانی شروع شد که باشگاه‌ها از لیگ برتر انصراف دادند. غیاثی مربی ما حرف زیبایی زد و به من گفت 6 ماه طول می کشد تا روحیه بازیکن را درست کنیم. بازیکنی که در گذشته مبلغ خوبی دریافت می‌کرد و حالا دستمزدش کاهش پیدا کرده، نه اینکه بازیکنان بخواهند به پول فکر کنند بلکه باشگاه‌ها قبلا امکانات و شرایط خوبی داشتند که حالا دیگر این این امکانات را در لیگ نداریم.


* نظری: بچه ام عمرا باور کند بهترین دروازه بان جهان بوده ام


نظری: بعد از این مشکلات می‌رسیم به جام جهانی. همانطور که محمد (کشاورز) گفت ما حتی یک اردوی کیش هم نداشتیم. یعنی فدراسیون پول اردوی کیش هم برای فوتسال ندارد؟ صبح تا شب باید در کمپ تیم‌های ملی تمرین کنیم؟ بازیکنی که یک ماه، دو ماه از خانواده خود دور است، آیا زمانی که می‌خواهد به مسابقات برود نباید یک مقدار به آنها پول بدهند و بگویند به خانواده خود برسید و زمانی که دور از خانواده است فکر و خیالی نکند؟ آیا از لحاظ روحی و روانی روی بازیکنان کار کرده‌اند؟ محمد کشاورز بهترین بازیکن آسیا شد اما یک تقدیر و تشکر خالی هم نکردند. من در سال 2010 بهترین دروازه‌بان جهان شدم و تا آخر عمرم آن را روی پیشانی خود خواهم زد و افتخار می‌کنم. بنده هیچ چیزی از فدراسیون فوتبال و شخص دیگری که به عنوان بهترین دروازه‌بان انتخاب شدم، ندارم. اگر بچه من به دنیا بیاید عمرا باور کند که پدرش روزی بهترین دروازه‌بان دنیا شده. چیزی ندارم که ثابت کنم. مگر اینکه در اینترنت ببیند. این مشکلات برای یک روز و دو روز گذشته نیست. چند مدت است که دارد به تیم ملی فشار می‌آورد. همین طور در سراشیبی قرار گرفته‌ایم و بازیکنان سعی می‌کنند تا تیم را بالا بکشند. تیم در این سراشیبی قرار گرفته و هیچ کس هم نیست به این موضوع فکر کند. چه کسی برای تیم کاری انجام داده است؟


* 2 سال برنامه ریزی کردند که تیم نتیجه نگیرد


نظری: تیم باید قهرمان دنیا می‌شد اما فقط به خاطر بازیکنانی که داشت. بازیکنان ما، بهترین‌های دنیا هستند. آیا یک بار پرسیدید که چه مشکلی دارید؟ بازیکنان یک روز مانده به فصل نقل و انتقالات به باشگاه‌ها پیوستند. آن وضع اسفناک تبانی، آن از وضع اسفناک لیگ و این هم تیم ملی. مگر بازیکن سیبل است که هر جا رفت، بگویند او مقصر است. ما همان بازیکنانی بودیم که برابر اسپانیا بازی کردیم. یعنی در یک هفته بازیکن با این همه تغییر مواجه می‌شود؟ بازیکن همان بازیکن است اما با افکار پریشان‌تر. فکر بازیکن در تمرین نیست. به فکر مسابقه نیست. به جای اینکه او را حمایت کنند می‌گویند تو خوب نیستی. صبح به صبح اعصاب او را خرد می‌کنند. چه باید کرد. با چنین اوضاعی نمی‌توان عملکرد خوبی را شاهد باشیم. قبل از اعزام مشخص بود که تیم نتیجه نمی گیرد. اصلا یک پروسه دو ساله طرح ریزی کردند تا تیم نتیجه نگیرد و در نهایت هم به هدفشان رسیدند.




طاهری: مجبور شدم به تیم باشگاهی در ایران بروم


فارس: اتفاقات ابتدای فصل را چگونه ارزیابی می کنید؟


طاهری: دوست داشتم تیم نتیجه بگیرد و پس از آن مشکلات تیم را مطرح کنم. به شخصه حرف‌های زیادی برای گفتن دارم اما اکنون اگر حرفی بزنم فکر می‌کنند دنبال بهانه هستم و می‌خواهم باخت را توجیه کنم. زمانی که جزو 4 تیم قرار می‌گرفتیم همه باورشان می‌شد نمی‌خواهیم کارمان را توجیه کنیم. استارت تمام این مشکلات از زمانی آغاز شد که در فصل پیش تبانی رخ داد. 10 بازیکن تیم ملی در باشگاههای ماهان و فیروز صفه فعالیت داشتند. من روز آخر فصل نقل و انتقالات و در ساعت‌های پایانی قرارداد خود را امضا کردم. زیاد هم راضی نبودم. مجبور شدم قرارداد ببندم چون گفته بودند اگر می‌خواهید در تیم ملی باشید باید تیم داشته باشید. بازیکنی که قرار بود با تشکیلات خوب و مسائل مالی مناسب به تیم ملحق شود، مجبور شد به تیمی برود که نه از مسئله حرفه‌ای بودن رنگی برده و نه امکاناتی دارد. این چنین بازیکن زمانی که می‌خواهد به جام جهانی برود، روحیه دارد؟ بازیکنی که پس از اتمام لیگ گذشته، یک ریال هم پول دریافت نکرده، چه روحیه‌ای دارد؟ این شرایط باعث می‌شود که فکر بازیکن درگیر باشد و نتواند حرفه‌ای تمرین کند. چه کسی آمد این مشکلات را ببیند؟ توقع بازیکنان هم زیاد نبود اما واقعا هیچ حرکتی انجام ندادند. اگر این روند ادامه داشته باشد، باز چنین مشکلاتی تکرار می‌شود. بازیکنان جوان هستند و روحیه خود را از دست می‌دهند و این باعث می‌شود سیر نزولی خود را داشته باشیم. کار کردن در چنین شرایطی بسیار سخت است.


