Quantcast
Channel: 19دی آنلاین
Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

غرضي : ۵۵ میلیون رای دارم

$
0
0
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: با توجه به برنامه‎‎هایی که در این انتخابات دارم و شناختی که از ظرفیت‎‎های خود و مردم کشورم دارم، معتقدم ۵۵ میلیون نفر به من رأی می‎دهند؛ یعنی همه مردم با برنامه‎‎های من موافق خواهند بود.

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس، هفته نامه پنجره در جدیدترین شماره‌اش نوشت: شاید باورش کمی مشکل باشد که سید محمد غرضی در میان معدود نامزد‎هایی است که از فیلتر شورای نگهبان عبور کرده‎اند؛ مخصوصا برای جوان‎‎هایی که سال‎های دوره جنگ و سازندگی را به‎خوبی به‎خاطر ندارند.

محمد غرضی وزیر دولت جنگ و سازندگی بود و پس از دوره وزارتش از دیده‎ها ناپدید شد تا همین چند روز پیش که به‎عنوان نامزد ریاست‎جمهوری ثبت‎‎‎نام کرد و شورای نگهبان نیز صلاحیت وی را احراز کرد.

به‎نظر می‎رسد که وی را باید مستقل‎ترین نامزد انتخابات دانست؛ نامزدی که نه سخنگو دارد، نه ستاد و نه اهل مصاحبه و سروصدا است. حتی این ‎روز‎ها که یافتن نامزد‎های ریاست‎جمهوری کار حضرت فیل است، غرضی تلفن‎هایش را خودش جواب می‎دهد و با متانت سؤال‎‎های خبرنگاران را پاسخ می‎گوید.



* جناب‎عالی سال‎ها از چشم رسانه‎ها و سیاست دور بوده‎اید و بسیاری از جوانان شناخت روشنی از حضرت‎عالی ندارند. لطفا خود را مختصرا معرفی بفرمایید.

بنده سید محمد غرضی هستم. متولد سال 1320 در شهر اصفهان هستم تا مقطع متوسطه تحصیلاتم را در همان اصفهان ادامه داده و در سن بیست‎سالگی در سال 1340 وارد دانشگاه تهران شدم. و در رشته الکترونیک تحصیل کردم تا مقطع فوق لیسانس در دانشگاه تهران بودم و بعد از آن برای ادامه تحصیل راهی فرانسه شدم.

از همان ایام فعالیتم را علیه رژیم شاه آغاز کردم تا اینکه در سال 53 توسط ساواک دستگیر شدم. قبل از انحراف اعضای سازمان مجاهدین با آن‎ها در ارتباط بودم تا اینکه دو سال بعد از آن به عراق رفتم و در خدمت امام خمینی بودم. با امام خمینی راهی فرانسه شده و روز 12 بهمن به ایران بازگشتم.

بعد از انقلاب هم به فعالیت‎‎های خود ادامه دادم و پس از تأسیس سپاه پاسداران وارد سپاه شدم. از سال 58 تا سال 60 در استانداری خوزستان بودم و بعد از آن به استانداری کردستان رفتم. و در دوره اول مجلس از حوزه اصفهان با بیش از 300 هزار رأی به نمایندگی مجلس رسیدم این دوره نمایندگی به پایان نرسید. سال 60 که دولت آقای موسوی تشکیل شد و بعد از مشکلاتی که برای شهید تندگویان به‎وجود آمد و ایشان به اسارت رژیم بعث در‎آمدند، به بنده پیشنهاد وزارت نفت را دادند و بنده تا انتهای دولت اول آقای موسوی در این وزارت‎خانه بودم. بعد از آن نیز تا انتهای دولت آقای ‎هاشمی در سمت وزارت پست و تلگراف بودم.



* حدود شانزده سال حضرتعالی از عرصه سیاست دور بوده‎اید در این مدت چه فعالیت‎‎هایی را انجام داده‎اید؟

بنده بعد از حضورم در مخابرات و با پایان دولت آقای‎هاشمی به سازمان نظام مهندسی رفتم و مدیریت این سازمان شبه مردمی را تا سال 90 بر عهده داشتم. فعالیت سیاسی به اسم فعالیت حزبی و جناحی و گروهی نداشتم اما در برنامه‎ها و مجالس اجتماعی – سیاسی حضور داشتم. ارتباط تشکیلاتی نیز با سیاسیون نداشتم ولی به‎نحوی با این افراد در تعامل بودم.



