Quantcast
Channel: 19دی آنلاین
Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

زندگی اسلامی - ایرانی زیر سایه فرهنگ کالاهای چینی

$
0
0
اکنون اگر بگوییم اجناس چینی زیر و بم زندگی جاری ما ایرانی‌ها را شکل داده است شاید سخن گزافی نگفته‌ایم. سیطره ای که نه تنها بلای جان اقتصاد خرد و کلان ما شده بلکه فرهنگ و تمدن کم نظیر ما را نیز بی‌گزند نگذاشته است.

شاید بارها این جملات نقل محافل رسمی و غیر رسمی ما بوده است که "لنت‌های ترمز چینی سرطان‌زاست، بعضی از چای‌های وارداتی از چین به شدت آلوده بوده و خطر سرطان به همراه دارد، شیرخشک‌هایس آلوده‌ است. اسباب‌بازی‌هایش برای بچه‌ها خطرناک‌اند و اخیرا داروهای بی‌هوشی وارداتی از چین به خاطر غیر استاندارد بودن موجب مرگ شده است".

از طرفی اين روزها شاهد واردات برخي کالاها نظير فرش، صنايع‌ دستي و... از چين هستيم که توليد انحصاري آن در اختيار ايران بوده است.

وقتی این آمارها و اطلاعات را در کنار دغدغه‌ها و سئوالات اساسی در زمینه سبک زندگی اسلامی می‌گذاریم، دره‌ای از تفاوت‌ها و تناقض‌ها به چشم می‌خورد.

لزوم حمایت از کالاهای فرهنگی بومی در مقابل کالای خارجی

مدیر موسسه فرهنگی رسول مهر در گفتگو با خبرنگار ما، با بیان اینکه در زمینه محصولات کودک و نوجوان فعالیت دارد گفت: در تمام کالاها و نرم افزارهایی که در این حیطه تولید می‌کنیم بر رعایت استانداردهای روز و داشتن کیفیت و کمیت ایرانی - اسلامی تاکید ویژه داریم.

حجت الاسلام امیر سلطانی با توضيح اين که مهم ترین محصولات تولید شده در این موسسه، سودوکوی اسلامی، پک آداب زندگی و ابزارهای آموزشی و کمک آموزشی است، تصریح کرد: تاکنون 14 محصول نوآورانه در این موسسه تولید و به بازار عرضه شده است.

وی که سابقه شرکت در نخستین نمایشگاه ملی دستاوردهای نوآورانه در سبک زندگی اسلامی در سال گذشته در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم را دارد، گفت: متاسفانه با وجود 20 سال فعالیت و تولید کالای فرهنگی هنوز به صورت کامل نتوانسته‌ایم مسئولان را به حمایت و مردم را به استفاده از کالای ایرانی - اسلامی مجاب کنیم و اکنون این کالاهای نامرغوب و دشمن سلامتی جسمی و روحی فرزندان ماست که در بازار یکه تازی می‌کند.

حمایت از دستاوردهای سبک زندگی اسلامی عملی باشد

در این زمینه رئیس مرکز رشد علوم انسانی قم نیز می‌گوید: مردم زمانی به سبک زندگی اسلامی توجه می‌کنند که عینا و عملا درک کنند که کالای ایرانی - اسلامی بر کالاهای بی ارزش خارجی ترجیح دارد.

مصطفی ملایی ادامه می‌دهد: استفاده از دستاوردهای اسلامی در واقع احیای تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی است. ضمن اینکه این دستاوردها می‌تواند فرزندان ما را به سمت زندگی اسلامی سوق دهد.

وی با تاکید بر اینکه مرکز رشد علوم انسانی وظیفه حمایت از نوآوران و فناوران حوزه علوم انسانی و تولید کنندگان دستاوردهای اسلامی را دارد گفت: باید از طریق رسانه‌های جمعی از هسته‌ها، موسسات و شرکت‌های نوآور ایرانی - اسلامی حمایت کرد.

رئیس مرکز رشد علوم انسانی قم افزود: بنده در این زمینه محصولات هسته فناور ماهد را معرفی کردیم که اتفاقا در فروش و عرضه لوازم التحریر این موسسه فرهنگی- اسلامی تاثیر بسزایی داشته است.

