Quantcast
Channel: 19دی آنلاین
Viewing all 65938 articles
Browse latest View live

اردوغان: بدون لغو محاصره غزه مناسبات ترکیه با اسرائیل عادی نمی شود

$
0
0
نخست وزیر ترکیه گفت: به رغم پاسخ مثبت اسرائیل به بسیاری از خواسته های آنکارا ،بدون لغو محاصره غزه توافقی برای عادی سازی روابط میان ترکیه و اسرائیل صورت نخواهد گرفت. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری ˈکانال 24ˈ ، رجب طیب اردوغان اضافه کرد که خواستار یک توافقنامه مکتوب از جانب اسرائیل است و تل آویو باید قول بدهد به عنوان پیش شرطی برای امضای توافق سازش مجدد و عادی سازی روابط میان دو طرف، به محاصره غزه پایان دهد. نخست وزیر ترکیه در کنفرانس خبری در آنکارا در کنار ماریانو راخوی، همتای اسپانیایی اش گفت: مذاکرات با اسرائیل پیشرفت هایی داشته اما پایان نیافته است. وی افزود: تل آویو به خاطر حمله نیروهای اسرائیلی به کشتی مرمره آبی در سال 2010 که باعث کشته شدن چند تبعه ترکیه شد، عذرخواهی رسمی کرده و حتی تل آویو حاضر شده به خانواده قربانیان غرامت پرداخت کند، اما به یکی از درخواست ها ی ترکیه که لغو محاصره غزه است، هنوز ترتیب اثر نداده است. اردوغان گفت :این درخواست برای عادی شدن روابط میان تل آویو و آنکارا ضرورت دارد، بنابراین، اگر این لغو محاصره صورت نگیرد عادی سازی مناسبات میان تل آویو و آنکارا صورت نخواهد گرفت. روزنامه اسلامگرای ملی گازته ترکیه دیروز با اشاره به سخنان برخی از مقامات ترکیه در مورد نزدیک بودن آشتی و عادی سازی روابط با اسرائیل نوشت: مردم ترکیه با آشتی دولت این کشور با رژیم صهیونیستی مخالفند. ملی گازته در گزارشی تحت عنوان ˈ شهادت را نمی توان با پول خرید ˈ نوشت ، با توجه به روند پیشرفت مذاکرات بین آنکارا و تل آویو بر سر غرامت، جنایت نیروهای صهیونیستی در کشتی مرمره که منجر به کشته شدن 9 شهروند ترکیه در این کشتی شد، برخی از مقامات ترکیه از آغاز در باره نزدیکی مجدد روابط ترکیه و اسرائیل سخن گفتند. احمد داوداوغلو وزیر امور خارجه ترکیه نیز در یک گفت وگوی تلویزیونی اذعان کرد که اسرائیل و ترکیه بیش از هر زمان دیگری برای توافق در زمینه آشتی و عادی سازی روابط به هم نزدیک هستند. به نوشته روزنامه گازته ، خانم چیدم توپچواوغلو همسر چتین توپچواوغلو یکی از کشته شدگان کشتی ماوی مرمره در این مورد گفت: معامله آنکارا با تل آویو بر سر خون کشته شدگان این شبیخون در ازای پول، نمک پاشیدن به زخم بازماندگان است. وی افزود: مبارزه برای آزادی فلسطین، مبارزه ای مقدس است، صهیونیست ها باید به خاطر کشتار انسان های مظلوم و بی گناه از جامعه بشری عذرخواهی کنند، باید از ترکیه و بازماندگان این کشتار عذرخواهی کنند باید به محاصره غزه پایان دهند ، بحث مادی قضیه و موضوع پرداخت غرامت در آخر این روند است. اخیرا برخی از رسانه های ترکیه نوشتند که رژیم صهیونیستی پرداخت 20 میلیون دلار غرامت به بازماندگان کشته شدگان کشتی مرمره آبی را تقبل کرده است. بلند آرینچ معاون نخست وزیر و سخنگوی دولت اردوغان هم ضمن تاکید بر نزدیک شدن دیدگاه های دو طرف در زمینه پرداخت غرامت گفته است ، به راه حل این مسئله نزدیک شده اند و در صورت امضای موافقت نامه، روابط سیاسی دو طرف بار دیگر توسعه می یابد و سفیران جدید نیز منصوب خواهند شد.

تکذیب شایعه حذف ۱۳ میلیون کارگر از دریافت سبد کالا

$
0
0
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با صدور اطلاعیه‌ای گزارش برخی از رسانه‌ها مبنی بر حذف ۱۳ میلیون کارگر از سبد کالا را تکذیب کرد. به گزارش ایلنا، به دنبال انتشار شایعاتی در رسانه‌ها مبنی بر حذف ۱۳ میلیون کارگر از سبد کالا، وزارت کار با صدور اطلاعیه‌ای ضمن تکذیب این شایعات، از ارسال لیست کلیه کارگران مشمول قانون کار و تامین اجتماعی، کلیه مستمری بگیران تامین اجتماعی و کارمندان بیمه شده صندوق تامین اجتماعی، به وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داده است. بنا بر اطلاعیه وزارت کار، مقرر شده است پس از کاهش ازدحام در صفهای دریافت سبد کالا، طی روزهای آینده امکان برخورداری از این سبد برای گروههای یاد شده نیز فراهم شود. وزارت کار وعده داده است که زمان مراجعه برای گروههای یاد شده جهت تحویل سبد کالا بزودی اعلام خواهد شد.

تمامی اقلام سبد کالایی تاریخ روز است

$
0
0
گزارشی مبنی بر عدم توزیع برخی از كالاها داده نشده و مردم در صورت مشاهده چنین مواردی می‌توانند به شماره ۱۲۴ برای رسیدگی به این امور تماس حاصل كنند. یک منبع آگاه در وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفتگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این پرسش که آیا تاریخ درج شده بر روی اقلام ارائه شده در سبد کالایی به تاریخ انقضاء نزدیک است یا خیر اظهار داشت: تقریبا همه اقلام این سبد تاریخ روز است به عنوان مثال تخم مرغ و پنیر آن تاریخ روز است و روغن با فاصله یک هفته‌ای و مرغ‌ها نیز‌‌ همان مرغ‌های منجمدی است که روزانه در بازار توزیع می‌شوند. وی با انتقاد از برخی رسانه‌ها در مورد انتشار اخبار کذب در مورد مرغ‌های منجمد وارداتی گفت: کلیه مرغ‌ها برای حمایت از تولید داخل از مرغداران داخلی خریداری شده و ذخیره شده‌اند و مرغ وارداتی سال گذشته نبوده‌اند که بین مردم توزیع شود زیرا در سال گذشته ما حتی با بحران مرغ نیز مواجه بودیم و تنها كالای وارداتی در این سبد برنج است. وی در خصوص تغییر در محتویات سبد کالایی در مرحله دوم نیز افزود: چنین موضوعی در دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار ندارد و فعلا همین كالاهای كنونی توزیع می شوند. این منبع آگاه در وزارت صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این پرسش که چرا در برخی از مراکز توزیع کالا ناقص بدست مردم می‌رسد و می‌گویند مجددا مراجعه کنند افزود: چنین گزارشی به ما نشده و کلیه اقلام به مراکز پخش توزیع شده و مردم در صورت مشاهده چنین مواردی می‌توانند به شماره ۱۲۴ برای رسیدگی به این امور تماس حاصل كنند و این موضوع را گزارش دهند.