* مسئولان باید قبول کنند که ضعیف عمل کردند


فارس: فدارسیون‌ فوتبال توانایی رسیدگی به مسائل را دارد چرا که برای فوتبالی‌ها امکانات لازم را فراهم می‌کند اما مشکلات در فوتسال وجود دارد. این مسائل را ناشی از عدم توانایی رئیس کمیته فوتسال می‌دانید یا عدم رسیدگی فدراسیون فوتبال؟


کشاورز: در مورد باشگاه‌ها نمی توانم صحبت کنم. در مورد انصراف تیم‌ها هم باید بگویم که مشکل همه جا هست اما دلیل نمی‌شود همه انصراف دهند. این موضوع را حرفه‌ای نمی‌دانم. باشگاهی مثل فولاد ماهان که ساختاری حرفه‌ای دارد زیبنده نیست که برود. باید می‌ایستاد و مبارزه می‌کرد. در مورد بازیکنان نمی‌دانم مشکل کجاست. فدراسیون فوتبال نمی‌خواهد کاری کند یا کمیته فوتسال؟ واقعا با این همه تجربه در تیم ملی می‌گویم که کاری برای بازیکنان نمی‌کنند. با سند و مدرک حرف می‌زنم که برای بازیکنان فوتسال هیچ کاری نکردند. اگر کمیته فوتسال استقلال داشت، خیلی از مشکلات حل می‌شد. اگر کاری برای بازیکنان فوتسال انجام دادند بیایند بگویند تا ما هم بدانیم. کسانی که در قبال فوتسال مسئول هستند ضعیف عمل کردند که بازیکنان و باشگاه‌ها صدای شان درآمده است. باید قبول کنند که به فوتسال رسیدگی نکردند و ضعیف عمل شد. زمانی که به فوتبالی‌ها رسیدگی می شود اما فوتسال نادیده گرفته می‌شود، این نشان از ضعف است.


* در ابتدای فصل روحیه نداشتیم


فارس: محمد طاهری به عنوان بازیکن سابق تیم فوتسال فولاد ماهان درباره انصراف باشگاه‌ها چه نظری دارد؟


طاهری: تا لحظات پایانی فصل نقل و انتقالات حضور یا عدم حضور فولاد ماهان مشخص نشده بود و در بلاتکلیفی بودیم. من تا آخرین روز فکر می‌کردم فولاد ماهان در لیگ خواهد ماند. همه بازیکنان چنین فکری می‌کردند زیرا ما قرارداد داشتیم و منتظر بودیم تا تکلیف این تیم‌ها مشخص شود. خود من از پرتغال پیشنهاد داشتم اما اعلام کردم که به علت قرارداد با فولاد ماهان باید منتظر این باشگاه بمانم. آنقدر منتظر ماندم تا آن باشگاه تیمش را بست. بعد از آن فقط تیم‌های عربی ماند که آنها هم قصد داشتند زود تیم خود را ببندند. این کش و قوس ها ادامه داشت تا مجبور شدیم با هر شرایطی که شده به تیمی ملحق شویم. به نظرم اگر یک مقدار بهتر رفتار می‌شد چنین مشکلاتی به وجود نمی‌آمد. کمی لج و لجبازی شد. محمد کشاورز اعلام کرد که نباید چنین اتفاقی رخ می‌داد و باید می‌جنگیدند. اما حرف مسئولان فولاد ماهان این بود که وقتی نمی‌توانیم حرف خود را بگوییم و حق‌مان را بگیریم مجبور هستیم برویم. به نظرم در این میان فقط بازیکنان ضرر کردند. من که تجربه‌ام بیشتر از بازیکنان دیگر بود، در چند بازی اول روحیه نداشتم چه برسد به بازیکنان جوان. حداقل به خاطر بازیکنان می‌توانستند ملایم‌تر رفتار کنند تا این مشکلات به وجود نیاید. در این میان مقداری لج و لج بازی به وجود آمد تا این مسائل برطرف نشود.







* مگر بازیکنان فوتسال گدا هستند؟!


