Quantcast
Channel: 19دی آنلاین
Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

روحاني: در روز رای گیری از بین من و هاشمی یک نفر می‌ماند

$
0
0
كاندیدای انتخابات ریاست جمهوریبا بیان این‌که قبولی کاندیداتوری از سوی آقای هاشمی به اعتقاد من یک نوع فداکاری است، گفت: ما با هماهنگی مسیر را ادامه می‌دهیم، ولی در نهایت در روز رای یک نفر از ما در لیست رای خواهیم بود.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام حسن روحاني در نشست پرسش و پاسخ دانشجویی که در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، با بیان این مطلب، افزود: امیدواریم دانشگاه شریف فرودگاهی نشود که نخبگان ما را به سراسر دنیا منتقل کنند.

وی در ادامه با بیان این‌که در شرایطی هستیم که باید از تسامح و تساهل استفاده کنیم، افزود: اگر فردی در کشور ما هست که به بیگانه وابسته است پس چرا آزاد است؟ اگر به بیگانه وابسته است پس چرا محاکمه نمی‌شود؟ چرا در رسانه‌های عمومی بدون آنکه فردی محاکمه و جرم او اثبات شده باشد به عنوان مجرم از او یاد می‌شود؟ هر فردی اگر از قانون انحراف پیدا کرده است باید در یک محکمه صالحه محاکمه شود و حکم آن دادگاه معیار باشد.

روحانی تاکید کرد: اگر می‌خواهیم شکاف اجتماعی را برطرف کنیم باید در برابر منشور سر فرود بیاوریم و در کشور ما یک منشور که مورد قبول همگان باشد بیشتر نیست و آن قانون اساسی است و همه مردم و جناح‌ها باید در برابر تمامی اصول قانون اساسی سر فرود بیاورند و قانون اساسی به فصل‌الخطاب نهایی در کشور تبدیل شود.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم خاطرنشان کرد: اکنون که حزب به صورت فعال و سراسری با بیان دیدگاه‌ها و نظرات آنگونه که شایسته است در کشور نداریم و حزب‌های ما فصلی است و چارچوب جناح‌بندی‌هایی که وجود دارد مشخص نیست، لااقل همه در برابر قانون سر فرود بیاوریم و اختلافات را کم کنیم و انتخابات 24 خرداد را زمینه‌ای برای وحدت ملی قرار دهیم.

وی با طرح این سوال که چرا از این‌که فردی که خود را کاندیدا کرده است و قدش یک مقدار بلندتر است همه می‌هراسند و می‌ترسند؟ افزود: بنابراین یک مقدار تسامح داشته باشیم و آستانه تحمل‌مان را بالا ببریم و بگذاریم در میان کاندیداهایی که اکنون ثبت‌نام کرده‌اند و در نهایت از فیلتر شورای نگهبان عبور می‌کنند زمینه‌ای برای تعامل، مشارکت و تعاون و در نهایت وحدت بیشتر در جامعه فراهم شود.

روحانی با مورد توجه قرار دادن بحث آشتی کشورمان با جهان، گفت: برخی فکر می‌کنند که با دنیا یا باید جنگید و یا در برابرش تسلیم شد در حالیکه راه سومی هم وجود دارد و آن تعامل سازنده با جهان است.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم تاکید کرد: ما نباید تسلیم شویم و نه این‌که تقابل کنیم. ما باید در چارچوب منافع و مصالح ملی کار را پیش ببریم.

در ادامه این نشست یکی از دانشجویان از روحانی پرسید ما شما را با الگوی تنش‌زدایی در سیاست خارجی می‌شناسیم در حالی‌که رهبر انقلاب مقاوم بودن را مدنظر قرار داده است، به نظر شما این مقاوم بودن به چه معناست که روحانی در پاسخ به این سوال گفت: مقاوم بودن یعنی با عقل و تدبیر عمل کردن. مقاوم بودن به این معنی است که کسی که با دنیا حرف می‌زند تجربه و دانش کافی داشته باشد و از اصول هم کوتاه نیاید و اهداف ملی همواره به عنوان خط‌مشی و راهنمای او در تعامل با جهان مدنظر قرار بگیرد.