حکم تغییر مدیر احمدی نژاد صادرشد

$
0
0
واعظی که گفته بود از حکم رئیس جمهور دولت قبل دو سال دیگر باقی است و او در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور باقی می‌ماند، حالا رسما جای خود را به دبیر قبلی می‌دهد. به گزارش خبرآنلاین، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز گذشته طی حکمی محمد حسین ملک احمدی را به عنوان دبیر کل هیأت امنای کتابخانه­های عمومی کشور منصوب کرد. در حکم وزیر آمده است: «نظر به مراتب علمی و فرهنگی و تجربیات اجرایی جنابعالی به استناد ماده 2 قانون تأسیس و نحوه اداره کتابخانه­های عمومی کشور، به موجب این حکم به سمت «دبیـرکل هیأت امناء» منصوب می­شوید .امید می­رود با استعانت از خداوند متعال و بهره­گیری از کلیه ظرفیت­های موجود و نیروهای کارآمد نسبت به تجهیز و توسعه و نظارت بر فعالیت کتابخانه­های عمومی کشور، سامان بخشیدن به وضعیت نیروی انسانی، تهیه طرح­ها و برنامه­های لازم و اجرای سیاست­های مصوب هیأت امناء و انجام سایر وظایف محوله موفق و مؤید باشید.» پیش از این و به مدت شش سال، منصور واعظی دبیر کل نهاد کتابخانه‌های کشور بود. او که رابطه نزدیکی با رحیم مشایی داشت، پیش از این در گفتگویی اعلام کرده بود: از حکمی که رئیس‌جمهور و رئیس هیأت امنای نهاد برایم صادر کردند، هنوز ۲ سالی باقی مانده است. حدود دو سال پیش از سوی محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور وقت حکمی به مدت 4 سال دریافت کردم. البته آقای رئیس جمهور (دکتر روحانی) می‌تواند حکم رئیس جمهور قبل را نقض کند و اما آقای جنتی وزیر ارشاد دولت یازدهم هم می‌تواند تا پایان دوره 4 سال منتظر نمانده و حکم شخص جدیدی را ابلاغ کند اما از حکم بنده حدود 2 سال باقی مانده است. اگرچه من تابع هر تصمیمی خواهم بود که آقای جنتی وزیر ارشاد آن را بگیرد. واعظی البته چند روز قبل هم در گفتگویی ضمن تشریح عملکردش در واکنش به حواشی توزیع سبد کالایی گفته بود: 14 میلیون کتاب در سراسر کشور توزیع کردیم و کسی هم کشته نشد! با این حال مدیر روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: احتمالا مراسم معارفه «محمدحسین ملک‌احمدی» به عنوان دبیرکل هیأت امنای کتابخانه‌های عمومی کشور شنبه هفته آینده برگزار می‌شود. وحید شاکری در گفت‌وگو با فارس پیرامون مراسم تودیع و معارفه «محمدحسین ملک‌احمدی را به عنوان دبیرکل هیأت امنای کتابخانه‌های عمومی کشور» اظهار داشت: بر اساس آنچه عنوان شده و البته هنوز قطعی نیست احتمالا مراسم تودیع آقای منصور واعظی و معارفه محمد حسین ملک احمدی روز شنبه 26 بهمن‌ماه برگزار می‌شود. البته اعلام رسمی باید از سوی دفتر وزیر ارشاد صورت گیرد. بنابراین گزارش، محمد حسن ملک احمدی که قبل از واعظی عنوان دبیر کلی نهاد را داشت در سال 86 از سمت خود برکنار و به جایش منصور واعظی منصوب شد. ملک احمدی در سال های اخیر در وزارت علوم به کار اشتغال داشت و در دولت یازدهم هم به عنوان مدیر کل دفتر آموزش های آزاد این وزارتخانه منصوب شد. معاون توسعه انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 28 دی ماه در نامه ای به وزارت علوم خواستار موافقت این وزارتخانه با ماموریت ملک احمدی به نهاد کتابخانه ها شده بود. این نامه در همان روز از وزارت علوم پاسخ مثبت گرفت و با ماموریت وی به نهاد موافقت شد. ملک احمدی پس از بازگشت به نهاد، دومین دبیر کل این نهاد است که پس از تصویب قانون نحوه اداره کتابخانه های عمومی کشور به این سمت منصوب می شود.

دعوت روحانی از حقوقدانان برای بررسی توافق هسته ای

$
0
0
هیأت دولت صبح امروز (چهارشنبه) به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی - رئیس‌جمهور - تشکیل جلسه داد. به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهور در ابتدای این جلسه از حضور باشکوه و معنادار مردم در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در سراسر کشور سپاسگزاری و قدردانی کرد. روحانی این حضور شکوهمند و متفاوت را نشان فضای مثبت و امیدبخش ایجاد شده در کشور دانست که نویدبخش وحدت و انسجام ملی است. وی در ادامه بر پیگیری مجدانه برنامه دولت در تحقق خواست ملی و ادامه مذاکرات ایران با کشورهای 1+5 برای حراست از حقوق و منافع ملی تأکید و تصریح کرد: دستاوردهای مرحله نخست مذاکرات هسته‌ای ایران دستاوردهای بزرگی است که در پرتو رهنمودهای مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت تدبیر و امید و با حفظ همه ارزش‌های مورد قبول جامعه و حفظ حقوق هسته‌ای به دست آمده است که خشم صهیونیست‌ها نشانه‌ای بر این موفقیت‌ها است. رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت خبررسانی دقیق و کامل، حقوقدانان کشور را به بررسی دقیق محتوای توافقات و اطلاع‌رسانی به جامعه دعوت کرد.