فارس: در رقابت‌های آسیایی عنوان سومی را کسب کردیم و ناکام بودیم اما مسئولان در انتخاب خود پافشاری کردند و با همان کادر فنی به جام جهانی رفتیم. نظرتان درباره کادر فنی چیست؟


نظری: من یک بازیکن هستم و صحبت در خصوص کادر فنی در حیطه وظایف من نیست. مدیریت می‌تواند از سرمربی خود حمایت کند یا این کار را انجام ندهد. اما این را باید بگویم که کسانی که در فوتسال کار می‌کنند خودشان را خرج فوتسال، تیم ملی و باشگاه‌ها نکردند. این مورد ماحصل عدم موفقیت ماست. در این چند ساله این آقایان هر کسی که هستند و هر جایگاهی که دارند، می‌توانستند با رابطه و و گفتمان جلوی بسیاری از اتفاقات را بگیرند. می‌توانستند با یک جلسه دوستانه، نگذارند که باشگاه‌ها بروند. من جایی اشتباه کردم و باید آن را بپذیرم نه اینکه مقابل آن بایستم. مطمئن باشید که تمام افراد این موضوع را می‌پذیرند. مشکل اساسی ما این است که افرادی که در ورزش کار می‌کنند خودشان را خرج ورزش نمی‌کنند. می‌گویند ما به این جایگاه بچسبیم و کار کنیم.


کشاورز: در مورد سؤال شما نمی‌توانم جواب قطعی بدهم. کادر فنی از لحاظ تاکتیک تیمی و بدنی خوب عمل کرد. حرف من این است که فوتسال ما را چیزهای دیگری ویران کرد. تیم ملی فوتسال زمانی ویران شد که ارج و قرب بهترین بازیکن فوتسال آسیا رعایت نشد. هر چیزی یک ارزشی دارد و باید ارزش آن حفظ شود. علی صانعی حرف خوبی زد. گفت کسی به تیم ملی کمک نکند اگر می‌خواهد کمک کند به اندازه شان و منزلت بازیکنان کمک کند. فکر نمی‌کنم ارزش و منزلت بازیکنان فوتسال پس از این همه بازی سنگین، 100 دلار باشد. قبل از اینکه برویم در مسائل فنی و تاکتیکی جستجو کنیم باید برویم ببینیم چه اقدامی انجام دادیم که از بازیکنان انتظار داریم. مگر بازیکنان خدای ناکرده گدا هستند که به آنها 100 دلار می‌دهیم؟! اگر چیزی وجود ندارد، ندهید. اگر چیزی هست برای همه باید باشد. چه طور بعد از یک برد فوتبال از همه جا به آنها پاداش می‌دهند. من نمی‌گویم به فوتبالی‌ها ندهید. فوتبالی‌ها از دوستان من هستند. زحمت کشیدند و همه را خوشحال کردند. به نظر من باید 100 میلیون به آنها بدهند. بازیکن حرفه‌ای باید پول حرفه‌ای بگیرد. اما اگر او صد میلیون می‌گیرد آیا حق فوتسال 20 میلیون نیست؟ ما به جام جهانی رفتیم و 21 روز در تایلند بودیم. خجالت می کشم که بگویم بازیکنان نتوانستند سوغاتی برای خانواده‌هایشان بخرند. دیگر چه بگویم. شرایط به هیچ عنوان خوب نیست. دوستان، خود را خرج فوتسال نمی‌کنند و بازیکنان را در انزوا نگه داشته‌اند.


* متاسفانه در فوتسال همه چیز به یک شخص ختم می شود


فارس: چه نیرویی وجود دارد که اجازه تغییر و تحولات نمی‌دهد؟


نظری: این از وظایف ما نیست. ما باید مشکلات را بگوییم. مسئولان هستند که باید تغییر و تحول ایجاد کنند. نمی‌دانیم چه کسی باید برود و چه کسی بیاید. بازیکنان اکنون صحبت می‌کنند، چون جان به لب شان رسیده. متاسفانه در فوتسال همه چیز به هم ربط دارد. باشگاه به بیرون، بیرون به تیم ملی و تیم ملی هم به یک نفر ختم می‌شود. بازیکن در باشگاهش هم جرات ندارد صحبت کند. چون بعد در تیم ملی متضرر می‌شود. نمی‌شود که همه چیز به هم ربط داشته باشد. این مسائل هیچ ربطی به هم ندارد. همه چیز به یک نفر ختم می‌شود. به باشگاهی می‌خواهی بروی باید جواب بدهی، نمی‌خواهی بروی باید به یک نفر پاسخ دهی.


