Quantcast
Channel: 19دی آنلاین
Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

آیت الله مقتدایی: فعالیت های هنری قرآنی در راستای دین انجام شود

$
0
0
عضو شورای عالی حوزه علمیه گفت: در فعالیت های هنری قرآنی سعی کنید از حوزه دین خارج نشوید و مراقب باشید تا بهانه ای به دست کسانی که در این امر متخصص نیستند و ممکن است خرده بگیرند، ندهید.

آیت الله مرتضی مقتدایی در همایش ملی قرآن کریم و هنر که پیش از ظهر پنج شنبه با حضور رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس فرهنگستان علوم اسلامی و جمعی از مسئولان مدرسه هنر اسلامی در سالن همایش دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، ضمن تبریک میلاد با سعات حضرت فاطمه زهرا (س) و امام خمینی (ره) اظهار داشت: در فعالیت های هنری قرآنی و استخراج زیبایی های قرآن کریم سعی کنید از حوزه دین خارج نشوید و مراقب باشید تا بهانه ای به دست کسانی که در این امر متخصص نیستند و ممکن است خرده بگیرند، ندهید.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه این معجزات در تمامی نباتات و گیاهان مشاهده می شود، عنوان کرد: اگر کسی قتلی کرده باشد قرآن به صراحت می گوید باید آن شخص قصاص شود تا حیاتی دوباره در اجتماع حاکم شود و نمی گوید که باید به قتل برسد.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: قرآن معجزه ماندگار پیامبر گرامی اسلام است و در اختیار همگان قرار گرفته و دارای فصاحت و بلاغت و شیوایی سخن بسیار زیادی بوده و انواع هدایت و زیبایی ها را در بر دارد.

وی با اشاره به اینکه هنر قرآن نباید خارج از شان حوزه باشد و کسانی که در این مسیر قرار می گیرند یک کار ابتکاری انجام می دهند، ابراز داشت: ارسال بیش از 100 مقاله به این همایش نشان از استقبال خوب مسئولان فرهنگی است و با تاکیدات مقام معظم رهبری به قرآن باید کشور به سمت قرآنی شدن پیش رود و این در حالی است که قبل از انقلاب فعالیت قرآنی به شکل حاضر وجود نداشت.

دانشگاه هنرهای قرآنی تاسیس شود

همچنین رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی شورای عالی انقلاب فرهنگی در سخنانی در این مراسم با اشاره به نظریه تمدن مطلوب قرآنی اظهار داشت: مقام معظم رهبری همواره بر قرائت قرآن، انس با قرآن و نظام سازی قرآن تاکید داشته اند که در حال حاضر نظریه تمدن مطلوب قرآنی در راستای بیداری اسلامی مطرح شده است.

حجت الاسلام حمید محمدی با اشاره به اینکه گونه همایش ها می تواند موجب رونق و شناسایی ظرفیت های زیاد هنر قرآنی شود، بیان داشت: با تاسیس دانشکده های هنرهای قرآنی در راستای این نظریه، راهبردی برای کشورهای اسلامی برای رسیدن به وحدت به وجود می آید.

رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی شورای عالی انقلاب فرهنگی ابراز داشت: حوزویان و دانشگاهیان می توانند متولیان تولید عرصه هنرهای قرآنی بوده و تمام فعالیت های خود را در راستای این نضت پایه ریزی کنند.

حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه فطرت انسان قبل از خلقت، قرآن را درک کرده و دوباره توسط انبیا بازخوانی شده است، ادامه داد: جایگاه هنر شاخص است و هنر قرآنی جنبه زیبا شناسی داشته و قرآن با هنرهایش در عقل و دل انسان جای می گیرد و می توان گفت که قرآن به تنهایی قلب ها را فتح می کند و در تمامی انسان هایی که دارای فطرت اند اثر دارد.

وی با بیان اینکه هر چه پیش می رویم نقش هنر در زندگانی بیشتر می شود، یادآور شد: هنر قرآنی دارای 2 رسالت می باشد که پیوند و سابقه تاریخی آن از طرفی و رسالت خلق هنر آینده که بر 2 محور هنیمی و سیطره می باشد موجب تکیه گاه هنر قرآنی در آینده می می شود.

وی با بیان اینکه قرآن با یک زبان بین المللی هنر خود را بیان کرده و رسالت آن ارائه مجال قرآن و تامین خیال و عاطفه است، اضافه کرد: قرآن بدان جهت مهیمن است که بر تمامی کتب آسمانی قبل از خودش تجلی داشته و مبدا عظمت می باشد.

فیلم های قرآنی پربیننده ترین بوده است

رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی سالانه بیش از 100 فیلم تولید شده است، افزود: از این بین فقط 10 فیلم از داستان های قرآنی ساخته شده و پربیننده ترین مخاطب را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه هنر آینده بشری هنر هیمنی است، عنوان کرد: این هنر ظرفیت جهانی داشته و فراتر از اقلیم بوده و فطری بودن آن از ویژگی های برجسته آن است.

حجت الاسلام محمدی با اشاره به اینکه در زمینه هنر قرآنی متولیان قرآن کوتاهی کرده اند، ادامه داد: انعکاس اسماالله و ویژگی های آن در قرآن آمده و مفهوم وحدت گرایی نیز در میان آن بسیار بارز است و نیاز است حوزه علمیه با برپای کرسی های خارج، با ایجاد مراکز تمدن پژوهی قرآن، موجب تولید آثار باسط در جامعه هنری شود.

همچنین دبیر علمی این همایش در سخنان کوتاهی با بیان اینکه عالمان و صاحبان دین بر عرصه هنر قرآنی واقف هستند و دین بی جلوه هنر روح ندارد، اظهار داشت: هنر بدون دین به رستگاری نمی رسد و عالم دین انتظار می رود در مبانی نظری هنر وارد شده و میدانداری کند.

حجت الاسلام ابوالقاسم حسینی ژرفا افزود: اگر عالمان دین در عرصه هنر قرآنی وارد شده و و از وظیفه خود در این میان غفلت نکنند کاری به ثمر نمی رسد.

دبیر علمی این همایش تصریح کرد: در این میان نیاز است تا این عالمان با متن هنر آشنا شده و با هنرمندان داد و ستد داشته باشند و این بدان معنا نیست که طالب علم دین، سلوک خود را کنار گذاشته و به جنبه عملی هنر دل بندد و در این صورت هنرمندی آماتور می شود.

وی ادامه داد: در این زمینه مدرسه هنر اسلامی با برگزاری چهار دوره پیاپی در مقطع کارشناسی ارشد با رشته های فلسفه هنر و حکمت هنر اسلامی توانسته مطالعات هنر اسلامی را پایه گذاری کند.

دبیر علمی این همایش با اشاره به اینکه هنر اسلامی و جلوه های آن در قرآن کریم مشهود است، افزود: بعد از تاسیس مدرسه هنر اسلامی چندین نهاد فرهنگی نیز مطالعات پیوندی خود را در این زمینه آغاز کردند و امیدواریم این حرکات در راستای هنر قرآنی موثر واقع شود.

وی یادآور شد:250 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که از آن بین 124 مقاله منتخب شده و در کتابی گردآوری شد و 60 مقاله از بین آن ها در کتابی منشر می شود.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

Trending Articles