دانشجوی دیگری نظر روحانی درباره مذاکره با آمریکا را جویا شد که وی پاسخ داد: آمریکا یک ابرقدرت جهانی است و ایران یک ابرقدرت منطقه‌ای است و روابط این دو کشور یا همواره در حال تنش شدید است و یا در حال تخاصم و یا در مرز برخورد بوده است. آمریکا منافعی در منطقه دارد که با چارچوب قواعد ایران سازگار نیست.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم در ادامه با بیان این‌که دوستی و دشمنی در دنیا دائمی نیست، گفت: هر کشوری با هر کشور دیگر می‌تواند با شرایطی حالت تخاصم را به حالت تنش و حالت تنش را به روابط سرد و در نهایت این روابط را به روابطی نسبتا مطلوب تبدیل کند.

روحانی با بیان این‌که بالاترین هنر این است که تهدید را تبدیل به آسیب و آسیب را به فرصت تبدیل کنیم، گفت: مذاکره با آمریکا امکان‌پذیر است، اگرچه بسیار سخت به نظر می‌رسد، اما به هر ترتیب امکان‌پذیر است. در همین راستا من یک ادعایی دارم که شاید شما دانشجویان نپذیرید و آن این است که مذاکره با آمریکا از مذاکره با اروپا راحت‌تر است؛ چرا که اروپایی‌ها این مشکل را دارند که در مسائل بین‌المللی قدرت برتری به نام آمریکا را بالای سر خود می‌بینند، اما آمریکایی‌ها کدخدای ده هستند و این‌که شما با کدخدا ببندید راحت‌تر است تا با افراد پایین‌تر.

وی گفت: حال که مقام معظم رهبری در سخنرانی‌شان فرمودند که در بحث مذاکره با آمریکا باید خط قرمزها رعایت شود، فکر می‌کنم دولت آینده با مراعات خط قرمزها می‌تواند راهی را طی کند که حداقل از حالت تخاصم به حالت تنش برسیم و سپس مراحل بعدی را طی کنیم.

دانشجوی دیگری از روحانی پرسید شما در قبال حصر خانگی میرحسین موسوی و کروبی پس از انتخاب شدن چه سیاستی را در پیش خواهید گرفت که وی پاسخ داد: ادامه این شکاف به نفع ما نیست و ما باید این شکاف را که روز به روز عمیق‌تر می‌شود از بین ببریم و من امیدوارم خود انتخابات فاصله‌ها را کم کند.

روحانی در ادامه در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر این‌که آیا شما به نفع آقای هاشمی کنار می‌روید و اگر اینطور نیست بگویید چه اختلاف گفتمانی با آقای هاشمی دارید که این کار را نمی‌کنید؟ اظهار کرد: من از این‌که آیت‌الله هاشمی کاندیدا شدند هم خوشحالم و هم از این موضوع استقبال می‌کنم. به هر حال ایشان از ارکان این انقلاب هستند و از همان ابتدا در کنار امام بوده‌اند، بعد از انقلاب هم سمت‌های دیگری داشتند.

وی با بیان این‌که قبولی کاندیداتوری از سوی آقای هاشمی به اعتقاد من یک نوع فداکاری است، گفت: ما با هماهنگی مسیر را ادامه می‌دهیم، ولی در نهایت در روز رای یک نفر از ما در لیست رای خواهیم بود.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم در ادامه اظهار کرد: من و آقای هاشمی دو نفر هستیم که هر کدام افکار و نظرات خود را داریم و نظرات متفاوت ما هم روشن است، اما در مسائل سیاسی، اجتماعی، فقهی، سیاست خارجی و داخلی و فرهنگی، افکار و اندیشه من به افکار و اندیشه ایشان بسیار نزدیک است.

دانشجوی دیگری از روحانی پرسید مگر آقای هاشمی چه گفتمان ایجابی جدیدی دارد که باعث شود مردم به ایشان رای دهند که روحانی در پاسخ به این سوال با طرح این پرسش که شما نگران چه هستید؟ گفت: دو نوع تفکر در این کشور وجود دارد که یک تفکر، تفکر عقلانیت و اعتدال است و یک تفکر هم شعار و حرف‌های تند و درشت زدن بدون توجه به عواقب آن است و در این بین آقای هاشمی نماینده تفکر عقلانیت و اعتدال محسوب می‌شود. شما نگرانی نداشته باشید، بگذارید مردم انتخاب کنند.

دانشجوی دیگری این سوال را از روحانی پرسید که اگر شما رییس‌جمهور شدید هدفمندی یارانه‌ها را ادامه خواهید داد که روحانی با مورد توجه قرار دادن سبقه و سابقه بحث هدفمندی یارانه‌ها و این‌که این طرح ابتدا در برنامه دوم مورد توجه قرار گرفته بوده است، گفت: با اصل هدفمندی یارانه‌ها کسی مخالف نیست و هدفمندی باید ادامه پیدا کند اما لازم است تا در چارچوب قانون اجرایی و عملیاتی شود.