* اگر به من بگویند اسپانسر پیدا می‌کنم


نظری: اسپانسر پیدا کردن برای رشته فوتسال که این همه محبوب است کاری ندارد. فدراسیون فوتبال کمک نمی‌کند، خودمان اقدام کنیم اما این موضوع کار یک بازیکن نیست. اگر فردا بگویند آقای نظری شما که دروازه‌بان تیم هستی باید دنبال اسپانسر هم بروی من قبول می‌کنم و فردایش این کار را انجام می‌دهم. می‌شود این کارها را کرد اما جزو حیطه وظایف بازیکن نیست. مربی باید مربیگری کند و بازیکن نیز در میدان بازی کند. همانطور که محمد گفت علی صانعی در جام جهانی غیر از کارهای فنی همه کار می‌کرد که بازیکنان راحت باشند. اما کسانی که مسئول بودند انگار نه انگار. برایشان مهم نبود. باز هم می‌گویم آقایان خودشان را برای فوتسال خرج نمی‌کنند. چندین سال است که با این مسئله دست و پنجه نرم می‌کنیم. اکثر باشگاه‌ها از لیگ انصراف دادند. این اتفاقات چه زمانی افتاد؟ این مسائل را ببینید. تام ایران خودرو، فولاد ماهان، استقلال، پرسپولیس، ارم کیش، فیروزصفه تمام اینها کنار کشیدند. سال 2008 اتفاقی افتاد که باعث شد اسپانسرها زیاد شدند. چرا مسئولان ما برای پخش تلویزیونی اقدامی نمی‌کنند؟ وظیفه من بازیکن نیست دست به چنین کاری بزنم.


فارس: آیا کنار گذاشتن وحید شمسایی و جواد اصغری‌مقدم فنی بود؟


کشاورز: آقای صانعی که مصاحبه کرده گفته شمسایی تیم نداشته و اصغری مقدم هم شرایط مساعدی نداشت. اینکه آیا باید باشد یا نباشد آقای صانعی باید پاسخگو باشد. من نمی‌توانم چیزی بگویم. به نظرم همیشه در انتخاب بازیکنان هر مربی سلیقه خود را دارد. همه مربیان 10-11 بازیکن ثابت دارند. اما در مورد دو سه بازیکن امکان دارد سلایق مختلفی به وجود بیاید. به هر حال باید به سلیقه مربی احترام گذاشت.


* جوری مصاحبه نکنیم که مردم بخندند


فارس: افشین دبیری در مصاحبه‌ای اعلام کرد که تیم ملی با سه مصدوم عازم جام جهانی شد. این موضوع را قبول داری؟


کشاورز: بحث خودم من هم بود. کسانی که مصاحبه می‌کنند باید خدا را هم در نظر بگیرند. مگر می‌شود بازیکن مصدوم به جام جهانی برود که مسابقات سنگینی داریم. این یک امر غیر ممکن است. اگر بگویند شرایط ایده آل نداشتند منطقی است اما بازیکنی با مصدومیت نمی‌تواند در این فشار سنگین بازی کند. کسانی که مصاحبه می‌کنند کلاه خود را قاضی کنند. چیزی نگویند که اگر خواننده خواند به آنها بخندد. بگویند آقای X نباید می‌رفت. این را می‌شود قبول کرد. ببینید تمام بازیکنان ما به جز 2 دروازه‌بان مان به میدان رفتند حتی یک دقیقه. از علی کیایی که کمترین بازی را داشت تا تمام بازیکنان باتجربه. این حرف‌ها نه منطقی پشتش است نه کسی قبول می‌کند.




* جوراندیرو مربی تحمیلی بود


فارس: از حضور مربیان خارجی در کنار تیم راضی هستید؟ در مسابقات آسیایی جوراندیرو و هم اکنون هم خسوس.


کشاورز: جوراندیرو مربی گذشته بوده و فکر کنم خیلی جالب نباشد که در مورد آن صحبت کنیم. اما به نظر من او مربی تحمیلی به صانعی بود. جوراندیرو اصلا نتوانست به تیم ملی کمک کند. اما خسوس کاندلاس بهتر از او بود و نظر شخصی من این است که فوتسال را متوجه می‌شود اما زمان تغییر و تحول را نداشت. در 20 روز نمی‌توانیم هیچ توقعی از یک مربی داشته باشیم. فرصت کمی داشت. اگر در آن زمان یک مربی ایرانی با نظر صانعی به کادر فنی اضافه می‌شد می‌توانست مثمرثمرتر باشد.


* بزرگترین ضربه را جوراندیرو به صانعی زد


فارس: آیا با لقب پرفسور فوتسال که به خسوس داده‌اند، موافقید؟


کشاورز: پرفسور و این مسائل را که نه. اما به اندازه یک مربی، فوتسال را متوجه می‌شود. سال‌هاست که فوتسال بازی می‌کنیم و متوجه می‌شویم کدام مربی از فوتسال سر درمی‌آورد و کدام یک سر درنمی‌آورد. پرفسور یا دکتری را نمی‌دانم اما در همین حد می‌دانم که فوتسال را می‌فهمید. به نظرم حداقل 5-6 ماه وقت می‌خواست که تحولی در تیم ایجاد کند. منطق این را می‌گوید که با 20 روز و یک ماه مربی نمی‌تواند کاری کند.


