رئیس کمیسیون انرژی مجلس میگوید یک گام در اجرای هدفمندی یارانه ها برداشتیم و ۵ گام به عقب برگشتهایم؛ اگر قرار است در گام دوم هم اینگونه باشد، بهتر است اساساً اجرا نشود
ميركاظمي درگفتگو با فارس در رابطه با اجراي طرح هدفمند شدن يارانه ها گفت:بالاخره یک قدم برای اصلاح قیمتها برداشتیم اما با بهم ریختن ارز 5 قدم به عقب بازگشتیم و اگر قرار باشد فاز دوم نیز یک قدم برداریم و دوباره بازگشت به عقب داشته باشیم اصلا اجرای آن صلاح نیست. قرار بود ظرف مدت 5 سال به قیمتهای بینالمللی از جهت ریالی برسیم اکنون حرکتی که کردیم با بهم ریختن ارز عقب گرد کردیم و میزان یارانهای که اکنون داده میشود به مراتب بیش از میزان یارانهای است که در ابتدای طرح میدادیم.
در همین دولت نهم 7 محور تعریف شده بود که به صورت زنجیر پشتیبان هم باشند اما متاسفانه هم در سال گذشته و امسال شاهد از هم گسیختن این 7 محور بودیم یعنی تا وقتی که مدیریت بانکی و ارزی اصلاح نشود اصلا اجرای هدفمندکردن یارانه ها به تنهایی معنی ندارد.
نکته قابل تامل در این است که در هدفمندکردن یارانه ها هرگز به دنبال این نبودیم که قیمت حاملهای انرژی را بالا ببریم و از کنار آن به حساب مردم پول واریز کنیم و حتی برای آنکه بتوانیم این هزینه را تامین کنیم از بودجه عمومی کشور نیز پول برداشت کنیم و در واقع این کاری که انجام شد عکس آن چیزی است که قرار بود رخ دهد.
البته یکی از ویژگیهای این طرح نیمهکاره این بود که مصرف را کنترل کرد و اگر ما روند قبل را در توسعه انرژی میخواستیم داشته باشیم قطعا با مشکل روبه رو بودیم. حتما حضور ذهن دارید که چند سال قبل به تثبیت قیمت رو آوردیم و آن موقع نمایندههای مجلس این ادعا را داشتند که اگر این موضوع را تصویب کنیم به تورم تک رقمی میرسیم و دیدیم قیمتها تثبیت شد ولی تورم بیشتر افزایش یافت چون ریشههای تورم در قیمت حامل های انرژی نبود.
آن ایام شاهدبودیم که تورم بالا رفت ولی قیمت حاملهای انرژی ثابت ماند و این موضوع موجب شد تا انگیزه برای مصرف بالا رود و از طرفی نیز درآمد تولیدکنندگان انرژی کم شد و مشکل توسعه نفت و گاز پیدا کردیم.
اگر میخواهیم به فکر مردم باشیم نباید پول را به حساب مردم واریز کنیم زیرا که این موضوع اصلا منطقی نیست.