Quantcast
Channel: 19دی آنلاین
Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

آيا مدل انتخاباتي سال 84 جواب مي‌دهد؟

$
0
0
ابتکار نوشت: حضور هاشمي رفسنجاني در رقايت‌هاي انتخابات رياست جمهوري يازدهم بدون ترديد تاثير گذارترين اتفاقي است که تا کنون در فضاي سياسي کشور تا قبل از انتخابات رخ داده است. رئيس مجمع تشخيص که تا آخرين دقايق مانده به پايان مهلت قانوني ثبت نام همه را در انتظار نگاه داشته بود، با ورود در دقايق پاياني به زمين بازي انتخابات هيجان بسياري را به اين آوردگاه تزريق کرد. در اين ميان برخي از نامزدهاي همفکر با وي يا کناره گيري خود او به نفع او اعلام کرده اند و يا طبق درخواست خود هاشمي فعلا دست نگه داشته اند و در روزهاي آينده در اين خصوص تصميم مي‌گيرند.اما از محافل سياسي و انتخاباتي مخالف حضور هاشمي که درچند گروه ائتلاف پيشرفت، نامزدهاي ائتلاف بزرگ اصولگرايان، جبهه پايداري و اردوگاه منسوب به دولتي‌ها برخي از نامزدها، تصميم گرفته اند با الهام گرفتن از انتخابات 84 و مدل هاشمي- احمدي نژاد (که البته به نوعي ديگر در انتخابات خرداد 88 نيزادامه پيدا کرد) تلاش کنند خود را رقيب اصلي هاشمي نشان دهند. به همين خاطر هاشمي رفسنجاني، در روزهاي گذشته يک پاي ثابت سخنان و موضع گيري اين نامزدها بود. به گونه اي که احساس مي‌شد برخي از اين افراد در هاشمي ظرفيتي براي مخالفت ديده اند و از اين نظر براي قرار دادن خود مقابل وي و جا انداختن آن به راي دهندگان به رقابت پرداخته اند.
حمله به هاشمي در راس برنامه‌هاي لنکراني
کامران باقري لنکراني که به صورت ويژه از سوي آيت الله مصباح يزدي حمايت شده و از اين رهگذر نامزد نهايي جبهه پايداري معرفي شده است، در روزهاي گذشته بيش از آن که درباره برنامه‌هاي خود سخني به ميان آورده باشد، در متينگ‌هاي انتخاباتي خود، حمله به هاشمي را در راس کارهاي خود قرار داده است.وي چند روز پيش در ديدار با طلاب در اصفهان پيرامون هاشمي گفت: «در صورتي که با استفاده از موتور‌هاي جستجو‌گر اينترنتي عکس هاشمي را جستجو کنيم، به گفته برخي از افراد اين موضوع نوعي روزه باطل کردن محسوب مي‌‌شود.» وي در بخش ديگري گفت:«مطالعات صورت گرفته در کشور نشان مي‌دهد که آيت‌الله هاشمي طرفداراني دارد، اما به دليل وجود رأي منفي بسيار نسبت به وي احتمال اينکه آيت‌الله هاشمي اکثريتي را براي خود فراهم آورد که در دور نخست و دوم به رياست جمهوري برسد، بعيد است.»سخنان تند لنکراني عليه هاشمي به گونه اي بود که دو روز پيش يکي از فعالان سياسي اصولگرا به اين موضوع اعتراض کرده و گفته بود با اشاره به کانديداي مورد حمايت آيت الله مصباح گفته بود: از آيت الله مصباح اين انتظار مي‌رود که در توصيه‌هاي خود تاکيد کند که نامزد جبهه پايداري در صورت حضور در تريبون‌هاي مختلف به جاي تخريب ديگر نامزدها تنها از برنامه‌ها و مواضع خود دفاع کند.
تاثير من بيشتر از هاشمي است