نظری: خسوس فوتسال را متوجه می‌شد اما در 20 روز نمی‌توان موضوعی را به بازیکنان یاد داد. خسوس واقعا مربی‌ای بود که کارنامه خوبی داشت و زمانی که در رختکن صحبت می‌کرد متوجه می‌شدیم که از فوتسال آشنایی دارد. ورزش ایران نیاز به کار روحی روانی دارد. اگر در کنار علی صانعی یک ایرانی حضور داشت، نتایج بهتری رخ می‌داد همانطور که در زمان حضور حسین شمس، علی صانعی بچه‌ها را تر و خشک می‌کرد و به آنها روحیه می‌داد. اما در این دوره تمام این وظایف بر عهده امیر فراشی افتاده بود که او هم مربی دروازه‌بان‌ها بود و متاسفانه به همه این مسائل نمی‌رسید. یک دستیار ایرانی می‌توانست مثمر ثمرتر باشد. تمام مشکلات ما از لحاظ روحی و روانی بود. یک نفر می‌خواستیم که به بازیکنان کمک کند که متاسفانه نداشتیم. به نظرم در گذشته بزرگترین ضربه را جوراندیرو به علی صانعی زد. او کسی بود که در تیم ملی اختلاف انداخت. علی صانعی 4-5 سال در کنار تیم ملی کار کرده بود اما تنها کسی که بازیکنان را اذیت کرد، جوراندیرو بود. به نظر من هم او تحمیلی بود. صانعی هم او را نمی‌خواست. جوراندیرو دخالت می‌کرد.


* جوراندیرو تلاش کرد تا تیم نتیجه نگیرد


فارس: منظورتان تحمیل از سوی کیست؟


نظری: مشخص است که چه کسی را می‌گوییم. هر کسی که در فوتسال مسئولیت دارد. به هر حال آنچه الان مهم است، جوراندیرو به تیم ملی ضربه زد. او ذهن علی صانعی را مسموم کرد. شناختی که علی نسبت به بازیکنان داشت را از بین برده بود. جوراندیرو یک آدم کاملا منفی در تیم ملی بود. به نظرم هم اکنون علی صانعی نسبت به رقابت‌های آسیایی باتجربه‌تر شده است. بیشتر حرف دل بازیکنان را گوش می‌کرد و با آنها راه می‌آمد. صانعی در تیم ملی زحمت زیادی کشید. قبل از جام جهانی اختلاف نظر کوچکی بین من و او به وجود آمد. البته اختلاف نظر که نبود او مرا دعوت نکرده بود و من هم صحبتی نکردم. اما در رقابت‌های آسیایی جوراندیرو تلاش کرد تیم نتیجه نگیرد و پس از این هم خیلی خوشحال شد.


*دلیل پافشاری برای حضور جوراندیرو را نمی دانم


طاهری: حضور خسوس در تیم ملی بسیار کم بود و نمی‌شود توقع زیادی داشت. اگر قصد داشتند مربی خارجی بزرگ بیاورند باید زودتر او را می‌آوردند. حداقل قبل از بازی‌های آسیایی. در آن برهه از زمان یک مربی خوب و باتجربه داخلی بهتر کمک می‌کرد. جوراندیرو هم کارنامه‌اش مشخص است. از سالی که به ایران آمده نتیجه نگرفته است. استارتش از مسابقات آسیایی 2005 ویتنام خورد که با شانس قهرمان شدیم. اگر ژاپن تایلند را نمی برد در همان مرحله گروهی حذف شده بودیم. در 2006 تیم را سوم کرد و در رقابت‌های اخیر هم ضربه بزرگی به فوتسال ما زد. نمی دانم دلیلش چیست که اینقدر پافشاری دارند که حتما در تیم ملی حضور داشته باشد. جوراندیرو مربی‌ای است که فقط تاکتیکی کار می‌کند اما بازیکنان ایرانی بیشتر از لحاظ روحی و روانی تاثیر پذیر هستند و او از این لحاظ هیچ کاری برای بازیکنان نمی‌کند. جوارندیرو در بازی‌های آسیایی از لحاظ روحی و روانی بازیکنان را خراب می‌کرد. از لحاظ تاکتیکی چیزهایی بلد است اما به بازیکنان ایرانی هیچ کمکی نمی‌کند.


* بزرگترین مشکل صانعی تنهایی‌اش بود


فارس: محمد کشاورز مربیگری علی صانعی را چگونه می‌بیند؟


کشاورز: او از رقابت‌های آسیایی بسیار بهتر بود. همانطور که مصطفی گفت صانعی تغییر زیادی کرده بود. باید خوبی‌ها را هم گفت. به نظرم آقای صانعی زحمت زیادی کشید. انصاف باید داشته باشیم. بزرگترین مشکل صانعی این بود که تنها بود. اگر کسی کنار صانعی بود که خودش قبول داشت، خیلی کار بهتر می‌شد. صحبت‌هایمان را می‌کردیم و خیلی با او راحت بودیم. او هم به حرف‌های ما گوش می‌داد و تمام تلاش خود را می کرد تا آن را برطرف کند. ما با علی صانعی هیچ مشکلی نداشتیم.








فارس: برخی کارشناسان معتقدند سرمربیگری صانعی در تیم ملی زودهنگام بوده است؟


کشاورز: این را باید خود آقای صانعی جواب بدهد من نمی‌توانم جواب بدهم.




* نظری: مگر من مسئول کلمن بودم؟!


