مجلس - رییس مجلس با اعتقاد به اینکه برخی حرفهای گروههای سیاسی بوی کهنگی میدهد گفت: البته حرفهای کهنه همیشه بد نیست اما این حرفها باید متناسب با جامعه امروز بوده تا بتوانیم از سنگلاخی که پیش رو است عبور کنیم.
علی لاریجانی با تاکید به اینکه در شرایط امروز مهمترین چیزی که باید محور گفتمان سیاسی کشور باشد افزایش کارآمدی قوه مجریه است ادامه داد: این موضوع بسیار مهمی است و باید با هماندیشی، راه حل و روشهایی برای این موضوع پیدا کرد.
وی با اعتقاد به اینکه در بین گروههای سیاسی اختلافات اساسی نیز وجود دارد گفت: متاسفانه گاهی در بین یک جریان مثل اصولگرایان هم که در خیلی از مبانی اساسی یکسان هستند، در فروعات آنچنان به جان هم میافتند که به نظر میرسد اخلاق سیاسی از یک نظامبندی درست برخوردار نیست.
گزيده سخنان رئيس مجلس را در گفت و گو با ايسنا بخوانيد:
· { با اشاره به تشکیل برخی جریانات خلقالساعه در آستانه هر انتخاباتی} برخی از جریانات صرفا برای انتخابات تشکیل میشوند و چیزی که مشخص است این است که این جریانات از نظر تشکیلاتی هیچ کمکی به ساختار سیاسی جامعه نمیکنند اما باید به آنها نیز احترام گذاشت. تا آنجا که من اطلاع دارم نظر رهبری و تاکید ایشان همواره بر حضور همه گروههای سیاسی در صحنه انتخابات بوده است و شورای نگهبان نیز اعلام کرده است همه گروههای سیاسی که سابقه بدی نداشته باشند، میتوانند در انتخابات حضور پیدا کنند و این قطعا برای کشور مفید است.
· گروههای سیاسی قطعا از لحاظ سیاسی، فرهنگی و اقتصادی دیدگاههای مختلفی دارند و حضور آنها در عرصه انتخابات یک پشتوانه مردمی را به وجود میآورد. هر کدام از این احزاب یک پشتوانه مردمی دارند که حضور بیشتر مردم در انتخابات هم نوعی همافزایی ایجاد میکند و این توان را به قوه مجریه میدهد که با ظرفیت بالاتری با مسائل کشور برخورد کند و البته این موضوع موجب تقویت این قوه هم میشود.
· ممکن است گروههای جدیدی در جریان انتخابات به وجود آید اما چیزی که مهم است این است که نباید این جریانات صرفا برای انتخابات باشند. ممکن است جریانهای سیاسی علاقهمند باشند با همان تابلوهای گذشته در انتخابات حضور پیدا کنند که البته این موضوع یکسری نکات منفی و مثبت به دنبال دارد.
· برخی از مواقع حرفهای گروههای سیاسی قدری بوی کهنگی میدهد، البته من نمیگویم حرفهای کهنه بد است اما میگویم این حرفها باید متناسب با جامعه امروز ما باشد و قطعا مهمترین چیزی که باید محور گفتمان سیاسی کشور باشد افزایش کارآمدی قوه مجریه است به این معنی که در بعد اقتصادی، سیاسی و دیپلماسی بتوان از سنگلاخی که پیشرو است عبور کنیم و این موضوع بسیار مهمی است و باید با هماندیشی روشهایی برای این موضوع پیدا کرد.
· اگر انتخابات را یک پروسه تبدیل انرژی مردم به یک کار عملیاتی تعبیر کنیم باید به این نکته توجه کنیم که این انرژی را در چه بستری قرار دهیم؛ اولا هر چقدر که حضور مردم در عرصه انتخابات بیشتر باشد قطعا این موضوع میتواند به پیشبرد اهداف کشور و رفع مشکلات پیشرو در صحنه بینالمللی و داخلی کمک کند. موضوع بعدی این است که باید چالشهای پیشرو را به خوبی شناخت و من فکر میکنم چالشهای پیشرو شامل مسائل اقتصادی میشود که برخی از آنها به تحریمها برمیگردد و بخشی دیگر نیز مشکلات اقتصادی درونی کشور است که باعث تورم و کاهش ارزش پول ما شده است.
· یکی از مسائل مهم پیشروی کشور، ساماندهی اقتصادی و اصلاح اقتصاد کشور است و نکتهای که باید در ادامه مسیر به آن توجه کرد ایجاد نوعی استقامت همراه با تدبیر در حوزه دیپلماسی است که میتواند برخی از چالشهای پیشرو در حوزه بینالمللی و منطقهای را به استعدادهای جدی برای جمهوری اسلامی تبدیل کند.
· ما در عرصه کشور شاهد آن هستیم که بسیاری از تشتتها و افتراقها بر سر مبانی اصلی نیست و بر سر فروعات است که مشکل و اختلاف ایجاد میکند. البته در بین گروههای سیاسی اختلافات اساسی نیز وجود دارد اما به عنوان مثال در میان اصولگرایان خیلی از مبانی اساسی یکسان است اما در فروعات آنچنان به جان هم میافتند که به نظر میرسد اخلاق سیاسی از یک نظامبندی درست برخوردار نیست پس میتوان گفت اولویتها و مصالح کشور میتواند در این موارد خلاصه شود.
· در رابطه با نامه هیات رییسه مجلس و کمیسیونها به دولت برای ارائه بودجه تا 15 آذر ماه، من صحبتهایی با آقای مرادی معاون محترم رییسجمهور داشتم و ایشان گفتند که در حال جمع و جور کردن بودجه و ارائه آن به مجلس هستیم و لازم است پیگیری شود تا ارائه بودجه هر چه زودتر انجام شود. در حال حاضر شرایط ویژهای وجود ندارد؛ همه ساله دولت موظف بوده است تا 15 آذر بودجه را به مجلس تقدیم کند و در این مسیر هر چقدر تاخیر شود کار ما در مجلس سختتر میشود و این در حالی است که در دو سال اخیر دولت در ارائه بودجه تاخیر کرده است و نتیجهی آن این بوده است که ما در دو ماه اول سال کشور بودجهای نداشته است و قطعا این یک حسن برای کشور نیست.
· بودجه از جمله موضوعاتی است که مجلس نمیتواند در رابطه با آن طرحی تدوین کند و لازم است دولت لایحه آن را تقدیم مجلس کند لذا در صورت تاخیر در ارائه بودجه ما عملا در این موضوع نمیتوانیم ورود پیدا کنیم