Quantcast
Channel: 19دی آنلاین
Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

اختصاص 20 میلیارد تومان یارانه برای خرید از نمایشگاه

$
0
0
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سئوالی مبنی بر تمهیداتی که برای حضور نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در نمایشگاه امسال کتاب اندیشیده شده است گفت: نامزدهای انتخابات فعلا در مرحله بیام نیام هستند!

به گزارش مهر، نشست خبری بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بعدازظهر امروز دوشنبه 9 اردیبهشت با حضور سید محمد حسینی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی اسماعیلی؛ سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و رئیس این نمایشگاه در محل مصلی برگزار شد.

سید محمد حسینی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای این نشست خبری با تقدیر از دست اندرکاران بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، آن را یک رویداد کم‌نظیر خواند و گفت: از جمله آثار و برکات نمایشگاه افزایش شوق مطالعه است.

وی سپس با یادآوری این انتقاد که نمایشگاه کتاب تهران بیشتر جنبه فروشگاهی دارد گفت: امسال سعی شد جنبه نمایشگاهی این رویداد فرهنگی تقویت شود و در همین راستا حدود 150 نشست تخصصی و کارگاه آموزشی در حوزه نقد و بررسی کتاب برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به تلاش برخی کشورها برای کم‌رمق جلوه دادن نمایشگاه کتاب تهران به خصوص در بخش خارجی گفت: امسال ناشران خارجی حضور فعالی در نمایشگاه دارند و سعی شده از امکانات بخش بین‌الملل برای رونق این بخش استفاده شود.

وزیر ارشاد تعداد مهمانان خارجی نمایشگاه امسال را نسبت به دوره‌های قبل بیشتر برآورد کرد و گفت: جمعی از مهمانان مجمع جهانی بیداری اسلامی و همچنین وزرای فرهنگ کشورهای آسیایی، امسال در نمایشگاه حضور خواهند داشت.

به گفته حسینی امسال حدود 4 هزار عنوان کتاب منتشر شده در سال گذشته در سالن کارنامه نشر به معرض دید عموم گذاشته خواهد شد.

حسینی همچنین از اختصاص یک چهارم فضای سالن کارنامه نشر برای نمایش عملکرد و دستاوردهای وزارت ارشاد در سه سال اخیر خبر داد.

وزیر فرهنگ فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مشکلات مربوط به گرانی کاغذ و کمبود آن در سال گذشته از تاثیرپذیری صنعت نشر سخن گفت و تاکید کرد: با این حال این مسئله کار نشر را متوقف نکرد.

وی با اشاره به حمایت هایی که وزارتخانه متبوعش از اقشار مختلف برای تامین منابع مورد نیازشان از نمایشگاه انجام خواهد داد گفت: در مدت کوتاهی 250 هزار نفر از دانشجویان برای دریافت کارت‌های یارانه‌ای خرید کتاب ثبت‌نام کردند که این کارت‌ها به آنها تعلق می‌گیرد. ای کاش اعتبارات ما بیش از اینها بود تا به تعداد بیشتری از دانشجویان این یارانه اختصاص می‌یافت.

حسینی در مورد یارانه بخش خارجی نمایشگاه هم اظهار داشت: ارز مربوط به بخش خارجی نمایشگاه به صورت سوبسیدی که از طرف وزارت ارشاد پرداخت می‌شود تامین خواهد شد بابت هر دلار 2500 تومانی (ارز مبادله ای) به این صورت که 1500 تومان را فرد متقاضی و هزارتومان را وزارت ارشاد تقبل می‌کنند تا یارانه این بخش اختصاص یابد.

به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طبق آخرین آمار اعلام شده 2 هزار و 545 ناشر داخلی در نمایشگاه حضور دارند و وزارت ارشاد سعی کرده با سعه صدر در مورد حضور ناشران در نمایشگاه اقدام کند. 102 ناشر الکترونیک هم امسال برای نخستین بار در قالب بخشی تحت همین عنوان در نمایشگاه حضور دارند.

وی گفت: در بخش بین الملل هم 1600 ناشر از 77 کشور جهان به عرضه کتابهای خود می‌پردازند. این در حالی است در میان کشورهای حاضر در نمایشگاه امسال، کشورهایی نیز حضور دارند که نامهربانی‌هایی با ما کرده‌اند و مانع از حضور ایران در نمایشگاه‌های کتابشان شده‌اند ولی ما باز هم با سعه صدر در این زمینه عمل کرده‌ایم.

حسینی به جلسه هفته گذشته جمعی از مسئولان چاپ و نشر کشور با رئیس جمهوری اشاره کرد و یادآور شد: در این جلسه دوستان تشکل‌های مختلف نشر مشکلات و مطالبات خود را به صورت صریح مطرح کردند و قرار شد صندوق توسعه ملی در جهت رفع موانع مالی این بخش حوزه فرهنگ اقدامات زیربنایی انجام دهد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران درباره گرانی کاغذ خاطرنشان کرد: مسئولیت مستقیم این بخش بر عهده وزارت ارشاد نیست و وزارت صنعت، معدن و تجارت متولی این مشکل است . با این حال با توجه به بهره برداری که زیر مجموعه های وزارت ارشاد و نیز بخش خصوصی حوزه نشر از کاغذ دارد ما کارگروهی را تشکیل دادیم که در یک مقطعی افزایش قیمت کاغذ کنترل شد البته طبیعی است که با افزایش ارز ، کاغذ هم مثل سایر کالاها افزایش قیمت پیدا کند.