فارس: حاشیه‌هایی در جام جهانی رخ داد و اخباری مبنی بر درگیری مصطفی نظری و علی صمیمی منتشر شد. چه اتفاقی افتاد؟


نظری: نمی‌دانم این مسائل از کجا درآمده است که گفته‌اند از کجا آب بخوری و نمی‌گذارم آب بخوری. مگر من مسئول کلمن بودم که نگذارم بازیکنی آب بخورد؟ یک موضوعی بود که بسیار کوچک بود. اصلا جر و بحث لفظی نبود. آخر تمرین هم صمیمی آمد و عذرخواهی کرد. مشکلی نبود نمی‌دانم این حرف‌ها از کجا درز پیدا می‌کند. فکر می‌کنم فقط یک روزنامه این مسائل را می‌نویسد. دوست خوبمان در این روزنامه معلوم الحال است و اگر یک مقدار باهوش باشیم، متوجه می‌شویم که در این 7-8 سال اخیر او هر روز یک چیز می‌نویسد. یک روز می‌نویسد مصطفی نظری داغون بود یا فوتسال روز بدی داشت و مصطفی نظری بدتر بود یا در تیم باشگاهی می‌نویسد دبیری بسیار خوب بازی کرد اما نظری خوب نبود در حالی که ما دو بر صفر برده‌ایم. نمی‌گویم چیزی نبوده. اتفاق کوچکی رخ داد و من به عنوان بازیکن قدیمی تیم ملی انتظاراتی داشتم. فراشی، صمیمی را آورد و او هم متوجه شد اشتباه کرده. به هیچ عنوان بحثی نبود. اگر در جام جهانی حاشیه وجود داشت چیزهای دیگری بود. ما حاشیه نداشتیم. خود صانعی هم در مصاحبه‌اش گفته بود نظری اردوی آرامی داشت. متاسفانه من آدمی هستم که در این مدت حاشیه‌ایم زیاد بوده اما واقعا در این اردو هیچ کاری نداشتم و حاشیه‌ای به وجود نیاوردم. دوست‌مان علاقه دارد موضوعاتی را به وجود بیاورد و معروف شود وگرنه این صحت ندارد.


* رفتار و گفتارشان در شان بازیکنان نبود


فارس: حاشیه‌هایی که عنوان کردی چه بود؟


نظری: تیم بدون حاشیه نمی‌شود. ما از لحاظ روحی افت کردیم. چیزی در رسانه‌ها منعکس شد که بازیکنان دلارهای خود را پس دادند. من تائید می‌کنم که چنین اتفاقی افتاد. تمام بازیکنان دلارهای خود را پس دادیم و اعلام کردیم که برای پول به جام جهانی نرفتیم. مطمئن باشید اگر ما جزو 4 تیم می‌رفتیم هم اکنون با دلی‌ پرتر می‌آمدیم. اکنون نمی‌توانیم حرف بزنیم چون باخته‌ایم. دلارها را پس دادیم چون آن پول در شان و شخصیت بازیکنان نبود. بزرگترین حاشیه‌ای که به تیم ملی ضربه زد رفتار و گفتاری بود که در شان و شخصیت بازیکنان نبود. بحث دلار و مسائل در گذشته هم بوده است. اما در این دوره رفتار شایسته‌ای با بازیکنان صورت نمی‌گرفت. حداقل کسانی که در فوتسال فعالیت کردند می‌دانند چه اتفاقاتی رخ داده است. ما همواره با سیلی صورت خودمان را سرخ می‌کنیم. یکی از مسئولان که همراه‌مان بود و با من آشنا بود پیش من آمد و گفت من فکر می‌کردم شما در ناز و نعمت حضور دارید و ماساژور،‌ تدارکاتچی و افراد مختلفی دارید اما زمانی که دیدم با چه وضعی در تایلند حاضر شده اید از ورزش کلا ناامید شدم.


* صعود می کردیم حرف های بیشتری برای گفتن داشتیم


فارس: این رفتار و گفتار که می‌گویید از سوی چه کسی بوده؟


نظری:‌ چه کسی می‌خواهد باشد. نمی‌خواهم این موضوع را باز کنم. اگر ما در جزو 4 تیم قرار می‌گرفتیم خیلی حرف‌های بیشتری داشتیم که بزنیم. هم اکنون بخواهیم حرفی بزنیم می‌گویند بهانه جویی می‌کنند. آنجا شرایط خوبی نداشتیم. بازیکن تیم ملی فوتسال گدا نیست که صد دلار جلویش می‌اندازند. برنامه‌مان این بود که جزو 4 تیم برویم و بعد صحبت خودمان را بکنیم. اما با شکست برنامه‌هایمان به هم ریخت.


