پس از بیانات مقام معظم رهبری در جمع بسیجان و تاکید ایشان بر توقف طرح سوال از رییس جمهور، نمایندگان امضای کننده طرح سوال با صدور بیانیه ای به این تقاضا رهبر انقلاب لبیک گفتند. علی لاریجانی رییس مجلس نیز در نامه به رهبری اعلام کرد"قطعا نظر ولی امر مسلمین که اشراف بر همه مصالح مسلمین دارند، برای جامعه اسلامی قرین سعادت بوده و اطاعت از اوامر حضرتعالی فریضه و مایه افتخار اینجانب و نمایندگان مجلس می باشد." به این ترتیب ماجرای "طرح سوال از رییس جمهور" پایان یافت.
به گزارش فرارو، روز 14 آبان ماه "طرح سوال از رییس جمهور" با 76 امضا در صحن علنی مجلس اعلام وصول شد. طرحی که جنجال های فراوانی را برانگیخت. به گونه ای که برخی نمایندگان عضو فراکسیون اصولگرایان برای از حد نصاب انداختن مجلس اقدام به ترک جلسه مجلس کردند. اقدامی که با شکست مواجه شد. به هر حال طرح سوال از رییس جمهور با رای اکثریت نمایندگان اعلام وصول شد. اما مخالفان این طرح همچنان بر دیدگاه خود در این باره پافشاری کردند.
اعضای فراکسیون اصولگرایان به ریاست غلامعلی حداد عادل معتقد بودند که طرح سوال با مواضع رهبر معظم انقلاب مغایرت دارد. اشاره اعضای این فراکسیون به بیانات رهبر انقلاب درباره حفظ وحدت قوا و پیشگیری از علنی شدن اختلافات داشت. از طرف دیگر علی لاریجانی رییس مجلس بارها اعلام کرد که مقام معظم رهبری هیچ توصیه ای در این باره نداشته اند.
حاشیه های طرح سوال تا آنجا ادامه پیدا کرد که در برنامه تلوزیونی "دیروز، امروز، فردا" علی مطهری به عنوان یکی از طراحان سوال و علی اصغر زارعی به عنوان یکی از مخالفان طرح سوال به مناظره با هم پرداختند. مناظره ای که با رای 80 درصدی بینندگان در موافقت با طرح سوال پایان یافت.
با این حال طرح سوال از رییس جمهور به نقطه بی بازگشت رسیده بود و رییس جمهور تا 14 آذر ماه فرصت حضور در صحن علنی را داشت، برخی اخبار از این حکایت می کرد که احمدی نژاد در هفته آینده برای پاسخ به پرسش نمایندگان به مجلس می رود. در همین گیرو دار بود که دعوت نامه ای از سوی معاونت پارلمانی ریاست جمهوری برای نمایندگان ارسال شد که در آن از نمایندگان دعوت شده بود در "نشست صمیمی با رییس جمهور" شرکت کنند. این اقدام معاونت پارلمانی از سوی امضا کنندگان طرح سوال به شدت مورد انتقاد قرار گرفت.
برخی از نمایندگان این دعوت دولت را در راستای "خرید رای" تفسیر کردند. به هر ترتیب جلسه رییس جمهور با حضور 100 نماینده برگزار شد، برخی از حاضران در آن نشست معتقد بودند با توضیحاتی که احمدی نژاد درباره مسائل اقتصادی و وضعیت ارزی کشور داده است، دیگر نیازی به برگزاری جلسه طرح سوال نیست.
سوال نمایندگان مجلس درباره "دلایل بحران اخیر ارزی" بود، اما در هفته های اخیر قیمت ارز روند کاهشی پیدا کرد و منتقدان طرح سوال معتقد بودند با فروکش کردن التهاب در بازار ارز سوال از رییس جمهور در این باره دیگر وجهی ندارد. آن ها بیم آن را داشتند که با احضار رییس جمهور به مجلس و پاسخ های احتمالی وی به سوال ارزی دوباره التهاب به بازار باز گردد.
به این ترتیب سوال از رییس جمهور در مجلس باعث ایجاد شکاف بین نمایندگان شده بود. عده ای به شدت از آن دفاع می کردند، عده ای به شدت به مخالفت با آن می پرداختند و عده ای هم از طرح حمایت نمی کردند ولی پس از وصول آن در مجلس معتقد بودند دیگر راه بازگشتی وجود ندارد و رییس جمهور باید در صحن علنی حاضر شود. اما مخالفان طرح راه حل دیگری ارائه کردند آن ها اصرار به تغییر اساسنامه داشتند و از طرف دیگر معتقد بودند که طرح امضای کافی ندارد، پس اساسا هیئت رئیسه نمی توانسته است آن را اعلام وصول کند.