* چه شد که برای حضور در انتخابات ریاست‎جمهوری این دوره اعلام آمادگی کردید و وارد میدان شدید؟

متأسفانه مشکلات متعددی در این سال‎ها گریبان‎گیر کشور شده است و یکی از اساسی‎ترین مشکلات، مشکل معیشت و اقتصاد کشور است. شما شاهد هستید که در دوره کنونی تورم به‎شدت گسترش یافته و فشار زیادی را از این جهت به مردم عادی وارد کرده است. باید هرچه سریع‎تر این مشکلات معیشتی برطرف شود. بنده در دوران جنگ هم وزیر بوده‎ام و شناخت خوبی از اقتصاد و معضلات آن دارم. به همین جهت با توجه به شناختی که از اقتصاد ایران دارم، مهم‎ترین مشکل کشور را تورم می‎دانم که باید اولین دستور کار دولت بعدی باشد. متأسفانه مردم در حال پرداخت هزینه مشکلاتی هستند که از سوی دولت‎ها تحمیل می‎شود و این‎ روند باید متوقف شود. به همین جهت احساس کردم حضورم در این عرصه می‎تواند به بهبود وضعیت کشور کمک کند. لذا اگر مردم بنده را لایق ریاست‎جمهوری بدانند و این مسئولیت را برعهده بنده بگذراند در اولین فرصت تلاش خواهم کرد این مشکلات را برطرف کنم. من برای انتخابات کیسه‎ ندوخته‎ام. من می‎خواهم یک دولت «ضد تورم» تشکیل دهم تا نسل‎‎های بعدی در آتش تورم نسوزند. این تصمیم را بنده به‎صورت مقطعی اتخاذ نکرده‎ام. هرچند که خانواده‎ام نیز چندان در جریان تصمیم من برای حضور در انتخابات ریاست‎جمهوری نبوده‎اند.



* برخی از از دادگاه شکایت شما از برخی رسانه‎ها در دهه هفتاد خاطراتی دارند. می‎توانید مختصرا آن وقایع را بیان کنید؟

در آن ایام عوامل روزنامه صبح مدعی بودند که مخابرات از اموال مردم سوءاستفاده کرده است، با توسعه این شرکت و افزایش درآمد آن از اموال مردم سوءاستفاده صورت گرفته است و مخابرات در مقابل این سرمایه جوابگو نیست. بنده با توجه به این اتهام از عوامل آن روزنامه شکایت کردم و در دادگاه رأی به‎نفع من صادر شد. اما با توجه به جو سیاسی حاکم بر احوالات آن روزها، این رأی و نتیجه دادگاه به‎خوبی منعکس نشد و به حاشیه رفت و متأسفانه بیشتر مسأله دادگاه و اتهامات مطرح‎شده علیه من منعکس شد.



* در مصاحبه‎ای گفته بودید که هنوز ستادی را تشکیل نداده‎اید و ستاد شما قلب‎‎های مردم و مؤمنین است. آیا بنا دارید بدون ستاد و سخنگو به حضورتان ادامه دهید یا این ‎روند تغییر خواهد کرد؟

بنده تا پیش از این منتظر نظر شورای نگهبان بودم تا نتایج احراز صلاحیت‎ها مشخص شود و بعد از آن فعالیتم را به‎طور جدی آغاز کنم. ستاد انتخاباتی و سخنگو ندارم و بنا دارم از طریق رادیو و تلویزیون با مردم صحبت کرده و برنامه‎‎های انتخاباتی‎ام را اعلام نمایم. تبلیغات پرخرج و تابلو‎های بزرگ شهری را نیز برای تبلیغ خودم نمی‎پسندم، لذا پس از این هم ستادی تشکیل نخواهم داد. رنگ انتخاباتی و کار‎هایی از این دست هم انجام نمی‎دهم، هزینه خاصی را نیز برای انتخابات در نظر نگرفته‎ام و پولی خرج انتخابات نمی‎کنم.