* تا چه زمانی سکوت کنیم


فارس: این اتفاقات از چه زمانی در تیم ملی بود؟


طاهری: همیشه چنین مسائلی وجود داشت. متاسفانه یا خوشبختانه بازیکنان فوتسال محجوب هستند. شاید به شخصیت‌شان هم توهین شده باشد اما حرفی نمی‌زنند. اما تا چه زمانی باید با این شرایط ادامه دهیم؟ بازیکنان خواسته زیادی ندارند فقط می‌گویند شان‌شان حفظ شود. ما برای پول نرفته بودیم و می‌خواستیم افتخار کسب کنیم اما دادن صد دلار شأن بازیکن را زیر سؤال می‌برد. گدا نیستیم بخواهیم این پول‌ها را بگیریم. حاضر بودیم مجانی برای مردم و پیراهن تیم ملی بازی کنیم اما نباید با شخصیت بازیکن، بازی شود. باید تصمیم جدی گرفت که این فوتسال از این وضعیت خارج شود.


* شخصی غذا برای خوردن نداشت!


فارس: در تایلند با چه مشکلاتی روبرو بودید؟


نظری: مشکلات ما در آنجا زیاد بود. جای گفتن ندارد اما شخصی با ما به سفر آمده بود که غذا برای خوردن نداشت یعنی او را در لیست قرار نداده بودند. این موضوع فاجعه است. او مرا قسم داده اسمش را نبرم. او برای تیم ملی زحمت می‌کشید اما غذای رستوران را به او نمی‌دادند چون تیم ملی پولش را حساب نکرده بود. بعد اسپانیا که در کنار ما قرار داشت 30 همراه داشت و بهترین امکانات در اختیارش بود. ما قبل از بازی با اسپانیا رفتیم تا یک تمرین گروهی داشته باشیم. دیدیم که آنها 10 دکتر داشتند. یکی از بازیکنان آنها مصدوم شده بود. 3-4 فیزیوتراپ مشغول کار بودند تا او را به بازی برگردانند. آن وقت مصطفی طیبی بینی‌اش می‌شکند مسئولان ما دنبال آن هستند کجا ببرند هزینه آن کمتر شود. این مسائل فاجعه است. حرف ما این است که آقایان خود را برای فوتسال خرج نمی‌کنند. در گذشته این چنین نبود. اولین باری که در دروازه تیم ملی ایران ایستادم سال 2005 بود. تیم ملی در آن زمان در ناز و نعمت بود و با بهترین شرایط قهرمان شدیم. تیم ملی، تایلند را در بهترین شرایط برد. برای اولین بار بود که در تیم ملی حاضر شده و جای رضا ناصری را پر کرده بودم. شرایط سختی داشتم اما آنقدر امکانات‌مان خوب بود که هیچ یک از بازیکنان سختی تحمل نکردند اما حالا شرایط آن زمان را با اکنون مقایسه کنید. هر چه جلوتر می‌رویم شرایط بدتر می‌شود.



* وقتی حرف می زنیم می گویند سنش بالاست و باید برود


فارس: در زمان سرمربیگری حسین شمس نیز چنین مسائلی وجود داشت؟


نظری: آن زمان به هر حال شخصی بود که خود را خرج فوتسال می‌کرد. حسین شمس یکی از بهترین مربیان فوتسال ایران، آسیا و جهان است. وقتی شخصی بهترین مربی جهان می‌شود حتما چیزی داشته است. قصد ندارم که تعریف کنم تا برخی اشخاص ناراحت شوند یا بدشان بیاید. اما بهترین مربی جهان بود. حسین شمس خود را برای بازیکنان خرج می‌کرد. اصلا چرا از تیم ملی رفت؟ چون پاداش بازیکنان را می‌خواست. هنوز پاداش سال 2010 ازبکستان را به ما نداده‌اند،در حالی که این پاداش مصوب برای همه رشته‌ها بود. مگر ما قهرمان نشدیم؟ همین کارها را می‌کنند که در سال 2012 تیم این نتایج را می‌گیرد. چه کسی باید دنبال این مسائل برود. چقدر بگوییم. صحبت می‌کنیم می‌گویند این افراد تمام شده‌اند و باید بروند. چرا باید بروند؟ تا بازیکنی حرف می‌زند می‌گویند 29 سالش است و باید برود.







* گواتمالا در مالزی اردو می زند ما در برج میلاد!


نظری: در ایران بازیکن 30 ساله را تمام شده تلقی می‌کنند در حالی که در تیم‌های برتر جهان تازه بازیکن به دوران اوج خود رسیده است. خفقان در فوتسال وجود دارد. هم اکنون بازیکنان ویترین هستند اما مردم نمی‌دانند چه رفتاری با آنها می‌شود. ما را ممنوع المصاحبه کردند تا حاشیه از تیم ملی دور شود. اما اگر این گونه نبود مصاحبه می‌کردیم، می‌گفتیم کسی در تیم ملی را باز کند و ببیند ما اصلا لباس برای تمرین داریم؟ آیا بازیکنان روحیه دارند؟ گواتمالا و اسپانیا در مالزی و تایلند اردو می‌زنند ما هم به برج میلاد رفتیم.


* خجالت می کشیم درباره برخی مسائل صحبت کنیم


فارس: چرا بازیکنان با صراحت صحبت نمی‌کنند و نمی‌گویند چه کسی اجازه پیشرفت به فوتسال نمی‌دهد؟


طاهری: ما به مردم حق می‌دهیم که از دست ما دلگیر باشند و عذرخواهی هم می‌کنیم اما خیلی از مسائل را مردم نمی‌دانند. آنها به اندازه کافی آگاه هستند و از ورزش می دانند و متوجه می‌شوند که مشکل از کجاست.