دانشجوی دیگری پرسید آقای روحانی الگوی اقتصادی شما در برابر تورم و تحریم چیست که این کاندیدای احتمالی در پاسخ به این سوال اظهار کرد: اگرچه تورم و تحریم به هم ارتباط دارد، ولی معنی‌اش این نیست که اگر تحریمی در کار نبود ما تورمی نداشتیم.

وی ضمن این‌که یکی از دلایل ایجاد تورم را کاهش تولید و افزایش نقدینگی دانست، اظهار کرد: بالا بردن تولید و رفع موانع آن، کنترل نقدینگی و هدایت آن به سمت تولید و ایجاد تعادل در رابطه ما با دنیا در بحث حل تورم چاره‌ساز خواهد بود و من یک برنامه کوتاه مدت برای کنترل گرانی ارائه داده‌ام.

دانشجوی دیگری به روحانی گفت شما دربرابر نظر رهبری و شورای نگهبان اگر هر کدام نظری خلاف شما داشته باشند تمکین می‌کنید که وی در پاسخ به این سوال، اظهار کرد: رهبری طبق موازین شرعی ممکن است نظری داشته باشند و فرد دیگری هم نظری داشته باشد، اما زمانی که رهبری نظرش را به عنوان حکم حکومتی اعلام می‌کند همه از آن باید تبعیت کنند که این هم در چارچوب قانون اساسی است. شورای نگهبان هم مثل یک دادگاه، مرجع است. بنده به عنوان یک صاحب‌نظر می‌توانم مخالفت خود را با نظر شورای نگهبان اعلام کنم، منتهی از نظر قانون اساسی، معیار همانی است که شورای نگهبان می‌گوید.

دانشجوی دیگری بار دیگر در خصوص مسائل مربوط به سال 88 از روحانی پرسید که وی پاسخ داد: در این باره حرف زیاد است، اما عده‌ای می‌آیند و فقط مسائل بعد از انتخابات را مطرح می‌کنند در حالیکه ما می‌گوییم دو هفته جلوتر بروید و ببینید فتنه چه وقت و از کجا شروع شد.

دانشجوی دیگری گفت که اگر قانون فصل‌الخطاب است، چرا شما بحث آزادی زندانیان سیاسی که بر اساس قانون زندانی شده‌اند را مطرح می‌کنید که روحانی پاسخ داد: می‌شود راهی پیدا کرد که همه را آزاد کرد. مگر هر که در زندان محاکمه شد راه قانونی برای آزادیش نداریم. به نظر من با اجماع‌سازی می‌توان افراد را آزاد کرد و این شکاف‌ها را از بین برد.

دانشجوی دیگری خطاب به روحانی گفت درباره نکات مثبت و منفی دولت احمدی‌نژاد بگویید که روحانی با بیان این‌که منفی‌اش فراوان است، مثبتش را شما به ما بگویید، افزود: با این همه درآمد نفت ما کجا هستیم؟ چرا ارزش پول ما به یک سوم تنزل پیدا کرده است؟ چرا بیکاری بخصوص در میان نسل تحصیل‌کرده در شهرها افزایش پیدا کرده است؟ البته دولت یکسری پروژه‌های ملی و استانی را عملیاتی کرده و در برخی علوم و فناوری هم پیشرفت ما قابل ملاحظه بوده است.

دانشجوی دیگری به روحانی گفت شما گفتید که ما در جریان اعتدال‌گرا هستیم، اما جریان شما جریان اعتماد به نفس است تا جریان اعتدال، شما که خودتان را اعتدال‌گرا می‌دانید و جریان مقابل را شعارگرا، چطور می‌خواهید وحدت ملی را به کشور برگردانید که روحانی در پاسخ به این سوال اظهار کرد: ما می‌گوییم باید با همه آنهایی که اختلاف داریم سر یک میز بنشینیم. من نمی‌خواهم بگویم کسی که شعار می‌دهد را حذف کنیم، اما در این هشت سال آدم‌های منتقد را حذف کردند.

وی افزود: من تاکید می‌کنم برای این‌که قدرت ملی خود را تقویت کنیم باید به سمت وحدت حرکت کنیم و درباره اختلافات‌مان با هم حرف بزنیم و اتهامات ناروا به یکدیگر نزنیم، لحن‌هایمان را سالم کنیم و در کنار یک صف واحد قرار بگیریم.