فرهنگ غربی در ادبیات کودکانه باعث تناقض در اخلاق و تربیت می‌شود

یک شهروند فرهنگی نیز در پاسخ به این سئوال خبرنگار ما، که چقدر از کالاهای مورد استفاده خانواده ایرانی - اسلامی است، گفت: با وجود اینکه اکثر خانواده‌های قمی مقید و مذهبی هستند اما شاهد هستیم که استفاده از کالاهای خارجی نسبت به کالاهای بومی ارجحیت دارد. این هم به دلیل این است که مردم فکر می‌کنند که همه کالاهای خارجی از کیفیت و خدمات پس از فروش بهتری برخوردارند.

معصومه عشرتی که کارشناسی ارشد در رشته تاریخ اسلام را دارد، ادامه می‌دهد: ورود فرهنگ غربی در ادبیات کودکانه فرزندان ما اخلاق و تربیت آنها را با والدین متمایز و متناقض کرده که این خطرناک و ناراحت کننده است.

وی گفت: شاید محصولات ایرانی کمی گرانتر از اجناس چینی باشد اما حداقل خیالمان از سلامت جسمی و تربیت درست فرزندان مان راحت است.

باید هنر را به بطن خانه‌ها برگردانیم

مدیر هسته حوزوی "ماهد" (مرکز رشد علوم انسانی) نیز در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه رجوع به فرهنگ و آداب و رسوم غنی پیشینیان یکی از راه های مبارزه با فرهنگ ناهنجارغربی و کالای بی ارزش خارجی است، ادامه داد: به عنوان مثال یک کرسی جمع و جور تولید شده است؛ چرا که کرسی یک محصول اسلامی است که موجب قوام خانواده نیز می‌شود، این محصول که چند سالی در بین مردم نبود، اما با ورود آن به خانه، سبک زندگی اسلامی ترویج می‌یابد.

مرتضی اعلایی که خود تولید کننده لوازم التحریر با نمادهای اسلامی است با تأکید براینکه در چشم اندازی که رهبر معظم انقلاب برای قم ترسیم کردند، شهر قم باید به مهد علوم انسانی و علوم اسلامی تبدیل شود، تاکید می‌کند: باید هنر را به عهد دوران صفویه برگردانیم، هنری که در زندگی مردم جریان داشت، در آن عصر حتی کاسه آب و ظروف مردم منبت کاری شده بود.

مدیر هسته حوزوی ماهد ، تولید محصول اسلامی را کار بسیار سختی دانسته و ابراز داشت: تولید محصول اسلامی نیازمند دانستن هنر و بازاریابی و روانشناسی و علوم اسلامی است و یک کشکول بزرگی از علوم را باید جمع کنیم و همه نیز حرفه‌ای باشد تا محصول تولید شده بتواند تاثیرگذار باشد.

راه اندازی کارخانه تولید محصولات اسلامی در قم

اعلایی از راه اندازی کارخانه تولید محصولات اسلامی در قم خبر داد و گفت: کارخانه تخصصی تولیدات فرهنگی اسلامی را در قم راه اندازی کردیم تا محصولات فرهنگی بدون واسطه به دست مصرف کنندگان برسد، این کارخانه در سال 90 راه اندازی شد که تنها با لطف خدا و ائمه(ع) این کار اتفاق افتاد، چرا که بودجه‌ای در اختیار نداشتیم.

درست است که وقتی بحث واردات بی رویه کالاهای بی‌کیفیت می‌شود ابتدا چرتکه دست می‌گیریم و به دنبال یافتن ضررهای ریالی و ارزی حاصل از آن می‌گردیم. اما چرا نباید دنبال آن باشیم که این کالاهای بی‌کیفیت خارجی زندگی و سلیقه چقدر در کیفیت زندگی و زیست مردم تاثیر می‌گذارد؟

این مسئله زمانی دردناک تر است که اگر تفحصی کوتاه کنیم به خوبی به این نتیجه می‌رسیم که کالاهای ایرانی - اسلامی براساس پشتوانه فکری و فرهنگی ملی و با استفاده از آموزه‌های اسلامی خاک بی اعتنایی می‌خورد.

آنچه مسلم است این است که احیای سبک زندگی اسلامی و آسیب شناسی زندگی‌های کنونی ما نیاز به یک عزم جدی دارد و باید در سال 92 همپای حماسه اقتصادی و سیاسی یک حماسه ماندگار در تحول و ارتقاء زندگی اجتماعی خود داشته باشیم.



Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

Trending Articles