وی ادامه داد: البته در خصوص این مشکل که ارز مرجع به واردکنندگان کاغذ اختصاص نمی‌یافت رایزنی‌هایی با بانک مرکزی و سایر دستگاه‌ها انجام شد و این مشکل برطرف شد.

در این نشست خبری علی اسماعیلی؛ سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و رئیس نمایشگاه کتاب تهران هم در پاسخ به سئوالی درباره نحوه انتخاب ناشر یا ناشران برتر بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: هیات داوران برای انتخاب ناشران برتر انتخاب شده و ما 20 شاخص را برای این انتخاب تدوین کرده ایم که از جمله آنها پرتیراژ بودن کتابهای ناشر ، تعداد بالای عناوین چاپ اول و کسب جوایز ملی در حوزه کتاب است.

سپس وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سئوالی در خصوص بدهی نمایشگاه کتاب تهران به ناشران خارجی در دوره های قبل گفت: در یک مقطعی اختلافی بین بانک مرکزی و بانک عامل برای پرداخت بدهی ها وجود داشت ولی رئیس جمهوری به مسئله ورود کرد و خوشبختانه این قضیه حل و بخش زیادی از طلب ناشران خارجی پرداخت شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین یارانه بخش ارزی نمایشگاه امسال کتاب تهران را 4.5 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: این اعتبار با احتساب یارانه ای که به دیگر بخش ها اختصاص یافته است بالغ بر 20 میلیارد تومان می شود.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا کتابهایی که دارای مجوز هستند برای عرضه در نمایشگاه هم یک بار دیگر هم ممیزی می شوند یا خیر تاکید کرد: این ممیزی بیشتر در مورد کتابهایی در خارج از ایران به نمایشگاه می آید مطرح می شود. به هر حال در این آثار باید مواردی از قبیل تصاویر روی جلد یا درون کتاب و یا محتوای آثار از جهت وارد نکردن خدشه به منافع و امنیت ملی و یا تحریک نکردن قومیت ها و نیز برخی موازین اسلامی و مذهبی ما ، رعایت شده باشد.

در تکمیل این بخش از سخنان وزیر ارشاد، علی اسماعیلی هم یادآور شد: شاید کمتر از 5 درصد کتابهایی که در نمایشگاه عرضه می شود، دوباره ممیزی شوند . این هم از این جهت است که ممکن است در چاپ های بعدی این کتاب تغییراتی به وجود آمده باشد و طبیعتا کتاب باید با نسخه ای که اعلام وصول برای آن صادر شده یکی باشد.

رئیس نمایشگاه کتاب تهران همچنین برخی از کارکردهای سالن یاس یا کارنامه نشر نمایشگاه امسال را به این شرح برشمرد: نمایش موضوعی کتابهای چاپ اول سال 91 ، ارائه آماری از وضعیت نشر پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با تاکید بر وضعیت انتشار کتاب در سال گذشته ، ارائه آماری از وضعیت کتابخوانی در کشور ، ارائه آماری از وضعیت تولید علم در ایران و نمایش کتابهای برگزیده جشنواره های فرهنگی.

سپس حسینی به سئوالی درباره دلیل اجرا نشدن قانون معافیت مالیاتی ناشران و کتابفروشان این گونه گفت: جلسه ای با رئیس جمهوری داشتیم که در آن دستان اتحادیه ناشران و نیز رئیس سازمان امور مالیاتی کشور حضور داشتند و مقرر شد این قانون رعایت شود اما تفاسیری در این خصوص وجود دارد که باید به یک جمعبندی دقیق برسیم.

بر این اساس قرار شد فهرستی از کتابفروشی‌ها به سازمان امور مالیاتی ارائه شود تا نسبت به معافیت مالیاتی آنها اقدام شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سئوالی درباره تحرکاتی که در جمهوری آذربایجان برای مصادره تعدادی از شخصیت‌های فرهنگی ایران صورت می‌گیرد گفت: ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی، کمیته‌ای با عنون کمیته فرهنگ و تمدن ایران و اسلام داریم که ماحصل جلسات آن کتاب‌های متعددی بوده که درباره دانشمندان ایرانی در سده‌های قبل می‌زیسته‌اند.