دایی:چطور فقط برای پرسپولیس و استقلال پول نیست

$
0
0
سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس می‌گوید سرخپوشان در چهار بازی باقیمانده با تمام وجود به میدان خواهند رفت و هیچ شانسی را از دست نخواهند داد. به گزارش سایت رسمی باشگاه پرسپولیس، علی دایی پس از تمرین امروز (چهار شنبه) سرخپوشان تاکید کرد: تیم پرسپولیس هیچ چیزی را به اما و اگر نمی سپارد و بازیکنان ما با تمام وجود در چهار بازی باقیمانده برای حداکثر امتیازات تلاش خواهند کرد تا بتوانند از شانس احتمالی برای قهرمانی و کسب سهمیه آسیا بهره‌مند شوند. او بار دیگر از صبوری شاگردانش تمجید کرد و گفت: شاگردانم در فصل جاری مشکلات زیادی را تحمل کردند و انتظار نداشتند نسبت به مشکلات موجود توجهی نشود. در ادامه مشروح این گفتگو را با علی دایی را می‌خوانیم: * وضعیت تیم پس از بازی با فجرسپاسی و از دست رفتن دو امتیاز مهم چگونه است؟ ما تمرینات خود را پیگیری می‌کنیم و برنامه‌مان این است در این چند روز مدت زمانی که بازیکنان به دلیل مشکلات تمرین نکردند را جبران کنیم. به هر حال تیم به‌واسطه تمرین نکردن از نظر بدنی کمی دچار مشکل خواهد شد و این موضوعی طبیعی است. ما در طراحی برنامه تمرینات این نکته را لحاظ کرده‌ایم که بتوانیم از نظر بدنی تمریناتی انجام دهیم که جبران تمرینات برگزار نشده، شده باشد. بر همین اساس امروز(چهارشنبه) صبح و بعدازظهر تمرین می‌کنیم و روز پنجشنبه نیز در دو نوبت صبح و بعدازظهر تمرینات پرفشاری را انجام خواهیم داد تا بتوانیم عقب ماندگی ناشی از عدم برگزاری تمرینات را جبران کنیم. ما 4 جلسه پرفشار را مدنظر داریم و به همین دلیل روز جمعه به بازیکنان استراحت خواهیم داد و از روز شنبه روی تمرینات تاکتیکی و فنی تمرکز خواهیم کرد. * به طور طبیعی مشکلات و بحران به وجود آمده در هفته گذشته در بازی با فجرسپاسی تاثیرگذار بود و به نظر می‌رسید بازیکنان به‌ویژه در نیمه دوم آن طراوت و شادابی لازم را ندارند و از نظر بدنی تحلیل رفته‌اند، درست است؟! مطمئناً تیمی که تمرین نداشته باشد دچار مشکلاتی می‌شود. وقتی بازیکنی از لحاظ ذهنی هزار و یک درگیری فکری داشته باشد و از تمرکز لازم برخوردار نباشد مغز هم خوب کار نمی‌کند و دستورات لازم را به بدن نمی‌دهد. بچه‌های ما هم به‌واسطه عدم برگزاری تمرینات مشکلاتی داشتند و هم از نظر فکری، حالا ما سعی می‌کنیم مشکلات ناشی از عدم برگزاری تمرینات را با تمرینات پرفشار جبران کنیم و امیدواریم که از نظر ذهنی و فکری نیز بچه‌ها همه چیز را فراموش کرده باشند و فقط به فکر 4 بازی باقیمانده باشند تا مشکلات ما در داخل زمین به حداقل برسد، آن چیزی که بنده نسبت به آن سر سوزنی تردید ندارم این است که بازیکنان پرسپولیس با تمام وجود و جان و دل به میدان می روند، آنها برای این که اثبات کنند این مشکلات تاثیری روی عملکردشان نمی‌گذارد حتی فراتر از توان خود در بازی های گذشته زحمت می‌کشند اما خوب خواسته یا ناخواسته مشکلات روی عملکرد تاثیر می‌گذارد. * این سوال در ذهن خیلی‌ها به وجود آمده که چرا بازیکنان پرسپولیس مشکلات را تحمل نکردند در حالی که به نظر می‌رسد صبر آنها لبریز شده بود. به نظرم بچه‌های ما صبورترین هستند، آنها مشکلات زیادی را تحمل کردند اما کار به یک جایی رسید که دیگر به قول شما صبرشان لبریز شده بود و تحملشان را از دست داده بودند. به هر حال اینها بازیکن‌اند و تا یکی حدی می‌توانند صبوری کنند. معتقدم بچه‌ها احساس کردند کسی به فکرشان نیست آنها از بی‌توجهی‌ها و بی‌اعتنایی‌ها ناراحت شده بودند، تصورشان این بود که هیچ روزنه امیدی وجود ندارد، از یک طرف حق و حقوقشان را نگرفته بودند و از طرف دیگر به خاطر بی‌توجهی‌ها احساس می‌کردند به آنها بی‌احترامی هم شده. الان اما مسئولان باشگاه آمده‌اند و به آنها گفته‌اند فعلاً خبری از پول نیست اما تلاش خودمان را می‌کنیم و ما هم با شما هم عقیده هستیم و هر تصمیمی بگیرید در کنارتان خواهیم بود. این موضوع شرایط دیگری را ایجاد می‌کند به همین خاطر الان بچه‌ها به عشق هواداران و مردم کاری به مسائل دیگر ندارند و به احترام هواداران در تمرینات شرکت کرده و بازی هم می‌کنند. به هر حال آنها یک جوابی شنیدند و این جواب هرچند که با حل مشکلات همراه نبود اما شاید کمی آنها را متقاعد کرد که همه چیز را فراموش کنند و به احترام هواداران و به عشق آنها تمرینات خود را از سر بگیرند. * یعنی اینکه آنها جواب شنیدند پولی نیست همه چیز حل شد؟ به هر حال بحث «نداریم» که همه چیز را حل نمی‌کند باید سعی شود برای داشتن. ولی گذشته از همه این مسائل بچه‌ها تصمیم گرفته‌اند با جان و دل کارشان را انجام دهند و تلاش می‌کنند که انتظارات را برآورده کنند. آنها سعی می‌کنند که این مسائل روی افکارشان و تمرکز ذهنی‌شان تاثیر نگذارد و از این نظر تلاش خود را می‌کنند اما خوب برخی مشکلات که در سایه تعهدات به این و آن به نوعی روی فکرشان تاثیر خواهد گذاشت. * 4 هفته به پایان بازی‌ها باقی مانده و پرسپولیس 5 امتیاز با تیم های صدرنشین فاصله دارد، از طرفی تیم های بالای جدول همه با یکدیگر بازی خواهند داشت، شما شانسی برای قهرمانی تیم قائل هستید یا خیر؟ مطمئناً از حالا راجع به قهرمان این فصل و تیم‌هایی که سهمیه آسیا می‌گیرند نمی‌شود حرف زد. خیلی چیزها ممکن است اتفاق بیفتد هر نتیجه‌ای احتمال دارد که شاهد آن باشیم. به قول شما تیم های بالای جدول هم باهم بازی دارند، این موضوع هم می‌تواند تاثیر خاص خودش را داشته باشد. اصلاً و ابداً چنین چیزی نیست که ما فکر کنیم شانسی نداریم هرگز چنین چیزی نخواهد بود بچه‌ها با جان و دل کار می‌کنند در این 4 هفته و تمام تلاش خود را خواهند کرد که حداکثر امتیازات را کسب کنند حالا هرچه خدا بخواهد. * ولی در مصاحبه‌های بازیکنان این گونه احساس می‌شود که آنها کاملاً ناامید شده‌اند. نه مطمئن باشید تمام تلاش خودمان را می‌کنیم تا فصل را آبرومند تمام کنیم. ما ناامید نیستیم و هم بحث قهرمانی مطرح است و هم بحث سهمیه آسیا بنابراین در 4 بازی باقی مانده با حداکثر توان و تمام وجود به میدان خواهیم رفت و شما این را خواهید دید. * در این میان هواداران چه نقشی می‌توانند داشته باشند و تا چه اندازه تاثیرگذار خواهند بود؟ هواداران پرسپولیس ثابت کردند که در شرایط سخت حمایت خود از تیم را مضاعف خواهند کرد. شما می‌بینید که تیم پرسپولیس چند هفته‌ای است صدر جدول را از دست داده اما میزان هواداران ما در استادیوم‌ها بسیار و بسیار بیشتر از تیم های دیگر است. هواداران قطعاً در بازی های باقی مانده با تمام توان و همه جانبه از تیم حمایت خواهند کرد و هرچه بوده را فراموش می‌کنند. هر وقت هواداران آمده‌اند و مسائل را فراموش کرده و دلشان با تیم بوده میزان کمک و تاثیرگذاری شان را دیده‌اید. حمایت هواداران می‌تواند ما را به جلو ببرد در این نکته تردیدی نیست. ما امیدواریم و البته اطمینان داریم که هواداران تا دقیقه 90 از تیم پشتیبانی خواهند کرد و تا روز آخر حمایت خود از تیم را قطع نمی‌کنند. * برای فصل آینده نیز دغدغه‌ها از الان شروع شده، ظاهراً بازیکنان بالغ بر 60 درصد طلب دارند و مرسوم است ابتدای فصل نیز درصدی از قراردادها پرداخت می‌شود. در چنین وضعیتی چگونه می‌توان اسکلت تیم را حفظ کرد تا شاهد جدایی زیاد نفرات و عدم حفظ استخوان بندی تیم نباشیم. به اعتقاد بنده حرف زدن راجع به فصل بعد اشتباه است ما الان آن قدر حرف و حدیث و مشکلات داریم که نمی‌توانیم به فکر فصل بعد باشیم بلکه باید مشکلات فعلی مان را حل کنیم اما شما مطمئن باشید که تیم های دیگر از الان در حال فعالیت هستند تا تیم فصل بعدشان را ببندند ما اما هنوز اندر خم یک کوچه‌ایم. * خوب چنین وضعیتی برای فصل بعد نیز به تیم لطمه می زند منظور ما از طرح چنین سوالی نیز همین بود. مشخص است باید تکلیف تیم هرچه سریع تر مشخص شود. از همین الان اینکه تیم مال کی است، اینکه قرار است واگذار شود یا نشود، مدیریت فصل بعد چگونه خواهد بود، همه اینها چه بخواهیم چه نخواهیم نکاتی است که در آنها ابهام وجود دارد، اگر این مسائل مشخص باشد و مبهم نباشد این دغدغه‌ها که شما می‌گویید نیز وجود نخواهد داشت. * ظاهراً بحث واگذاری پرسپولیس و استقلال به پیشکسوتان، هواداران و بخش خصوصی پس از سال‌ها شعار دادن و عملیاتی نشدن جدی شده و در همین راستا امیررضا خادم مسئولیت پیگیری این موضوع را از وزیر ورزش دریافت کرده فکر می‌کنید امیررضا خادم می‌تواند موثر باشد؟ مطمئناً وجود امثال خادم که از جنس این ورزش هستند و مشکلات را خوب درک می‌کنند خیلی می‌تواند برای بحث واگذاری پرسپولیس و استقلال پس از سال‌های سال تاثیر داشته باشد. ورزشی بودن از یک طرف و تحصیلات و علم از سویی دیگر و اشراف به این موضوع مهم مواردی است که آقای خادم از آن برخوردار است و از این نظر انتخاب انتخاب بسیار خوبی بوده. قطعاً ایشان همه جوانب و اما و اگرها و ابهامات را بررسی خواهند کرد تا موانع پیش رو برای واگذاری به حداقل برسد. * شما فکر می‌کنید این طلسم شکسته شود، راهکاری هم مدنظر دارید؟ ما که نباید راهکار دهیم. هستند کارشناسانی که روی این مسائل تحقیق کرده و جمع بندی های لازم را انجام دهند اما بدون تعارف نباید خودمان را فریب بدهیم. احساس می‌کنم پرسپولیس و استقلال تا مدت های مدید شرایط واگذاری و وارد شدن به بازار بورس را نخواهند داشت چرا که ورود آنها به بازار بورس شرایطی را می‌طلبد که آنها بعید است از آن برخوردار باشند و ما باید آن را فراموش کنیم در چنین شرایطی وزارت ورزش می‌تواند نسبت به واگذاری این دو باشگاه به شکل 4،3 ساله اقدام کند و از طریق مزایده یا روش های دیگر این کارها را انجام دهد تا شرایط برای واگذاری کامل تسهیل شود. به هر حال کار سخت و پیچیده‌ای است و جوانب زیادی دارد اگر اراده و عزم کافی وجود داشته باشد می‌شود یک کارهایی کرد حالا هم که آقای خادم آمده و این مسئولیت بزرگ و سخت را پذیرفته می‌توان امیدوار بود به‌شرطی که در پیج و خم های تصمیم گیری های کلان ایشان را همراهی کنیم. * پس از مصاحبه هفته گذشته شما برخی این‌گونه برداشت کردند که به وزارت ورزش و شخص وزیر بی‌احترامی شده شما خودتان چه نظری دارید؟ به طور مشخص ما اصلاً نه قصد مداخله داریم و نه قصد حرمت شکنی و خدای نکرده بی‌احترامی. بنده به هیچ فردی بی‌احترامی نمی‌کنم، اتفاقاً احترام هم می‌گذاریم، حرف ما این است که پرسپولیس و استقلال متعلق به دولت هستند و دولت باید جوابگو باشد و پاسخگو. من حرفی نزده‌ام که بخواهم از آن برگردم، هرگز هم تاکید می‌کنم که قصد مداخله یا بی‌احترامی نداشتم. اینجا و در تیم پرسپولیس و در شرایطی که بلاتکلیفی حاکم بود بنده هر روز شنونده درد دل‌ها و مشکلات عدیده بچه‌های تیم بودم که به‌واسطه عدم انجام تعهدات مالی باشگاه و برخی وعده و وعیدها بازیکنان را آزار می‌داد و برای آنها دردسرهایی ایجاد کرده بود که بعضاً حتی زندگی شخصی‌شان را مختل کرده بود حتی برخی موارد را به چشم می‌دیدم و نمی‌توانستم بی‌تفاوت باشم. حرف ما این بود که پرسپولیس یک تیم دولتی است و تا زمانی که واگذار نشده باید پشتیبانی دولتی داشته باشد ، سوال من این بود که چطور تیم های دیگر از بودجه دولتی ارتزاق می‌کنند اما برای پرسپولیس و استقلال پول نیست، حالا هم همین حرف را می‌زنم و چیزی هم که می‌گویم یکی حقیقت است و قطعاً انتظار نابجایی نیست. هنوز هم امیدواریم که مشکلات حل شود، به هر حال این دو باشگاه محبوب‌ترین باشگاه‌های ایران و آُسیا هستند و باید یک راه حلی وجود داشته باشد، شاید قصد و اراده این باشد که در اسرع وقت پرسپولیس و استقلال واگذار شوند اما شاید این پروسه ناخواسته هم که شده طولانی شود. در چنین شرایطی نمی‌شود که آنها بلاتکلیف باشند و هیچ بودجه‌ای دریافت نکنند. ما می‌دانیم و می‌شنویم که وزارت ورزش نیز برای پرداخت به پرسپولیس یا استقلال موانع، محدودیت‌ها و مشکلاتی دارد اما خوب اینها باید مرتفع شود. در همین سه ماهی که این مشکلات شروع شد و در هفته‌های اخیر به‌واسطه حاد شدن مشکلات اوج گرفت اگر اقدامی صورت می‌گرفت قطعاً کار به اینجاها نمی‌کشید. حالا نمی‌دانم چرا از حرف های من برداشت های متفاوت شده، من از حرفم برنمی گردم و عقب نشینی نمی‌کنم اما این را هم بگویم که قصد بی‌احترامی به هیچ احدی را نداشته‌ام و معتقدم که جایگاه‌ها باید حفظ شود، اگر خیلی‌ها جای من باشند و ببینند که این بچه‌ها با چه مشکلاتی مواجه هستند نگاه‌ها متفاوت خواهد شد. دور شدن‌ها از همدیگر و فاصله گرفتن‌ها خیلی مشکلات را زیادتر و پیچیده‌تر می‌کند. شما ببینید از طرف باشگاه آمدند و با بچه‌ها صحبت کردند، همین صحبت کردن‌ها و باهم بودن‌ها تاثیر می‌گذارد. بنده معتقدم دولت و وزارت ورزش به‌عنوان متولی پرسپولیس و استقلال به‌عنوان پرطرفدارترین تیم‌ها باید نگاهی پدرانه به آنها داشته باشد، این انتظار نابجایی نیست، بیایند و فارغ از همه مسائل به آنها کمک کنند. ما خوشحالیم که بحث واگذاری پرسپولیس مطرح شده این نشان می‌دهد که در سطح کلان تصمیم گیری‌هایی می‌شود و برنامه‌های مدنظر است و امیدواریم که برای کوتاه مدت نیز موانع و محدودیت‌ها برطرف شود تا مشکلات به طور موقت هم که شده حل شود. به هر حال خیلی تیم‌ها به‌عنوان تیم های دولتی در همین لیگ برتر در حال دریافت بودجه هستند و به طرق مختلف از بودجه بیت‌المال بهره‌مند شده‌اند. یکی کمتر یکی بیشتر، برخی تیم های دو - سه میلیارد ، و برخی تیم‌ها بالغ بر پنج و حتی ده میلیارد در حال دریافت بودجه دولتی هستند. شاید اسم برخی تیم‌ها و ظاهرشان خصوصی باشد اما بی‌تعارف همه می‌دانیم بودجه‌ای که می‌گیرند بودجه دولتی است. خوب چرا اینها برای پرسپولیس و استقلال نباشد. اگر موانع و محدودیت‌هایی وجود دارد مرتفع شود تا کار به این بحران‌ها کشیده نشود. اگر بیایند و کنار بچه‌ها باشند از نزدیک همه چیز را لمس خواهند و اوضاع متفاوت خواهد شد. درست است که 4 بازی بیشتر باقی نمانده اما نمی‌شود که فکری نکنیم. تاکید می‌کنم امیدواریم مشکلات حل شود و قطعاً حل مشکلات پرسپولیس و استقلال خوشحالی مردم را دربر خواهد داشت چرا این کار را نکنیم؟ * در پایان عنوان شده که عدم برگزاری تمرینات تیم‌ها ممکن است به نوعی مباحثی مثل تبانی را دربر داشته باشد شما چه نظری دارید؟ آنچه مشخص است و هیچ تردیدی نسبت به آنها وجود ندارد این است که در ذات بچه‌های ما تبانی وجود ندارد، و به چیزی که اصلاً فکرش را هم نباید کرد همین موضوع است. ما نباید به برخی مسائل دامن بزنیم. معتقدم فدراسیون فوتبال به‌جای برخوردهای قهری باید بیاید و کمک کند نه تنها پرسپولیس و استقلال بلکه هر باشگاهی که دچار بحران های عدیده می‌شود باید بیایند و از نزدیک بررسی کنند. برخوردهای قهری کی جواب داده که حالا جواب بدهد. ای کاش مسئولان فدراسیون که برخوردهای قهری را فوراً در دستور کار قرار می‌دهند به فکر راه حل هم باشند. این تصمیمات و این گونه برخوردها خوب نیست و برای خیلی‌ها ناراحت کننده است. مگر فدراسیون که هر سال قبل از شروع فصل شعار می‌دهند مانع از بازی کردن تیم های بدهکار می‌شویم می‌آیند این کار را انجام دهند، این یک نمونه از برخوردهای قهری است. فدراسیون اگر با تمام توان و ابزار بیاید و باشگاه‌ها را همراه خود کند تا باشگاه‌های ما از درآمدهای واقعی خود بهره‌مند شوند قطعاً خیلی از مشکلاتشان حل می‌شود. الان می‌دانید و نیازی به گفتن من نیست که باشگاه‌ها از درآمدهای واقعی خود بهره‌مند نیستند و اگر بودجه دولتی نباشد همین چند باشگاهی که آرامش دارند و مشکل مالی ندارند هم زمین گیر می‌شوند. ضمن احترام توصیه می‌کنم به فدراسیون فوتبال به‌جای برخوردهای قهری دنبال راه حل باشند چرا که قطعاً اگر راه حلی پیدا نشود سال بعد باشگاه‌هایی که دچار چنین مشکلاتی می‌شوند تعدادشان بیشتر خواهد بود و این موضوعات مثل تمرین نکردن و به وجود آمدن حاشیه‌های متعدد در کنار آن فراگیر خواهد شد. از ما گفتن است بیایند به‌جای این برخوردها راه حلی پیدا کنند تا باشگاه‌ها مشکلاتشان به حداقل برسد و به‌واسطه همین تیم‌ها نیز کارشان به جایی نرسد که شاهد برگزار نشدن تمرینات تیم‌ها هراز چند گاهی باشیم. ضمن اینکه در سال‌های اخیر این اتفاق افتاده و پرسپولیس اولین تیمی نبوده که تمریناتش برگزار نشده و قطعاً آخرین تیم نیز نخواهد بود.