* در این دوره مسأله سیاست خارجی در میان نامزد‎ها بسیار مطرح است. رویکرد شما در قبال مسائل خارجی نظیر رابطه با آمریکا و پرونده هسته‎ای چیست؟

نگاه بنده در سیاست خارجی مبتنی بر حفظ استقلال کشورم و دفاع از تمامیت ارضی و دفاع از منافع ملی و اسلامی در عرصه خارجی است که اگر مردم به بنده اعتماد کنند سیاست خارجی را بر اساس همان اصل عزت، حکمت و مصلحت به پیش خواهم برد. درباره مذاکره با آمریکا نیز باید بگویم بالأخره آمریکا یک دولت ضد مردمی است و رهبری مصدق را سرنگون کرده است و ملت ایران در انقلاب سال 57 موضع خود را در قبال رویکرد خصمانه آمریکا ابراز داشته است. بعضی جریان‎ها در فضای کنونی رابطه با آمریکا را تجویز می‎کنند، اما به‎نظر من مذاکره با آمریکا به هیچ عنوان به صلاح نیست، اما تعامل و آن هم تعامل سفت و سخت بسیار لازم است. باید در سیاست خارجی رفتاری عقلانی، سنجیده و در خور ملت ایران و انقلاب اسلامی از خودمان نشان دهیم. ما 30 سال است که با آمریکا در تعامل هستیم. زمانی که آمریکا نیرو‎های زمینی خود را در افغانستان پیاده کرد ما در تعامل زمینی با این کشور بودیم. هم‎اکنون نیز در سوریه با آمریکا در حال تعامل هستیم. این کشور می‎خواهد دولت سوریه را سرنگون کند و ما با استفاده از ظرفیت‎‎های خود مانع آن می‎شویم. امروز آمریکا با اسرائیل و ترکیه چه می‎کند؟ با استفاده از ترکیه به‎دنبال ضربه زدن به سوریه است و به اسرائیل می‎گوید که به‎صورت نیابتی به ایران حمله کند. در رابطه با پرونده هسته‎ای نیز باید اشاره کنم که ایران به هیچ عنوان نباید در بحث هسته‎‎ای در مقابل کشور‎های زورگو از حقوق خود عقب‎نشینی کند و هرگونه شل شدن در این‎باره عقب‎نشینی محسوب می‎شود.



* دولت کنونی با رویکرد انقلابی نسبت به حوزه فرهنگ وارد شد اما متأسفانه بعد‎ها دچار انحرافات زیادی در این مسیر شد. برنامه‎‎های فرهنگی شما چه سمت‎و‎سویی خواهد داشت؟

فرهنگ این مردم عمیق‎تر از آن است که با روی کار آمدن دولت‎ها تغییر کند. بلکه این فرهنگ و تمدن اصیل متعلق به بطن مردم است در دوره‎‎های مختلف با سیاست‎‎های غلط فرهنگی و بی‎برنامگی‎‎های مدیران شاهد بودیم که نسبت به این میراث ارزشمند بی‎توجهی‎‎هایی شده است و و برخی تلاش کرده‎اند که آن را از مردم بگیرند و ما باید آن را به مردم بازگردانیم

* دولت‎‎های مختلف همواره یکی از شعار‎هایشان مبارزه با فساد بوده است و از فساد پیرامون گذشتگان انتقاد می‎کردند، اما خودشان دست خوش برخی مشکلات در این زمینه شدند و نسبت به اطرافیانشان در دولت دقت لازم را به خرج ندادند. نگاه شما به مقوله فساد چگونه است؟

فساد در دو بخش وجود دارد؛ یکی در بخش مدیران است که این مسأله به‎هیچ‎وجه بخشودنی نیست. بنده دولتی پاک و فارغ از باندبازی‎ها تشکیل خواهم داد و حلقه نزدیکان خاص با مصونیت قضایی و حریم ایمن تشکیل نخواهم داد. در بخش دوم، باید گفت بسیاری از مشکلات به‎دلیل تورم در کشور است و ما باید از مبارزه با تورم، آن را از بین ببریم.