وی ادامه داد: ما نمی توانیم مانع از این شویم که مفاخر ایران در کشورهای دیگر هم مورد تکریم واقع شوند. به هر حال این شخصیت‌ها زمانی در حیطه ایران فرهنگی بوده اند که اکنون با مرزهایی که به وجود آمده تداخل‌هایی در مورد محل سکوت و یا وفات آنها بوجود آمده است. در هر حال مسائل مربوط به فصل معنوی این مفاخر را سازمان میراث فرهنگی دنبال می‌کند و نامگذاری سال‌های مختلف به نام آنها را سازمان میراث فرهنگی دنبال می‌کند البته ما هم در وزارت ارشاد هر ساله پیشنهادی خودمان را به نماینده یونسکو ارائه می‌دهیم.

در ادامه این نشست خبری علی اسماعیلی سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد از آماده شدن احکام اعضای شورای سیاستگذاری صنعت نشر کشور خبر داد و گفت: این احکام تا پایان نمایشگاه به اعضا ابلاغ می شود.

حسینی نیز در پاسخ به سئوالی درباره حضور نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در نمایشگاه کتاب تهران به مزاح گفت: فعلا که کاندیداهای ریاست جمهوری در مرحله " بیام نیام" هستند و چون از نظر ما کسی به طور قطعی کاندیدا نشده است، همانطور که قبلا هم گفته ام افراد می توانند نظر خود را در نمایشگاه مطرح کنند ولی باید هماهنگی هایی با جایی هایی مثل شورای نگهبان و وزارت کشور صورت گیرد تا مشکل خارجی برای حضور نامزدها در مصلی به وجود نیاید.

وی در عین حال عرصه انتخابات را عرصه شور همگانی دانست و گفت: انتخابات تخریب رقیب نیست و به همین جهت به نظر من اگر یک محیط علمی مثل نمایشگاه فراهم باشد افراد خیلی بهتر می‌توانند نامزد خود را انتخاب کنند و متوجه بشوند که آیا وعده هایی که داده می شود واقعی است یا بیشتر حالت رویا دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه از حضور بیش از 90 مرکز و موسسه نشر در بازار جهانی در نمایشگاه امسال خبر داد و گفت: برای این بخش از نمایشگاه 1300 متر مربع فضا اختصاص یافته است.

وی درباره گرانی کاغذ هم خاطرنشان کرد: همانطور که دیگر کالاها با افزایش قیمت ارز گران شده است کتاب هم با گران شدن کاغذ و نوسانات ارز افزایش قیمت داشته است ولی ما امیدواریم که این کالای فرهنگی از سبد خانوار مردم حذف نشود البته بخشی از مسئله کاهش تیراژ کتاب هم به توسعه فضای مجازی و سرعت دسترسی مردم به تکنولوژی ها و نرم افزارهای جدید ارتباط دارد؛ الان یک تلفن همراه می تواند یک کتابخانه کامل باشد.

حسینی در پاسخ به سئوالی درباره ضعف اطلاع‌رسانی این دوره از نمایشگاه کتاب تهران تاکید کرد: من انتظار دارم دوستان رسانه اهتمام بیشتری به این موضوع داشته باشند. این مسئله را هم که گفته می‌شود آمارهای متناقض درباره نمایشگاه صادر می‌شود، باید این گونه اصلاح کرد که تناقضی در کار نیست بلکه آمارها به روز می‌شود و در واقع آماری که جدید داده می شود آمار تکمیلی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعمال تبعیض در مورد برخی ناشران را هم رد کرد و گفت: تبعیض ناروا خلاف قانون اساسی است ولی همیشه باید تفاوت ها را مد نظر داشت . به هر حال ناشری که در سال چند عنوان کتاب چاپ می کند با ناشری که چند ده عنوان کتاب چاپ می کند تفاوت دارد.

وی در مورد نحوه برخورد با تخلفات احتمالی امسال در نمایشگاه کتاب هم گفت: در نمایشگاهی به این بزرگی که بیش از 440 هزار عنوان کتاب عرضه می‌شود ممکن است تخلفات کوچکی هم صورت گیرد که قطعا با آنها برخورد می‌شود ولی انتظار ما این است که خود ناشران موازین و قوانین را رعایت کنند چرا که اگر ما با تخلفات برخورد نکنیم به ناشران دیگر که قوانین را رعایت کرده اند ظلم کرده ایم.

علی اسماعیلی هم در تکمیل این بخش از سخنان وزیر ارشاد افزود: همه ناشران برای ما عزیز هستند و ما از آنها انتظار داریم که ضوابط نمایشگاه و ضوابط مربوط به نشر را رعایت کنند.

وی همچین با رد حذف یارانه بخش ارزی نمایشگاه امسال کتاب تهران هم گفت: ما تنها مقداری کارها را تجمیع کرده ایم و امسال به جای سه نوع کارت که برای این قسمت صادر می شد یک کارت صادر کرده ایم تا در این بخش از هزینه ها هم صرفه جویی کرده باشیم.

حسینی در پایان نشست خبری گفت: مراسم افتتاحیه بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ساعت 17 و 30 دقیقه فردا سه شنبه 10 اردیبهشت با حضور رئیس جمهوری در بخش بین الملل این نمایشگاه و مراسم اختتامیه هم روز 21 اردیبهشت در همین مکان برگزار می شود.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

Trending Articles