استقبال شدید از ساخت اپلیکیشن «من زنده هستم» برای بمب گذاری ها در لبنان

$
0
0
«سندرا حسن» دانشجوی لبنانی اپلیکیشنی به نام «من زنده هستم» طراحی کرده است. به گزارش تیک Tik.ir، تنها با اشاره ای بر روی صفحه ی موبایل، اپلیکیشن مذکور توییتی بدین شرح منتشر می کند: من همچنان زنده ام # لبنان # آخرین بمب گذاری. هدف از ساخت این نرم افزار فراهم کردن ارتباط آسان و اطمینان به خانواده و دوستان پس از بمب گذاری و قطع تلفن ها است. سال هاست که امنیت در لبنان روز به روز بدتر شده است. بیروت پایتخت این کشور نیز تنها یک ساعت تا سوریه فاصله دارد و هم اکنون یک میلیون پناهجوی سوریه به این کشور مهاجرت کرده اند. در حال حاضر، نرم افزار حسن با استقبال شدیدی روبرو شده است و او با درخواست هایی از سوی مصریان و پاکستانی ها مواجه شده است.

رضا عنایتی: بازیکنان ما پول ندارند بنزین بزنند

$
0
0
رضا عنایتی دیگر دوست ندارد در مورد ماجرای بازگشت به استقلال صحبت کند. رضای آقای گل یک تبریک ویژه به آرش برهانی که صدمین گل اش در باشگاه استقلال را به ثمر رساند می گوید:«مبارک آرش باشد.حقش بود و امیدوارم با همین انگیزه به کارش در استقلال ادامه بدهد.»با رضا عنایتی تماس گرفتیم تا درباره وضعیت این روزهای صبا حرف بزنیم.صبایی که چند صباحی است گرفتار مشکل بزرگی به نام بی پولی شده و به قول عنایتی بعضی از بازیکنان آنها حتی پول ندارند تا بنزین بزنند.«خیلی ها باور نمی کنند.اما رقم قرارداد بیشتر بازیکنان ما زیر 50 میلیون تومان است.» *این مشکلی است که صبا را از اواسط فصل وارد حاشیه های زیادی کرده است. شرایط اصلا خوب نیست.مشکلات مالی دارد بدجور فشار می آورد.فکر بازیکنان مشغول است.ما مدام می گوییم امیدواریم مشکلات حل شود اما فقط امیدواریم و اتفاق دیگری نمی افتد. *صبا معمولا از این حاشیه ها نداشت.اما امسال... صبا هیچ وقت حاشیه نداشته اما این بار مشکلات مالی دارد اذیت می کند.با وجود اینکه قول هایی داده شده اما هنوز اتفاقی نیفتاده است.بازیکنان ما بیشتر از بیست و سه چهار درصد از قراردادهایشان را نگرفته اند.البته قراردادهای آنها چندان هم بالا نیست.خیلی ها زیر 50 میلیون تومان گرفته اند.دوستان ما باور نمی کنند که بازیکنان نیاز دارند. *تهدید بازیکنان به اعتصاب تا چه اندازه جدی است؟ از جدی گذشته و واقعیت دارد.دست من هم به عنوان بازیکن بزرگتر بسته است و دیگر نمی توانم کاری کنم.واقعیت این است که یک ماهی است دارم می گویم بچه ها سفت تمرین کنید،محکم باشید تا تیم خوب نتیجه بگیرد.آنها هم به من احترام گذاشته اند و تمرینات را تعطیل نکرده اند.بعضی از بچه ها حتی پول بنزین زدن هم ندارند. *بعد از اعتصاب پرسپولیسی ها علیپور دبیر ستاد منشور اخلاقی اعلام کرد که تکرار این اتفاق ها به عنوان تبانی استنباط می شود و کمیته انضباطی با این گونه رفتارها برخورد می کند. تبانی؟با کی؟برای چی؟این حرف برای همه گنگ است.تبانی یعنی ردو بدل شدن پول برای اینکه تیمی نتیجه نگیرد.بازیکنان ما دنبال حق و حقوقشان هستند و آیا این تبانی است؟آقای علیپور کمی عمیق فکر کنید.بعضی از بچه های ما حتی پول خرید غذا و خوراکی هم ندارند.شما اگر می توانید کاری کنید تا تیم هایی که توانایی مالی ندارند وارد لیگ برتر نشوند.در ابتدای فصل از این حرف ها زیاد زده می شود اما هرگز به مرحله عمل نمی رسد.لیگ ما حرفه ای است اما بعضی از تیم ها حتی نمی توانند سفرهای برون شهری هم انجام بدهند.درضمن بازیکن که نمی خواهد باج بگیرد و تبانی کند.آنها حقشان را می خواهند.در اسلام هم آمده که کارگر تا عرقش خشک نشده باید دستمزدش را بدهی. *درهفته بیست و هفتم باید مقابل پرسپولیس بازی کنید.آنها از کورس قهرمانی عقب افتاده اند و ... پرسپولیس همیشه پرسپولیس است.والا ما هم شرایط چندان خوبی نداریم.درست است که از قعر جدول فاصله گرفته ایم اما هر 4 بازی باقیمانده برای ما حکم فینال را دارد.پرسپولیس هم مهره های خوبی دارد و برای ما قابل احترام است.با شرایطی که ما داریم بازی سختی را پیش را داریم.امیدوارم اتفاق های خوبی که مسئولان وعده داده اند در همین یکی دو روز بیفتد. *شما همیشه به پرسپولیس هم خوب گل زده ای.به خصوص زمانی که در استقلال بودید. من همیشه تلاشم را کرده ام در هر تیمی که بوده ام بهترین بازی هایم را انجام بدهم. *با شرایطی که استقلال دارد آنها به قهرمانی نزدیک هستند.فکر می کنید تیم سابق شما بتواند جام قهرمانی را بالای سرش ببرد؟ شرایط متفاوت است.استقلال با تجربه اش دارد نتایج خوبی می گیرد.آنها در چند وقت اخیر حاشیه ای نداشته اند و من امیدوارم که بتوانند قهرمان لیگ برتر شوند. *رضا عنایتی همیشه دوست داشته به استقلال برگردد.دوست داشتید امسال در این تیم بودید و قهرمانی(احتمالی)را جشن می گرفتید؟ این دست من نیست یا اینکه بخواهم زمانی برایش تعیین کنم.بحث تیمی است و بحث کادر فنی استقلال.دیگر نمی خواهم در این مورد حرفی بزنم. *آرش برهانی با گلی که در بازی با سایپا زد صد گله شد.آرش آقای گل و رضای آقای گل از ذهن هواداران استقلال پاک نخواهند شد. به آرش تبریک می گویم.امیدوارم او با همان انگیزه تمام بازی های لیگ را بازی کند و بتواند باز هم بیشترگل بزند. *شما به همراه دو جوان لیگ،بایرامی و انصاری فرد در صدر جدول گلزنان لیگ قرار دارید.به قول هواداران هنوز هم بوی گل می دهید. این هم از لطف خداوند است.به نظر من آدم در هر کاری باید جدیت داشته باشد.نباید انگیزه ها از بین برود.تا زمانی که فوتبال بازی می کنم هدف دارم و این هدف را دنبال می کنم.خدا را شکر می کنم که تا الان هم به هدف هایم رسیده ام. *خودت فکر نمی کنی جای آقای گل لیگ برتر در تیم ملی خالی است؟ من اعتقاد دارم بحث حضور در تیم ملی بحث گسترده ای است.واقعیت این است که توقع دارم این اتفاق بیفتد اما نمی خواهم به زور و با تبلیعات به تیم ملی دعوت شوم.اگر واقعا می توانم کمک کنم از خدایم است که به تیم ملی دعوت شوم اما اگر هم این اتفاق نیفتاد برای بقیه بچه ها آرزوی موفقیت می کنم. *رضا عنایتی چه زمانی از فوتبال خداحافظی می کند؟ فعلا قصد این کارها را ندارم.فعلا که شرایط بدنی ام خوب است و تا زمانی که بدنم جواب می دهد فوتبال بازی می کنم. منبع: خبرآنلاین

