Quantcast
Channel: 19دی آنلاین
Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

دولت، اصولگرایان و غیر اصولگرایان سه قطب انتخابات

$
0
0
مهندس باهنر رقابت اين دوره انتخابات رياست جمهوري را بين دولت ،اصولگرايان وغيراصولگرايان دانست
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در دفتر این تشکل سیاسی در نشست خبري به سئوالات خبرنگاران پاسخ گفت .

در ادامه متن و حاشیه مهم ترین سخنان نائب رئیس مجلس شورای اسلامی را می خوانید:

• استراتژی جبهه پیروان برای انتخابات ریاست جمهوری برنامه محوری است و با توجه به مشکلات و معضلات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و همچنین تنزیل سیاست بین المللی برنامه های عملیاتی نامزد ها را مطالبه می کنیم.

• سیاست دوم جبهه پیروان تلاش برای وحدت، هماهنگی و همراهی است تا تعداد افرادی که خود را به صورت بالفعل مطرح کرده اند و یا احزاب به عنوان نامزد خود معرفی می کنند به حداقل تنزل پیدا کند.

• ضمن گفت و گو با کاندیداها برای وحدت، از افراد می خواهیم تا همراهان اصلی خود همچون معاون اول، دبیر شورای عالی امنیت ملی و یا تئوریسین های اقتصادی را معرفی کنند.

• در اصلاح قانون انتخابات مسئله شرایط کاندیداتوری بسیار مهم است، در رابطه با ریاست جمهوری شرایط سنی یا معقوله ای به نام سواد وجود نداد که تصور می شود کاندیداها باید حداقلی از سواد را داشته باشند؛ همچنین اینکه شرایط قانون اساسی از جمله رجل سیاسی، مدیر و مدبر بودن تعریف حقوقی کمی پیدا کند، باعث می شود تا شورای نگهبان نیز روشن تر به وظیفه خود عمل کند.

• بارها خود اعضای شورای نگهبان پیش ما آمده اند و گلایه کرده اند که شرایط انتخابات ریاست جمهوری به نحوی است که هر کسی می تواند کاندیدا شود، این باعث می شود تا تعداد زیادی ثبت نام کرده و طنز های سیاسی ایجاد شود؛ طرف می گوید دنبال کار می گشتم گفتم کاندیدای انتخابات شوم!

• به هیچ وجه اینگونه نیست که هیات رئیسه مجلس بخواهد چیزی را تصویب یا رد کند؛ بارها پیش آمده است که تا زمانی که خودم دکمه آرا را فشار ندادم، نمی دانم تصمیم مجلس چیست؟

• در جامعه اسلامی مهندسین در 7-8 انتخابات گذشته تلاش کردیم تا مستقل و خارج از چهارچوب تشکل های اصولگرا تصمیم نگیریم؛ در انتخابات ریاست جمهوری آتی نیز ممکن است کاندیداهایی را به جبهه پیشنهاد کنیم و در تلاش هستیم تا با تفاهم جمعی پیش رویم.

• در مذاکرات با جامعه روحانیت مبارز نظر بزرگواران این بود که از کاندیداها مطالبه برنامه عملیاتی و اجرایی داشته باشیم و تلاش کنیم تا تعداد کاندیداها به حداقل برسد.

• دولت در 2 – 3 سال اخیر برای ارسال لایحه بودجه تاخیر داشته است و امیدواریم امسال این اتفاق نیفتد و دولت در مهلت قانونی تا 15 آذر لایحه را به مجلس بفرستند از نظر زمانی نیز تذکرات داده شده است.

• بودجه سال آینده باید دچار تحولات جدی شود، از یک طرف سیاست راهبردی در برنامه پنجم و چهارم نسبت به قطع شدن وابستگی هزینه های جاری به درآمد های نفتی باید دیده شود؛ حالا عدو هم سبب خیر شده است و در مسئله تحریم ها، موقعیت خوبی برای اینکه وابستگی بودجه به نفت به حداقل برسد، ایجاد شده است.