محسن رضايي نيز در اين باره گفت: تاثيري که با حضور خود در صحنه مي‌بينم، بسيار بيشتر از آقاي هاشمي است پس نمي‌توانم خودم را قانع کنم که به نفع ايشان کنار روم.اين نامزد انتخابات رياست جمهوري يازدهم دو روز پيش در جمع دانشجويان دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايي در پاسخ به اين سوال که آيا به نفع آقاي هاشمي از عرصه انتخابات کنار خواهيد رفت؟، گفت: چرا بايد به نفع آقاي هاشمي کنار روم؟ در حاليکه برنامه‌هاي من متفاوت است و برنامه‌هاي آقاي هاشمي تست شده‌اند و جديد نيستند. من در بعد فرهنگي و مديريت با ايشان متفاوت هستم.
هواداران موسوي پشت هاشمي
حداد عادل نيز در يکي از سخنراني‌هاي تبليغاتي خود در پاسخ به سوالي درخصوص سابقه آيت‌الله هاشمي و اينکه چرا او را جزو فتنه مي‌داند اظهار کرد: در شرايط فعلي بايد ديد چه کساني آقاي هاشمي را حمايت مي‌کنند و چه کساني خواهان حضور او در انتخابات هستند، نبايد موضع‌گيري فرزندان ايشان و عملکرد آنها را از سال 88 تاکنون ناديده گرفت و بايد ديد چه مواضعي داشته‌اند؛ جايگاه آقاي هاشمي طوري است که اصلاح‌طلبان 88 پشت ايشان اجماع کردند و واقعيت اين است که همه کساني که پشت ميرحسين موسوي بودند، در حال حاضر پشت ايشان هستند.
هاشمي براي چه آمده؟
محمدباقر قاليباف نيز در روزهاي گذشته انتقادات تندي را متوجه هاشمي رفسنجاني کرد. وي در ديدار با مديران رسانه‌هاي استاني و منطقه‌اي حامي خود با بيان اينکه امروز چه چيزي تغيير کرده که آقاي رفسنجاني وارد عرصه شده‌اند؟ تصريح کرد: ورود آقاي رفسنجاني به آن معني است که کشور را حداقل در يک دوره چهار ساله ديگر وارد تنش‌هاي سخت و دو قطبي کرده و مردم مستضعف و محروم را مستضعف‌تر و محروم‌تر کنيم. اين مسئله چه آورده ديگري براي کشور دارد؟قاليباف سپس مي‌گويد: آقاي رفسنجاني در مناظرات بايد به من پاسخ بدهند كه بعد از اين مدت چه كرده‌اند؟ بزرگ‌ترين ظلم به مردم آن است که به 20 سال قبل برگرديم.
آيا مقابله با هاشمي جواب مي‌دهد؟
کمتر از 20روز ديگر مبارزات رسمي کانديداها آغاز خواهد شد و بايد در انتظار تشديد اين رويکرد از سوي مخالفان هاشمي بود. اما سئوالي که خود را نشان مي‌دهد اين است که آيا اين مدل دوقطبي هاشمي- احمدي نژاد براي اين دوره از انتخابات جواب مي‌دهد؟در پاسخ به اين سئوال اگرچه بايد منتظر اعلام نتايج انتخابات ماند، اما اشاره به برخي از واقعيات به يافتن پاسخ کمک مي‌کند. هاشمي سال 84 در حالي به انتخابات آمده بود که پس از نزديکي به اصلاح طلبان وحمايت برخي از گروه‌هاي اصلاح طلب از وي در انتخابات، به نوعي مدافع وضع موجود محسوب مي‌شد و هرکانديداي ديگري با وعده تغيير شرايط مي‌توانست پيروز ميدان باشد. اما هاشمي امروز تنها دليل آمدن خود را تغيير شرايط کنوني کشور مي‌داند. در حالي که برخي از نامزدهايي که اين روزها خود را در مقابل وي ارزيابي مي‌کنند در اين خصوص با وي هم نظر هستند.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

Trending Articles