روحانی فراتر از انتظار ظاهر شده

$
0
0
شرق نوشت: حسن روحانی توانسته در مدت کوتاهی که از عمر دولتش سپری شده در حوزه دیپلماسی به موفقیت‌های بسیاری برسد. او با اینکه هنوز نتوانسته در حوزه اقتصاد، ساختارهای ویران‌شده را بازسازی کند اما احساس امنیت را در این حوزه به مردم بازگردانده است. در دولت او دلار و طلا هر روز با افزایش قیمت شگفت‌انگیز مواجه نمی‌شود، بازار مسکن ملتهب نیست و هر روز از گوشه و کنار دنیا برایمان رجز نمی‌خوانند. اما آیا روحانی در سیاست داخلی هم به همین میزان موفق بوده است؟ آیا توافق با برخی کانون‌ها در ایران برای گشایش بیشتر فضای سیاست، سخت‌تر از نشست با آمریکا پشت میز مذاکره است؟ سعید لیلاز با همان صراحت همیشگی پاسخگوی سوالاتی از این دست بود. به گمان او روحانی تا همین‌جا هم فراتر از انتظار ظاهر شده است: ‌ تحلیل شما از عملکرد دولت در حوزه سیاست داخلی چیست؟ من از دومنظر فکر می‌کنم کاری‌ که آقای روحانی کرد و سیاستی که در مسایل داخلی کشور در پیش گرفته، اشتباه نبوده‌ است. توجه داشته ‌باشید خود دولت آقای روحانی، محصول یک تغییر بزرگ در سیاست داخلی ایران بود و ما باید اجازه بدهیم این تحول مستقر شود. ‌ این تحول مربوط به رای‌دهندگان بود یا رای‌ گیرندگان؟ هر دو. اولا ما اصلاح‌طلبان متحد شدیم، ثانیا توانستیم مردم را قانع کنیم که به او رای دهند. آقای دکتر عارف هم قانع شد و حاکمیت هم امانتدار رای مردم بود. بنابراین تحولات سیاسی داخلی سرعت خود را دارد، این سوال هم نشان‌دهنده عجله است. ایرادی ندارد مطالبه داشته باشید اما سرعت به قدری هست که حوصله سر نبرد. منظر دوم این است که آقای روحانی کشور را روی لبه یک پرتگاه اقتصادی و اجتماعی تحویل گرفت. بنابراین طبیعی است که او اول مملکت را از این پرتگاه دور کند. اصل ماجرا هم در حوزه اقتصادی است. برای جامعه‌ای که در چنین اقتصادی است، نمی‌توان از سیاست صحبت کرد. من شخصا اصالتی برای سیاست قایل نیستم. سیاست همواره تابعی از اقتصاد است. اگر کشور را از لبه پرتگاه دور کنیم و آفت سازمان‌یافته‌ای که در این‌سال‌ها رخ داده بود را متوقف کنیم، کار بسیار بزرگی کرده‌ایم. ‌ شما همیشه سیاست را معلول اقتصاد می‌دانید؟ دولت احمدی‌نژاد محصول یک اتفاق بزرگ اقتصادی بود. ‌ آن اتفاق چه بود؟ چندبرابرشدن قیمت نفت. آن دولت، مخلوق تحولات اقتصادی بزرگ بود نه خالق آن. ‌ بر خلاف نظر غالب جریان اصلاحات، شما قایل به اولویت سیاست بر اقتصاد نیستید؟ اصلاح‌طلبان هم این‌طور فکر نمی‌کنند. اینگونه نیست که سیاست بر اقتصاد اثر نگذارد. حتما اثر دارد اما این اثر اولا ثانویه است و در ثانی تاثیرگذار نیست. ‌ از دل یک دولت پوپولیست در حوزه سیاسی آیا می‌توان به یک اقتصاد توسعه‌یافته رسید؟ خیر. ‌ پس نمی‌توان گفت سیاست اثر تاثیرگذاری بر اقتصاد ندارد. نه. ببینید چندبرابر‌شدن درآمد نفت باعث شد یک دولت پوپولیسم روی کار بیاید. آن دولت نفت‌ را نابود کرد و حالا نوبت دولت کار است. بنابراین باز هم اصالت با اقتصاد است. اگر همین امشب قیمت نفت 200دلار شود و صادرات نفت هم به دومیلیون بشکه در روز برسد، به شما قول می‌دهم آقای روحانی یک ساعت هم در قدرت دوام نمی‌آورد. تحولات سیاسی داخلی به اندازه کافی، مهم است. شاکله و ساختار سیاسی کشور تغییر رفتار داده است. شما می‌بینید که نهاد پارلمان در حال احیاشدن است و با وجود برخی بی‌انصافی و کارشکنی‌ها، وجود مجلس با این شکل و شمایل بهتر از مجلسی است که در حال ادغام با دولت آقای احمدی‌نژاد بود. این برای دموکراسی ایران بهتر است. نکته بعدی همان موضوع پرتگاه اقتصادی است که حتی بعد از جنگ با عراق هم در آن وضعیت نبودیم. ‌ شما به صرف اتفاقی که در 24 خرداد رخ داد این‌را می‌گویید یا نشانه‌های دیگری هم برای آن دارید؟ اگر شما تفاوت دولت احمدی‌نژاد با دولت روحانی را یک تحول بزرگ نمی‌دانید، من حرفی ندارم. ‌ قطعا این تحول بزرگی است که اتفاق افتاده. دوم اینکه نهادهای نظارتی در حال احیا هستند، ما هم در حال تعامل با مجلسی هستیم که در فضای پیش از دولت روحانی شکل گرفته و باید با احتیاط جلو برود تا بتوانیم انتخاباتی در محیط آرام برگزار کنیم. هر قدر انتخابات آتی در محیطی آرام برگزار شود، ملت بهتر می‌تواند افکارش را بازتاب دهد. در این مدت نهاد پارلمان احیا می‌شود و اقتصاد هم به سمت بازسازی می‌رود. ‌ بنابراین شما دغدغه‌هایی که برای آزادی عمل رسانه‌ها، احزاب و... هست را فعلا در اولویت نمی‌دانید؟ همه این دغدغه‌ها وجود داشته و دارد، اما اینگونه هم نیست که بگوییم در این حوزه‌ها اتفاق مثبتی نیفتاده است. من در یکی از بانک‌های کشور وقتی دسته‌چکم تمام شد به من دسته‌چک ندادند در‌حالی‌که یک چک برگشتی هم نداشتم. وقتی پیگیری کردم متوجه شدم حراست بانک دستور داده به من دسته‌چک ندهند. فضا تا این حد بسته بود. شما آن فضا را با امروز مقایسه می‌کنید؟ از نظر من به هیچ‌وجه قابل قیاس نیست. ‌ در اینکه اتفاقاتی افتاده، شکی نیست. اما سوال این است که آیا روند این اتفاقات مطابق پیش‌بینی است؟ آیا انتظار رای‌دهندگان به روحانی برآورده شده است؟ تا آنجا که من می‌دانم رهبران اصلاح‌طلب هم از سرعت تحولات راضی هستند. حوادث 20‌سال گذشته برای ما درس‌های زیادی داشته است و ما نباید بر سرعت‌گرفتن تحولات سیاسی اصرار کنیم. اگر تغییر پایدار بخواهیم، باید در حوزه اقتصاد کار کنیم. دولت روحانی محصول تجربه ما در دوره اصلاحات و دوران تلخ احمدی‌نژاد است. ‌ آینده این تحولات را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟ من به آینده خوش‌بینم. روحانی تا امروز فراتر از انتظار ما ظاهر شده است. ‌ دولت آقای خاتمی همیشه با برخی مشکلات مواجه بود که در قالب گروه‌های فشار و تندروهای افراطی بروز می‌کرد. کنترل آنها هم از دست دولت خارج بود. مواجهه دولت روحانی با این گروه‌ها که هنوز حیات دارند چگونه خواهد بود؟ همه ما از گذشته درس گرفته‌ایم. هم جناح مقابل هم اصلاح‌طلبان هم مردم درس‌های بزرگی گرفته‌اند. روند دموکراسی‌خواهی یک‌شبه تحقق نمی‌یابد. این یک فرآیند است. دوم آنکه همه ما در یک کشتی نشسته‌ایم. شاکله اصلی مجلس از دولت حمایت می‌کند برای اینکه رفتار مجلس هفتم با دولت اصلاحات را دیده است. آن زمان که رییس مجلس هفتم اعلام کرد «تثبیت قیمت حامل‌های انرژی هدیه مجلس هفتم به مردم است» را یادمان نرفته است. این آلودگی محیط‌زیست محصول همان تصمیم است که حاضر به یادآوری آنها هم نیستند. توسعه‌یافتگی یعنی درس‌گرفتن. ماهیت تقابل نیروهای سیاسی در همه‌جای دنیا یکی است. شدت برخوردهاست که میزان توسعه‌یافتگی سیاسی را نشان می‌دهد. در آمریکا حزب جمهوریخواه دولت را تعطیل می‌کند، در ایران اندکی تقابل‌ها شدیدتر است اما در رواندا با دشنه یکدیگر را می‌کشند. این تفاوت توسعه‌یافتگی است. ما در حال تخفیف کشمکش‌ها هستیم و فرآیند توسعه‌یافتگی را طی می‌کنیم. من از روحانی انتظاری بیش از عملی که انجام می‌دهد، ندارم. او نهایت پختگی اصلاح‌طلبان را به نمایش گذاشته است. وقتی با دانش‌آموزان، هنرمندان و غربی‌ها صحبت می‌کند آرامشی را بازتاب می‌دهد که همه به آن نیاز داریم و من فکر می‌کنم، روحانی ادامه منطقی اصلاحات است. ‌ آینده دولت روحانی را چگونه می‌بینید؟ من فکر می‌کنم راست سنتی در ایام پیش‌رو به‌ویژه در مبارزه‌های انتخاباتی مجلسی با احمدی‌نژادی‌ها درگیر خواهد بود. البته من انتظار ندارم که مجلس یک‌سره اصلاح‌طلب باشد اما مجلسی شکل می‌گیرد که اصلاح‌طلبان اقلیت نیرومندی تشکیل می ‌دهند. ‌ مثل مجلس پنجم؟ با این تفاوت که طرف مقابل اکثریت ضعیف نخواهد بود. من مجلس آینده را ساختار سه‌قطبی، طرفداران احمدی‌نژاد و دولت می‌بینم. طرفداران دولت و جریان مقابل دو اقلیت نیرومند خواهند بود و یک جریان سوم ضعیف‌تری به نام طرفداران احمدی‌نژادی ظهور می‌کنند. ‌ در انتخابات ریاست‌جمهوری عقلای راست سنتی به اصلاح‌طلبان نزدیک شدند. زمزمه‌های بستن فهرست مجلس به صورت مشترک وجود دارد؟ حتما همینطور است. من در مصاحبه‌ای پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری گفتم که ساختار سیاسی ایران از منتها‌الیه راست و منتها‌الیه چپ به سمت مرکز، میل می‌کند. همانجایی که اکبر هاشمی‌رفسنجانی ایستاده و همه عمرش همانجا بوده است. تا انتخابات مجلس آتی این مرکزگرایی ادامه خواهد داشت. ‌‌ من می‌دانم که شما در فضای فعلی، میانه خوبی با تحزب ندارید اما آیا این نزدیکی و درهم‌آمیختگی جریان‌های سیاسی شناسنامه‌دار موجب خدشه‌دارشدن روند تحزب‌گرایی نمی‌شود؟ من برای تحزب، اصالتی قایل نیستم. تحزب را داوری ارزشی نمی‌کنم. چه حزبی وجود داشته باشد چه نداشته باشد گروه‌های اجتماعی دایما در حال تعامل هستند. ‌ با این روند آیا تصور نمی‌کنید فهرست‌های درهم و قرارگرفتن نام‌هایی که روزی رقیب بودند در کنار یکدیگر، پایانی بر آرزوی تحزب باشد؟ این اتفاق دایمی نیست و مختص شرایط امروز ماست. چهار‌سال پیش اینگونه نبوده و چهار‌سال بعد هم اینگونه نخواهد بود. گروه‌های اجتماعی در قالب احزاب رسمی و غیررسمی با یکدیگر در حال تعامل هستند. اینکه وزارت کشور یک حزب را به رسمیت بشناسد یا خیر و پروانه فعالیت صادر بکند یا از فعالیت حزبی جلوگیری به عمل آورد سر سوزنی در تحلیل من اهمیتی ندارد. طبقات اجتماعی گاهی به صورت تقابل و گاهی به صورت همکاری با هم تعامل می‌کنند. ‌ آیا این ائتلاف منجر به دورشدن از هویت اصلاح‌طلبی نمی‌شود؟ اصلاح‌طلبی اصلا چه هویتی دارد؟ پدیده اصلاح‌طلبی دارای اصالت ذاتی و عینی نیست. ‌ اصالت ذاتی هم ندارد؟ اصالت عینی ازلی ابدی ندارد. ما می‌خواهیم کشور در چارچوب نظام جمهوری اسلامی تغییر کند. هر کس دیگری هم بخواهد این کار را انجام دهد، اصلاح‌طلب است. اصلاح‌طلبی حزب نیست. فکری است که هر کسی می‌تواند داشته باشد. ‌ چگونه اصلاح‌طلبان یک روز ادامه اداره کشور به شیوه هاشمی‌رفسنجانی را لبه پرتگاه می‌دانستند و با ناطق‌نوری رقابت می‌کردند، 16‌سال بعد با ناطق و رفسنجانی دور یک میز ائتلاف می‌کنند تا روحانی رییس‌جمهور شود؟ همه تغییر کرده‌ایم. ‌ اصلاح‌طلبان به آنها نزدیک شده‌اند یا آنها به اصلاح‌طلبان؟ هر دو البته، بیشتر محافظه‌کاران به اصلاح‌طلبان نزدیک شده‌اند چون آنها هم ضرورت تغییر را متوجه شده‌اند. بعد از یک دوره 20‌ساله فضای خاص‌سیاسی، اصلاحات در ‌سال 76 نمی‌توانست اندکی رادیکال نباشد. این ذات اصلاح‌طلبی در ایران بود. ولی در تحولات 16‌سال بعد ما چکش بسیار زیادی خوردیم، تغییرات زیادی اتفاق افتاده و راست سنتی هم به لزوم تغییر پی برده است. ما هم به این ضرورت رسیده‌ایم که باید با سرعت کمتر حرکت کنیم. در واقع در تغییرخواهی آنها، به ما نزدیک شده‌اند. این فکر شما مستلزم این است که ما اصلاح‌طلبی را یک حزب بدانیم. همین الان راس هرم قدرت سیاسی در ایران می‌تواند پیش‌روترین اصلاح‌طلب باشد. اصلاح‌طلبی یعنی بدون اینکه ساختارها را بشکنیم تغییر را اعمال کنیم. ‌ ادامه حیات این پدیده اجتماعی که به ساحل دولت یازدهم رسیده چگونه است؟ ما در حال حاضر یک آرامش و رضایت اجتماعی می‌بینیم که طی آن بخشی از مشکلاتی که محصول شرایط ‌سال 88 بود حل شده است. الان مساله حصر و آزادی تتمه زندانیان سیاسی را اگر نداشتیم، می‌توانستیم بگوییم آن زخم‌ها پاک شده است. ‌ آیا دولت روحانی برای این دو موضوع تلاشی کرده است؟ یقین دارم این مسایل از دغدغه‌های بسیار جدی دولت آقای روحانی است. ‌ آقای روحانی در اولین نشست خبری خود موضوع رفع محدودیت را در زمان خاص خودش و با تعامل همه نهادهای درگیر قابل‌حل دانست. فکر می‌کنید زمان مناسب چه وقت باشد؟ نمی‌تواند طولانی باشد. شایعاتی شنیده‌ایم مبنی بر اینکه تا عید نوروز ممکن است تحولاتی رخ دهد. ‌آیا دولت توان تغییر در این زمینه را دارد؟ یادتان باشد کشور در موقعیت بسیار خطیری قرار دارد و این را جناح مقابل بهتر از هر کسی می‌داند. ما تا بیرون‌کشاندن اقتصاد ایران از لبه پرتگاه اقتصادی راه درازی داریم و تا آن زمان چالش جدی بر سر راه دولت قرار نخواهد گرفت. ‌ آیا این همگرایی باعث ریزش در بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان نمی‌شود؟ به هیچ‌وجه. مساله من این است که اگر همگرایی موجود منجر به حل و فصل مسایل داخلی و خارجی بشود حتما مورد حمایت مردم قرار می‌گیرد. مردم عهد اخوت با هیچ جریانی نبسته‌اند. انتظار ندارم که قبول کنید اما من فکر می‌کنم وقتی گروه‌ها و طبقات اجتماعی تصمیم می‌گیرند از طریق تعامل به جای تقابل مشکل را حل کنند رای و نظر سیاستمداران دیگر اهمیتی ندارد. سیاستمداران وکلای ملت هستند نه رهبران مردم. ‌ دولت روحانی می‌تواند آنقدر مردم را قانع کند که در انتخابات مجلس حامیانش به مجلس بروند؟ او امروز محبوب‌تر از گذشته است. ضمن اینکه انسجام خاتمی، هاشمی و روحانی یک خش هم بر نداشته است. ‌این را مبتنی بر خبر می‌گویید یا تحلیل خودتان است؟ هر دو مورد.

