Quantcast
Channel: 19دی آنلاین
Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

برنج‌های خارجی آلوده است؛ به مردم بگویید

$
0
0
آلودگی بخشی از برنج‌های وارداتی همچنان بحث داغ این روزهای مجلس است. دیروز هم تعدادی از نمایندگان به دولت برای واردات محموله‌هایی از برنج‌های آلوده به کشور هشدار دادند و گفتند: «دولت سلامت مردم را به شوخی گرفته است». برنج‌هایی که گفته می‌شود به سم آرسنیک آلوده هستند که از عوامل اصلی سرطان است، وزارت بهداشت اعلام کرده موردی از برنج‌های آلوده را تایید نمی‌کند. از سوی دیگر مجلس شورای اسلامی می‌گوید مستنداتی دارد که محموله‌ای از برنج‌های آلوده وارد کشور شده است.

نخستین‌بار معصومه ابتکار، رییس کمیته محیط‌زیست شورای اسلامی شهر تهران، حدود یک هفته پیش اعلام کرد گزارش‌هایی از واردات برنج آلوده و چای تاریخ مصرف گذشته دریافت کرده و از مردم خواست با توجه به آثار زیانبار آرسنیک که در برنج‌های آلوده مشاهده شده و این‌که آرسنیک عامل اصلی ایجاد سرطان در کودکان است، به فرزندانشان برنج ندهند. حدود یک سال پیش هم مواردی از آلودگی برنج‌های وارداتی و بالا بودن سم آرسنیک مورد تایید قرار گرفت و مشخص شد میزان فلزات سنگین در این برنج‌ها بالاتر از حد استاندارد است حتی برای مدتی ایران واردات برنج از هندوستان را محدود کرد. این‌بار اما و در پی خبرهایی که درباره آلودگی برنج‌های وارداتی منتشر شده، مطابق روال مرسوم در همان ساعت‌های اولیه مسئولان وزارت بهداشت اصل ماجرا را تکذیب کردند درست همان سناریو یک سال پیش که مجلس می‌گفت برنج آلوده هستند و وزارت بهداشت می‌گفت آلوده نیستند، هشت ماه گذشت، همه برنج‌های آلوده در بازار توزیع شدند تا سرانجام وزارت بهداشت تحت فشار مجلس اعلام کرد هشت نوع از برنج‌های وارداتی بیش از پنج برابر حد مجاز به سرب آلوده بودند. در روزهای اخیر اما دولت و وزرایش پشت سرهم از مجلس تذکر می‌گیرند و از وزارت بهداشت انکار و از نمایندگان مجلس اصرار. رضا طلایی‌نیک، معاون نظارت مجلس، گفته پیش از این مجلس به وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت درباره واردات برنج‌های آلوده به کشور هشدار داده بود.

برنج خارجی در سال‌های اخیر وارد چرخه و برنامه غذایی بسیاری از خانواده‌های ایرانی شده است، عطر و بو ندارد اما بسیاری از خانواده‌ها چنان به برنج‌های دانه‌بلند هندی و پاکستانی عادت کرده‌اند که دیگر نمی‌توانند برنج ایرانی بخورند. با همه این‌ها برنج خارجی در واقع به این دلیل جایی در سفره‌های ایرانیان باز کرده که از برنج ایرانی ارزان‌تر است و به‌نظر می‌رسد روند فروش برنج خارجی در ایران نسبت مستقیمی با وضعیت اقتصادی گروه‌های مختلف جامعه دارد، هرچه گرانی‌ها بیشتر می‌شود، خریداران برنج خارجی هم بیشتر می‌شوند. حالا در هر مغازه و فروشگاهی آن‌قدر که برنج‌های دانه‌بلند وارداتی دیده می‌شود، برنج ایرانی در دسترس نیست. تاکنون بحث آلوده بودن این برنج‌ها چندین‌بار مطرح شده، هر بار عده‌ای تکذیب و انکار و گروهی دیگر تایید کرده‌اند. حالا رضا طلایی‌نیک، جانشین معاونت نظارت مجلس، به خانه ملت گفته که «گزارش‌های مستندی از دستگاه‌های مسئول و نظارتی درباره آلوده بودن بعضی از محموله‌های برنج وارداتی از کشورهای هند و پاکستان دریافت کرده‌ایم.» گزارش‌هایی که به گفته طلایی‌نیک نشان می‌دهد تا پایان سال گذشته برنج آلوده‌ای به کشور وارد نشده است ولی وزارتخانه‌های ذی‌ربط باید برای مراقبت لازم و کامل از وارد نشدن برنج‌های آلوده، اقدامات قانونی را انجام دهند. او با اشاره به این‌که وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت در جریان هشدارهای معاونت نظارت مجلس برای پیشگیری از واردات برنج آلوده بوده‌اند، تاکید کرد: با توجه به گزارش سازمان حفظ نباتات کشور، به‌طور حتم ورود هرگونه برنج آلوده تخلف از قانون محسوب خواهد شد.

به گزارش بهار،در روزهای اخیر نمایندگان دیگر مجلس از جمله مهرداد بائوج لاهوتی، نماینده لنگرود، گفته بود حداقل مسئولان مردم را آگاه کنند که برنج آلوده مصرف نکنند. به گفته نماینده گلپایگان، همین گندم‌ها به کشور کره نیز وارد شده اما آن‌ها حتی این گندم‌ها را خوراک دام‌هایشان نیز نکردند، وزارت بهداشت باید نسبت به سلامت مردم حساسیت داشته باشد. از سوی دیگر عباس‌ رجایی، رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، هم از واردات بی‌رویه برنج به دور از نیاز سنجی بازار انتقاد کرده است. به گفته او آلوده بودن برنج‌های وارداتی نشان از اهمال در وظایف وزارتخانه‌های مسئول دارد که سلامت افراد را به شوخی گرفته‌اند. او روز گذشته با بیان این‌که توجیه منطقی برای واردات برنج در فصل برداشت این محصول وجود ندارد، افزود: متاسفانه در چند سال اخیر حمایت درستی از بخش کشاورزی صورت نگرفته که این خود عاملی برای رشد ویلا در شالیزار‌ها شده است. رییس کمیسیون کشاورزی مجلس آلوده بودن بسیاری از برنج‌های وارداتی را تایید کرده و گفته است: وزارت جهاد کشاورزی، سازمان استاندارد و همچنین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید پاسخ‌گوی واردات محصولات و کالاهای آلوده باشند.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

Trending Articles