با وجود تمام اختلافات طرح سوال به قوت خود باقی بود تا این که صبح امروز مقام معظم رهبری در جمع بسیجیان نظر قطعی خود را در این باره اعلام کردند. رهبر انقلاب با تجليل از وحدت و همدلی ملت، به پاسخ مثبت سران سه قوه به دعوت ايشان برای همدلی اشاره كردند و افزودند: «از پاسخ مثبت و با ارزش مسئولان قوا و تأكيد آنان بر وحدت در عين برخی اختلاف نظرها و سليقه ها، تشكر می كنم و لازم است اين حركت خوب با مراقبت در اظهارنظرها و اقدامات، استمرار يابد.» ايشان در همين بحث به موضوع سؤال مجلس از رئيس جمهور پرداختند و خاطرنشان كردند: «اين حركت تاكنون از دو جنبه قابل تحسين و تمجيد است.»
رهبر انقلاب در تشريح اين ابعاد مثبت، سؤال از رئيس جمهور و ساير مسؤلان اجرايی را نشان دهنده احساس مسؤليت نمايندگان ملت در قبال مسائل كشور دانستند و افزودند: «مسئولان اجرايی نيز با اعتماد به نفس و شجاعت برای توضيح و پاسخ اعلام آمادگی كرده اند.» رهبر انقلاب تصریح کردند "اقدام قوه مقننه در عمل به وظيفه و نيز اعتقاد قوه مجريه به صحت و صداقت اقدامات خود، امتحان خوبی برای دو قوه بود اما معتقدم اين حركت تا همين جا كافی است و ديگر ادامه نيابد."
این تقاضای مقام معظم رهبری با واکنش سریع و مثبت نمایندگان امضا کننده طرح سوال روبه رو شد. نمایندگان دقایقی پس از انتشار این سخنان، در بیانیه ای اعلام کردند: «همیشه رهنمودهای رهبری و فرامین ایشان نصبالعین و فصلالخطاب برای نمایندگان بوده است، با لبیک به ایشان، نمایندگان سوالکننده مراتب انصراف خود را از ادامه طرح سوال اعلام مینمایند.»
در همین رابطه علی لاریجانی نیز با ارسال نامه ای خطاب به رهبر انقلاب تاکید کرد "نظرات حکیمانه جنابعالی برای امت اسلامی راهگشا می باشد." لاریجانی در پایان نامه خود نوشت: «قطعا نظر ولی امر مسلمین که اشراف بر همه مصالح مسلمین دارند، برای جامعه اسلامی قرین سعادت بوده و اطاعت از اوامر حضرتعالی فریضه و مایه افتخار اینجانب و نمایندگان مجلس می باشد.»
پس از بیانات رهبری علی مطهری از امضا کنندگان طرح سوال از رئیس جمهور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه "صحبتهای رهبری حکم حکومتی است و باید تابع حکم حکومتی باشیم"، گفت: «با این حکم رهبری سوال از رئیس جمهور خود به خود منتفی می شود.»
وی در پاسخ به این سوال که آیا نمایندگان در پی لغو سئوال از رئیس جمهور ممکن است با ماده 233 آئین نامه به دنبال شکایت از وی به قوه قضاییه باشند، گفت که این راه همیشه برای نمایندگان باز است و می توانند آنرا دنبال کنند. مطهری افزود: «چون رهبری دستور داده اند سوال از رئیس جمهور متوقف می شود و در واقع بیانات ایشان حکم حکومتی بوده و یک اظهار نظرساده نیست.»
مطهری با بیان این که "ما فکر می کردیم سوال مفید است و هنوز هم فکر می کنیم مفید است" تصریح کرد: «اما چون نظر رهبری مخالف سوال بود و حکم کردند ما نیز تابع آن هستیم.»
به این ترتیب دومین پروژه سوال نمایندگان از رییس جمهور دهم در همین نقطه متوقف شد، تا احمدی نژاد برای بار دوم به صحن علنی احضار نشود. وی اواخر سال گذشته در پروژه اول طرح سوال به مجلس رفت و با شوخ طبعی خاص خود به 10 سوال نمایندگان پاسخ داد. ناظران منتظر بودند تاکتیک رییس جمهور را در دومین پروژه ببینند، انتظاری که تحقق پیدا نکرد.