• قیمتی که امروز ارز در بازار دارد قابل قبول نیست و این را قیمت اقتصادی نمی دانیم؛ قیمت اقتصادی ارز بین بازار فعلی و نرخ قیمت مرجع 1226 تومان است و عدد بین این دو عدد خوب و قابل قبول برای مدیریت نرخ ارز است. اینکه قیمت ارز در بودجه چه خواهد بود باید منتظر بمانیم تا ببینم دولت چه پیشنهادی می دهد و به جمع بندی برسیم.

• الآن موقعیت خیلی خوبی است که هزینه های غیر ضروری را به حداقل برسانیم، توقع داریم بودجه سال 92 انضباط خیلی جدی تری در کم کردن و حذف کردن هزینه های غیر ضروری دولت و مجلس داشته باشد.

• اسامی کاندیداهای انتخابات را از رسانه ها شنیده ام و به دنبال افزودن یا کم کردن کاندیداها نیستم. شما خبرنگاران هم در شایعات تبحر دارید و می توانید سبک و سنگین کنید! هم اکنون قالیباف، رضایی، پورمحمدی، عارف و کمالی به عنوان کاندیداهای احتمالی شناخته می شوند و درباره بقیه هم شایعاتی وجود دارد که احتمال کذب و تایید آن وجود دارد. درباره متکی هم هنوز اظهار نظر رسمی از وی ندیده ام.

• برای انتخابات آینده پیش بینی سخت است اما از نظر جریانات سیاسی سه قطب خواهند بود. یکی رئیس جمهور و دولت دهم که بی کاندیدا و بی نظر نخواهند بود و رئیس جمهور و یا اعوان و انصار وی از کاندیدایی حمایت خواهند کرد. یک قطب اصولگرایان که رقیب با دولت هستند و یک قطب هم غیر اصولگرایان. البته بعید می دانم سه کاندیدا باشند و ممکن است تعداد کاندیداها بیشتر باشد اما سه قطب با هم رقابت می کنند.

• من کاندیدای انتخابات نیستم. در جبهه پیروان بحثی مطرح بود که اگر بتوانیم کاندیداهای اصولگرا را دور هم جمع کنیم و در مذاکره با یکدیگر تفاهم داشته باشند، خوب است که یک نفر از طرف جبهه پیروان در این جلسات باشد. از این رو عنوان کردند یک نفر ثبت نام کندو اگر گفتم در انتخابات می آیم ولی نمی آیم به این خاطر بود که اگر ثبت نام کنم تا آخر نخواهم ماند.

• افراد صالحی در کشور هستند که بتوانند مدیریت کنند مخصوصا می توانیم تیم قدرتمند واحد اصولگرایی را تصور کنیم. حتی اگر به اندازه من یک نفر هم باشد مصلحت نمی دانیم که تعداد کاندیداها زیاد شوند.

• مطمئن هستم که هاشمی رفسنجانی کاندیدای انتخابات نیست اگر هم کسی بخواهد غصه هاشمی را بخورد خودش اعلام کرده است که من نیستم.

• در پرداخت یارانه ها منافع حزبی، شخصی و ملی داریم. اگر این منافع در راستای هم قرار بگیرند، می توان از آن استفاده کرد. اما زمانی که منافع در تضاد قرار می گیرند وضعیت متفاوت است. الآن اقدام برای پرداخت مرحله دوم را به ضرر منافع ملی می دانیم حتی اگر منجر به کاهش رای ما شود مکلف به حمایت از این موضع هستیم.

• در مرحله دوم دولت می خواست اجناس را به قیمت های جهانی برساند. با توجه به قیمت ارز هیچ کشوری اطراف ما نیست که بنزین آن زیر سه هزار تومان باشد. نه اقتصاد خانوار، نه اقتصاد بنگاه های تولیدی تاب تحمل فشار جدید را ندارند.

• هرجا علیه اسرائیل جنگی باشد ما در آن جنگ هستیم، حالا ممکن است به طرف مقابل رژیم صهیونیستی کمک های معنوی، مادی و حتی نظامی کنیم. در جنگ 8 روزه نیز از هیچ امکانی دریغ نکردیم و امکاناتی که می توانستیم را ارسال کردیم.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

Trending Articles