Quantcast
Channel: 19دی آنلاین
Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

کشوررا به اینجا کشانده‌اند و گردن امام زمان می‌اندازند

$
0
0
معاون امور بین الملل موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با انتقاد از کسانی که برای ظهور امام زمان وقت تعیین می کنند، آنها را دکاندار نامید و گفت: مدیریت کشور را به این وضع کشانده اند و آن را به گردن امام زمان «عج» می اندازند.

به گزارش ایلنا، حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد مقدم در مراسم سوگواري حضرت اباعبدا… الحسین در یزد گفت: بزرگترین رسالت ما از حادثه عاشورا، الگوسازی صحیح است.

وی افزود: زینب «س» پس از حادثه عاشورا آغاز شد ولی ما خودمان چقدر از او شناخت داریم؟ و به چه میزان زینب «س» را به فرزندانمان شناسانده ایم؟

مقدم با انتقاد از این تفکر که زن مسلمان باید پرده نشین باشد و در هنگام سخن گفتن آبنبات در دهان بگذارد، گفت: کجای معارف دین ما این مسائل آمده؟ اگر اینگونه بود زینب «س» در شام اینگونه نمی کرد و در کوفه سخنرانی نمی کرد.

دکتر محمد مقدم گفت: اگر زن و دختر جامعه ما زینب را بشناسد، با چند عبارت دوستت دارم یک جوان همه حیثیت اش را به پای او نمی ریزد.

شناخت صحیحی از میراث های بزرگ اسلام نداریم

وی با بیان اینکه میراث های بزرگی از اسلام داریم و باید با شناخت صحیح از آنان، به خودسازی بپردازیم گفت: متاسفانه پوسته دین را حفظ کرده ایم و درون آن را تهی کرده ایم.

وی افزود: ملتی که حسین «ع» را بشناسد، ظلم و اسارت نمی شناسد و در برابر هر بلایی که بر سرش بیاورند ساکت نمی نشیند و تماشاگر نیست.

وی با طرح این موضوع که باید هشیار بود فقط روی عزاداری و مصیبت عاشورا را جلویمان باز نکنند، گفت: عاشورا روی دیگری هم دارد و آن مبارزه با ظلم، فساد، نابرابری و… است.

وی با بیان اینکه اولین کسی که برای حسین عزاداری کرد، خود یزید بود، گفت: قاتل حسین را می کشد، شال عزا می بندد و برایش عزاداری می کند!

معاون موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی در ادامه به تشریح اثرات سوء رواج خرافات و انحطاط فکری دینی در جامعه پرداخت و گفت: خرافات و انحطاط فکری دینی در حال تباه کردن اندیشه های ملت ایران است.

انجمن حجتیه برای ظهور حضرت زمان تعیین می کند

حجت الاسلام محمد مقدم گفت: یک عده دکان دار، انجمن حجتیه و… می گویند وضع به هرشکلی باشد ایرادی ندارد چراکه خود آقا می آیند و درست می کنند! و سپس برای ظهور حضرت زمان تعیین می کنند؛ درحالی که در روایات از امامان معصوم داریم هرکس برای ظهور من زمان تعیین کند، کذاب است.

حجت الاسلام و المسلمین مقدم با تاکید بر اینکه آمدن امام زمان «عج» موجب سلب مسئولیت از مسئولان نمی شود گفت: مدیریت کشور را به این وضع کشانده اند و آن را به گردن امام زمان می اندازند! و اینگونه توجیه می کنند که آقا می آید و همه چیز را درست می کند! در حالی که هرکس باید چوب عملکرد سوء خود را در مسئولیت اش بخورد.

وی گفت: امام زمان ظهور می کند تا انسان تربیت کند.

راهکارهای قرآن برای مبارزه با خرافات

وی در ادامه به تبیین شیوه های اسلام برای مقابله با خرافات پرداخت و گفت: دین و خرافات بن مایه ای یکسان دارند چراکه هردو بر باور انسان شکل می گیرد.

مقدم تصریح کرد: نخستین راه پیشنهادی اسلام در اینباره نگاه عمیق و متدبرانه در عقاید دینی است. بدین جهت اصول اعتقادی تقلیدی نیست و باید با درک، شعور و منطق شناخته شود و پذیرش اصول دین بر مبنای گفته های دیگران مورد قبول نیست.

وی گفت: در هیج جای قرآن بر امری که بر خلاف عقل باشد، دعوت برای باور نشده است. قرآن در اینباره می فرماید وقتی به مشرکین می گفتیم به آنچه خدا و پیامبر می گوید ایمان بیاورید آنان می گفتند بگذارید بر سنت اجدادمان باقی بمانیم! اگر اجداد ما بدون تعقل چیزی را بر ما عرضه کنند آیا باید آن را بپذیریم؟

وی افزود: مرحوم علامه طباطبایی در این باره می فرماید بیش از ۳۰۰ عنوان آیه در قرآن در مورد تفقه، تفکر، تذکر و تدبر آمده است.

عقل حجت باطنی، پیامبر حجت ظاهری

دکتر مقدم در این رابطه گفت: در حدیثی از امام کاظم «ع» آمده که اگر پیامبران حجت ظاهری هستند، عقل حجت باطنی است. اسلام می گوید هرچه عقل آن را درک نمی کند، نباید به آن عقیده داشت.

وی در عین حال برای این بحث استثنا هم قائل شد و گفت: امور تعبدی را طبق آنچه گفته شده باید پذیرفت و انجام داد ولی باید چارچوب دین را با تفکر و منطق پذیرفت.

رئیس اسبق مرکز اسلامی هامبورگ گفت: وجه مشترک همه انسان ها عقل و درک است و باید با عقل چارچوب های دینی را شناخت.