روحانی افزود: ما دنبال گفتمانی هستیم که نتیجه‌اش منافع ملی و امنیت ملی ما باشد و ما با کمترین هزینه بتوانیم بیشترین منافع را به دست بیاوریم.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم گفت: این‌که پرونده ایران به شورای امنیت رفت ظالمانه بوده، اما بیرون آوردن این پرونده از شورای امنیت بسیار سخت است .

دانشجوی دیگری به روحانی گفت شما در حصر آقای منتظری نقش داشتید که روحانی خاطرنشان کرد: من یک سال و چند ماه تلاش کردم تا حصر آیت‌الله منتظری برداشته شود، در نهایت هم تایید نامه‌ای که باعث شد حصر آیت‌الله منتظری برداشته شود نامه‌ای با امضای بنده بوده است.

دانشجوی دیگری نظر روحانی را درباره اسرائیل پرسید که روحانی اظهار کرد: اسرائیل دشمن غاصبی است که سرزمین فلسطین را غصب کرده است. رژیم آدم‌کشی است که به طور مرتب در منطقه جنایت می‌کند.

وی افزود: اینکه امام فرمودند اسرائیل باید از بین برود در واقع ایشان آرمان بلند مدتی را مدنظر قرار می‌دادند. در این مسیر فرمولی وجود دارد و چارچوبش همان است که مقام معظم رهبری بیان فرمودند، این است که رای‌گیری در نوع حکومت انجام شود.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم گفت: بهترین راه برای نابودی اسرائیل وجود دموکراسی در منطقه است و راه این نیست که لشکر راه بیندازیم و بجنگیم، باید از مسیرش وارد شد.

دانشجوی دیگری بار دیگر در مورد برجستگی‌های دولت هاشمی برای دوباره رای دادن به او پرسید که روحانی در این باره پاسخ داد: هیچ دولتی نیست که نقص یا عیبی نداشته باشد. دولتی که هیچ نقص و عیبی نداشته باشد دولت امام دوازدهم است. آقای هاشمی امروز هم آقای هاشمی سال 68 نیست که رییس‌جمهور شد. نظر و فکر آقای هاشمی هم با آن زمان فرق می‌کند.

وی به بیان نقاط مثبت دولت هاشمی در آن زمان پرداخت و گفت: از لحاظ سیاسی توانستیم دو هزار کیلومتر باقیمانده سرزمین‌مان را که در اشغال بود بازپس بگیریم، اسرا با افتخار به کشور برگشتند و در زمان دولت آقای هاشمی بود که صدام آن نامه‌ها را نوشت و در نامه آخر هم به قرارداد 1975 اعتراف کرد. در همان زمان سازمان ملل عراق را متجاوز دانست، ضمن اینکه بسیاری از کارخانه‌ها و شهرها بازسازی شد. ارز که چندنرخی بود دونرخی شد و با آن کارهای عمرانی کشور به حالت طبیعی برگشت. اما درباره اینکه می‌گویید مردم به چه امیدی به آقای هاشمی رای دهند به شما می‌گویم که شما خیلی غصه نخورید، ‌بگذارید آقای هاشمی برنامه‌هایشان را اعلام کنند، دیگران هم اعلام کنند و ما به رای ملت افتخار می‌کنیم.

دانشجوی دیگری به روحانی گفت این‌که شما از آقای هاشمی طرفداری می‌کنید به این خاطر است که می‌خواهید یکی از وزرا در دولت ایشان شوید که روحانی در واکنش به چنین سوالی اظهار کرد: ما دوران وزارت و این حرف‌هارا پشت سر گذاشته‌ایم. ما تازه به دوران رسیده نیستیم. من اگر به کسی معتقد باشم و ببینم مدیریت او به نفع کشور است به او احترام می‌گذارم و از او حمایت می‌کنم و هر کمکی هم از دستم بر بیاید برای او انجام می‌دهم.

وی تاکید کرد: من از کسی وزارت نمی‌خواهم، من از مردم برای رییس‌جمهوری رای می‌خواهم و نه چیز دیگری. اگر آقای هاشمی ماندند و اگر مردم صلاح دیدند به ایشان رای دهند و سکان هدایت کشور را به دست بگیرند بحث دیگری است.

پس از پایان این نشست خبرنگاران از روحانی پرسیدند که آیا مشخص شده است که شما یا آقای هاشمی در عرصه می‌مانید که وی پاسخ داد: در هفته‌های آینده این موضوع مشخص می‌شود.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

Trending Articles