Quantcast
Channel: 19دی آنلاین
Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

مسئول آلودگی هوای کشور چه کسی است؟

$
0
0
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت : شهرداران به دنبال جاده سازی هستند؛ خودرو سازان به دنبال تولید و سوخت‌ها نیز آلایندگی زیادی تولید می‌کنند؛ در این میان مسئول آلودگی هوا کیست؟

حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پور محمدی در شصت و دومین اجلاس عمومی شورای عالی استان‌ها با اعتراض به تعطیلی بعضی از استان‌ها به دلیل آلودگی هوای شهرها گفت: شهرداران به دنبال جاده سازی هستند و تا هنوز جاده آماده نشده، خودرو سازان سه برابر ظرفیت آن ماشین تولید می‌کنند و اکتان سوخت‌ها نیز رعایت نمی‌شود.

وی افزود: در این صورت شهرداران با شعار توسعه به دنبال جاده سازی هستند و خودرو سازان با شعار تولید ملی به صورت بی‌رویه خودرو تولید می‌کنند و پایگاه‌های سوخت با استدلال بالا بردن سرعت تولید، سوخت با کیفیت پایین تولید می‌کنند؛ چه کسی مسئول و پاسخگوی آلودگی هواست.

رئیس سازمان بازرسی کشور با اشاره به اینکه ۲۲،۵ میلیون نفر در شهرهای آلوده زندگی می‌کنند، اظهار کرد: این در حالی است که ما با سختی به سمت رفاه حرکت می‌کنیم تا زودتر بمیریم.

پور محمدی ادامه داد: ما از وارونگی هوا و سه جبهه بودن هوای تهران با خبر هستیم و نمی‌توانیم این مشکلات را محاسبه کنیم و در مواقع آلودگی فقط از شوراها یا شهرداران چند سؤال می‌کنیم و به دنبال حل مشکلات نیستیم.

وی خاطر نشان کرد: همه این اتفاقات نشان می‌دهد که باید یکسری از اختیارات ضروری را به شوراها واگذار کنیم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه عمده‌ترین مدیریت شهری را باید به شهرداری‌ها و مدیران شهری اختصاص دهیم، گفت: به مدیریت شهری کاملا اشکال وارد است، شوراها باید در مجرای صحیح این کار را دنبال کنند این در حالی است که قوانین برنامه‌های سوم، چهارم و پنجم توسعه این کار را تضعیف کرده‌اند.

پورمحمدی افزود: شورا باید ناظر بر دستگاه‌های دیگر باشد تا بتواند به شهروندان پاسخ دهد اما این خواسته روی زمین مانده است.

وی با بیان اینکه متأسفانه کشور را تا امروز دولت سالارانه اداره کرده‌ایم، گفت:‌ دولت زیر بار تمام مسئولیت‌های مدیریتی و اجرا در کشور بوده و منابع کشور نیز در اختیار آن بوده است؛ این در حالیست که می‌توانیم کشور را دولت سالارانه اداره نکنیم.

رئیس سازمان بازرسی کشور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در زمینه رفتار شورایی در کشور تجربه مثبت و ارزنده‌ای داشته‌ایم، ادامه داد: البته مشکلات و ضعف‌های زیادی وجود دارد که این مسائل را برای شوراها فرستاده‌ایم ولی در مجموع فعالیت شوراها کاملا مثبت و ارزشمند است.

وی گفت: مقوله شوراها اهمیت و جایگاه ویژه‌ای دارد و نیازمند کار زیاد و عمیقی است؛ این در حالیست که به حد کافی برای آن کار نکرده و پیگیری‌های لازم را انجام نداده‌ایم.

پورمحمدی همچنین با بیان اینکه تحقق شوراها قدری با تأخیر انجام شد، اظهار کرد: به علت همسو شدن زمان انتخابات، عمر شوراها در یک دوره به شش سال افزایش یافت اما این افزایش تجربه خوبی برای ما بود چرا که در ابتدای کار شوراها به ثبات نیاز داشتیم و در حال حاضر شوراها قوام بهتری پیدا کرده‌اند و در حال یافتن جایگاه خود هستند؛ در اغلب شهرها به ویژه شهرهای بزرگ شاهد خدمات بزرگی از سوی شوراها هستیم.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

Trending Articles