کشاورز: زمانی که می‌گوییم به بازیکن صد دلار می‌دهند مسئول پول دادن چه کسی است؟ وقتی می‌گوییم غذای تایلند مناسب نیست مسئول آن چه کسی است؟ مسئول آن بازیکن و مربی نیستند. کسی که مسئولیت دارد باید چنین کاری بکند. در فوتسال حجب و حیا زیاد است و به همین دلیل صحبتی نمی‌شود. اگر هم اکنون کمتر به این مسائل می‌پردازیم به خاطر این است که تیم ملی نتیجه نگرفته است. زمانی که خواننده این مسائل را می‌خواند و می‌بیند تیم ملی باخته، با خود می‌گوید آنها دنبال توجیه هستند. در جام جهانی یکسری مسائل است که رویم نمی‌شود بگویم و زمانی که خواننده بخواند بازیکن تیم ملی در غذایش مانده است، چه فکری می‌کند. خجالت می‌کشیم این مسائل را بگوییم. مسئولینی که آنجا بودند از دادن غذای ایرانی به بازیکنان عاجز بودند. همه می داننند که غذاهای تایلند و کلا شرق آسیا برای ما ایرانی‌ها مناسب نیست. خجالت می‌کشیم در خیابان راه برویم. روی مان فشار زیادی است، اما خوب است که مردم یک سری چیزها را بدانند.


* صحبت می شود اما کسی رسیدگی نمی کند


فارس: وحید شمسایی و جواد اصغری مقدم صحبت‌هایی را در خصوص جابجایی تیم ملی با اتوبوس در مسابقات آسیایی مطرح کردند؛ نظرتان دراین باره چیست؟


طاهری: تازه در اتوبوس سرپا هم بودیم (با خنده) برخی بازیکنان صحبت‌هایی را مطرح کردند، اما آیا کسی بود که به آن رسیدگی کند؟ صحبت کردن چه فایده‌ای داشت. قبل از جام جهانی کسی سراغ ما را گرفت؟ این کار بازیکن است که برود دنبال مسئولان و بگوید شما به بازیکنان روحیه دهید؟ الان من یک مصاحبه از جواد نکونام خواندم که از شرایط ناراضی است. این همه از آنها حمایت شد البته حق شان است. باید به آنها برسند. اما با این همه، می‌گویند حمایت‌ها کمرنگ شده پس ما باید چه بگوییم؟ چه کاری برای تیم ملی انجام داده‌اند؟ وقتی بازیکنی فکرش مشغول باشد چه کاری می‌تواند بکند. امیدوارم همان صحبت‌هایی که مطرح شد،‌ رسیدگی کنند. بازیکن جوانی که تازه وارد فوتسال شده با چه امیدی می‌خواهد ادامه دهد. متاسفانه همیشه برای ما نوشدارو پس از مرگ سهراب رسیده!


* نظری: می توانم 2 جام جهانی دیگر هم گلری کنم


فارس: مصطفی نظری و محمد کشاورز 30 ساله شدند. فکر می کنید تا چه زمانی می توانید به فوتسال خود ادامه دهید؟


نظری: بودن یا نبودن مهم نیست. تیم ملی اگر نتیجه بگیرد مهم است. اگر نبودیم و نتیجه می گرفت خوشحال می شدیم. هدف داشتیم که فوتسال از این وضعیت نجات یابد. شرایطم خوب است. به نظرم چون دروازه بان هستم می توانم 2 جام جهانی دیگر هم بازی کنم. این جام جهانی هم قرار نبود بازی کنم و حرفی نزدم، چون دوست داشتم تیم ملی نتیجه بگیرد. به هر حال تا هر زمانی که در تیم ملی باشم کمک می کنم.


کشاورز: تا زمانی که بتوانم به تیم ملی خدمت کنم بازی می کنم. هر زمانی که فکر کنم از لحاظ فکری و بدنی نمی توام خدمت کنم باور کنید یک ثانیه هم نمی مانم.


طاهری: صحبت از مصطفی و محمد شد و من هم در رده بعدی هستم. باید بگویم فقط در ایران این مسائل مطرح می شود. طرفدار سرسخت ایتالیا هستم و زمانی که این تیم قهرمان شد بازیکنانش همچون کاناوارو 32،33 سالش بود. برزیل و اسپانیا هم همین طور است. فقط در ایران است که می گوییم بازیکن 30 سالش که شد، تمام شده و باید برود. در حالی که مصطفی نظری و محمد کشاورز آن قدر خوب و سالم زندگی کرده‌اند که می توانند تا 40 سالگی بازی کنند. محمدرضا حیدریان مگر نبود. چون سالم زندگی کرد هنوز هم بازی می کند. اگر بازیکنی که می تواند مفید باشد خداحافظی کند به تیم ملی کشورش ظلم کرده است.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

Trending Articles