وی گفت: قرآن، یکی از شیوه های پیامبران را در مقابله با مخالفان عقل قرار داده و نمونه آن قضیه حضرت ابراهیم «ع» و شکستن همه بت ها است.

وی تاکید قرآن بر تدبر را به معنای آزادی اندیشه دانست و گفت: آزادی اندیشه به معنای باز کردن عرصه برای سوال و پرسش است چراکه اگر اینگونه شود، افکار پرورش پیدا می کند و جامعه، جامعه ای بالنده خواهد شد. وی افزود: این که گفته می شود اسلام دین جاودانه است بدین علت است که بر مبنای فطرت شکل گرفته است.

حجت الاسلام مقدم گفت: جامعه پرسشگر، جامعه ای زنده و پویاست و پرسش کردن موجب بازشدن دریچه های عقل می شود و اگر پایگاه عقلانی در کنار اعتقاداتمان قرار بگیرد از برخی مسائل که جای سوال دارد، سوال می کنیم.

وی با بیان اینکه برخی می گویند اگر فلان سوال مطرح شود موجب لغزش می شود، گفت: سوال کردن و بیان افکار مختلف و پاسخگویی به آن هاست که موجب اعتلای دین می شود.

وی رشد و ارتقای اندیشه دینی را دیگر تاثیر آزادی اندیشه دانست و گفت: یکی از یاران حضرت علی «ع» در جنگ صفین می آید و از صفات و خصوصیات پروردگار سوال می کند و حضرت به پاسخ دادن مشغول می شود نه اینکه بگوید الان فرصت اینکار نیست!

این عضو مجمع روحانیون مبارز به مباحثه امام صادق با ابن ابل عوجا پرداخت و گفت: در آن مباحث چالشی ترین موضوعات از جمله نفی خداوند مورد بحث قرار می گیرد و این افتخار شیعه است که امام همام شیعه اینگونه باز پاسخگوست و موجب ارتقای افکار دینی جامعه می شود.

هشدار نسبت به بسته شدن باب گفتگو ها

وی با هشدار نسبت به بسته شدن فضای گفتگو در جامعه گفت: اگر در جامعه دریچه اندیشه بسته شود و یک قرائت حاکم شود، آن می شود که برای مثال آنچه حکومت می گوید باید پذیرفت! و جای هیچ سوالی وجود ندارد! درست مانند آنچه کلیسا کرد و موجب فروریختن خود شد.

وی با اظهار تاسف نسبت به برخورد سیاسی با سوال و سوال کننده گفت: متاسفانه تا کسی سوال می کند برچسب سیاسی به او می زنند درحالیکه باید فرصت داد تا سوال ها مطرح شود چراکه سوال، اندیشه را آزاد می کند.

وی تشخیص عقاید باطل از حق، را از تاثیرات آزادی اندیشه دانست و گفت: وقتی اندیشه ها عرضه می شود می توان سخن ها را شنید و برترین را برگزید. شهید مطهری می گفت من آرزو دارم تا در محیط های علمی اندیشه های مختلف برای خود کرسی داشته باشد و سوال های خود را مطرح کنند و ما هم بدان ها پاسخ دهیم.

افکار دینی جامعه در حال عقبگرد است

معاون موسسه تنظیم و نشر آثار امام با اظهار تاسف از شرایط فعلی گفت: ما از نظر افکار دینی در حال عقبگرد هستیم که یکی از دلایل آن نبود باب گفتگوهاست. وی گفت: در دوران طلبگی و در دیدار با شهید بهشتی و شهید مطهری فضای باز گفتگو را می دیدیم و آن فضا همان فضایی است که موجب ارتقای فرهنگ می شود.

وی گفت: متاسفانه عنوان می شود اگر فلان سوال مطرح شود، موجب لغزش می شود در حالی که برعکس است و طرح سوال ها موجب پرورش فکر و تحکیم دین می شود.

دکتر مقدم افزود: ما معتقدیم دین ما قدرت منطق دارد و کسی که منطق دارد، از سوال نمی ترسد.

رئیس اسبق مرکز اسلامی هامبورگ، اهتمام به علم و دانش را سومین راه قرآن در مقابله با خرافات دانست و گفت: علم چراغی است که عقل را – که مشخص کننده حق و باطل است – مشتعل می کند.

وی برای نمونه به ممنوعیت تحصیل زنان در دو قرن پیش در انگلیس اشاره کرد و گفت: این درحالی است که اسلام ما ۱۴۰۰ سال پیش توصیه می کند اطلبوا العلم من المهد الی اللحد.

وی پیشرفت علم را محصول آزادی اندیشه دانست و گفت: پیشرفت های امروزی بشر محصول آزادی اندیشه است چراکه در سایه اندیشه، قدرت فکر پرورش می یابد.

دکتر محمد مقدم گفت: جامعه ای که از قوه تفکر برخوردار نباشد و جهل زده باشد، دامنگیر ظلم و جور می شود. وی تاکید کرد: خیلی از افکار خرافی در جامعه جاهل رشد پیدا می کند.

او پایین نگه داشتن سواد مردم را یکی از حربه های مستبدان عنوان نمود و گفت: جهل بلای جان ملت هاست.

دکتر مقدم تمثیل قران را در این موضوع مهم عنوان کرد و گفت: قرآن درباره فرعون می گوید: فستخف قومه فاطاعوه، مردم را پایین نگه داشت تا از آنان اطاعت بگیرد!

وی پایان به خاطره ای از شهید بهشتی پرداخت و گفت: مرحوم بهشتی می گفت من از آلمانی ها دو نکته را آموختم یکی نظم و دیگری گفتن «نمی دانم» درباره آنچه نمی دانند و تخصص ندارند!

Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

Trending Articles