* شما وزیر دولت آقای ‎هاشمی بوده‎اید و شاید راست سنتی یا کارگزارانی محسوب شوید. خود شما خودتان را در چه دسته و گروهی تعریف می‎کنید؟ و آیا ممکن است آقای ‎هاشمی از شما حمایت کنند؟

در زمان دولت آقای ‎هاشمی بنده از آن جهت که آن حزب را یک جریان اجتماعی مردمی می‎دانستم همکاری‎هایی داشتم؛ و اما بعد از دوره کارگزاران ارتباط من با حزب کارگزاران و دیگر احزاب سیاسی قطع شد و بنده هیچ فعالیت جناحی و گروهی نداشته‎ام. خودم را در هیچ دسته و گروهی تعریف نکرده‎ام. خودم را مستقل می‎دانم. این تعاریف و تقسیم‎بندی‎ها مسائلی است که ما را از اصل موضوع دور کرده است. من از متن مردم در کابینه‎ام استفاده می‎کنم. اصطلاحات اصول‎گرا و اصلاح‎طلب حاشیه‎‎های متن مردم هستند که هر از چند گاهی به قدرت رسیده و پس از مدتی کمرنگ یا حذف می‎شوند. متن مردم با حاشیه‎‎ها قضاوت دارد. حاشیه‎‎ها عمق ندارد و تعدادش کم است. من متن مردم را قبول دارم. اگر اصلاح‎طلبان، اصول‎گرا‎ها و یا مستقلین در متن مردم قرار گیرند، من هم با آن‎ها همراه هستم اما اگر در حاشیه باشند من با آن‎ها سازگاری ندارم. در رابطه با حمایت آقای‎هاشمی نیز موضع ایشان را نمی‎دانم و خودشان باید اظهارنظر کنند.



* بسیاری افراد، از تأیید شما توسط شورای نگهبان تعجب کردند. تحلیل شما از افراد تأیید صلاحیت نشده و تأیید شده توسط این شورا چیست؟

بالأخره شورای نگهبان بر‎اساس قانون اساسی مسئولیت بررسی صلاحیت‎ها را برعهده دارد و براساس همین مسئولیت به وظیفه خود عمل کرده است. از اینکه به بنده اعتماد کرده‎اند سپاسگزارم. در رابطه با افراد تأیید‎نشده ترجیح می‎دهم که نظر ندهم این‎که بنده را تأیید کردند خیلی تعجب برانگیز نبود. آنچه مدنظر شورای نگهبان است رجل سیاسی بودن است که بنده سابقه سیاسی فراوان و مبارزاتی زیادی در پرونده‎ام داشته‎ام و از سوی دیگر از لحاظ مدیریتی نیز کارنامه قابل قبولی داشته‎ام به همین جهت دلیلی نداشت. که صلاحیتم تأیید نشود.



* با توجه به رقبایتان تا چه میزان شانس پیروزی در این انتخابات را برای خود قائل هستید؟

بنده برای همه رقبای خود احترام ویژه‎ای قائل هستم، اما با توجه به برنامه‎‎هایی که در این انتخابات دارم و شناختی که از ظرفیت‎‎های خود و مردم کشورم دارم، معتقدم که 55 میلیون نفر به من رأی می‎دهند؛ یعنی همه مردم با برنامه‎‎های من موافق خواهند بود. تمام مردم موافق این هستند که دولتی روی کار بیاید که تورم نداشته باشد. من با دولت غیر متورم موافق هستم. اگر هم رأی نیاورم به قانون تمکین کرده و از همه مردم عزیز کشورم سپاسگزاری خواهم کرد. بالأخره دولت‎‎ها همگی می‎آیند و می‎روند اما احترام به رأی مردم سنت نیکی است که باقی می‎ماند

خودم را در هیچ دسته و گروهی تعریف نکرده‎ام. خودم را مستقل می‎دانم. این تعاریف و تقسیم‎بندی‎ها مسائلی است که ما را از اصل موضوع دور کرده است. من از متن مردم در کابینه‎ام استفاده می‎کنم. اصطلاحات اصول‎گرا و اصلاح‎طلب حاشیه‎‎های متن مردم هستند که هر از چند گاهی به قدرت رسیده و پس از مدتی کمرنگ یا حذف می‎شوند.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

Trending Articles