روحانی نگران افراطیون پدیده آورنده غائله ۲۲ بهمن قم است

$
0
0
- پیام آشتی رئیس جمهوری در ۲۲ بهمن با حمله تند برخی از اصولگرایان مواجه شد. اصولگرایان هر چند بعد از انتخابات ۲۴ خرداد چند صباحی در تقابل با اصلاح طلبان و رقبای سیاسی خود سکوت پیشه کرده بودند اما این سکوت آنها یکی دو ماه بعد و در جریان رای اعتماد کابینه یازدهم شکسته شد و در جریان مذاکرات هسته‏ ای به اوج خود رسید. تا جایی که کمتر از شش ماه بعد از تشکیل دولت یازدهم، این دولت از سوی طیف‏ های تندروی اصولگرا به وطن فروشی و خیانت متهم شد. در این فضا امیر محبیان، تحلیلگر سیاسی اصولگرا در گفتگو با پیام نو معتقد است که نگرانی روحانی از وضعیت سیاسی داخلی کاملا به جا است و نمی‏ توان از بحث آشتی ملی به راحتی گذشت. * ارزیابی شما از تاکید آقای روحانی بر موضوع آشتی ملی در سخنرانی روز ۲۲ بهمن چیست؟ به عبارتی آیا این موضوع ضرورتی برای طرح توسط رئیس جمهوری در مراسم ۲۲ بهمن داشت؟ - از واژه آشتی ملی می‏ توان برداشت‏ های زیادی داشت. یک بار این مفهوم را می‏ توان در مقابل وضعیت دشمنی و تخاصم ملی به کار برد که در حقیقت ما در ایران با چنین وضعیتی مواجه نیستیم، یعنی در ایران چیزی به نام دشمنی ملی وجود ندارد که بخواهیم در مقابل آن به عنوان راه حل آشتی ملی را مطرح کرد. این وضعیت در کشورهایی وجود دارد که مثلا قبایل و گروه‏ ها و اقوام در حال جنگ با یکدیگر هستند که به طور طبیعی و بالاجبار بحث آشتی ملی به میان می‏ آید، مثل وضعیتی که در سوریه هست یا در سودان و برخی کشورهای دیگر. اما در یک وضعیت دیگر مفهوم آشتی ملی به افزایش میزان همگرایی‏ ها معطوف می‏ شود. من فکر می‏ کنم که منظور آقای روحانی از بحثی که مطرح کردند همین برداشت از آشتی ملی بوده است، یعنی منظور آقای روحانی این است که ما سطح تحمل ملی خود را در مقابل جریانات و دیدگاه‏ های دیگر بالا ببریم، یعنی با کوچکترین اختلاف نظری طرف مقابل را به یک موضع غیر قابل آشتی سوق ندهیم. به عبارتی مفهوم ذهنی و معادل آشتی ملی همان بالا بردن سطح تحمل نظر مخالف، به خصوص در سطوح نیروهای سیاسی و احزاب است. * بحث ضرورت طرح این موضوع هم خیلی مهم است. اینکه آیا واقعا طرح آشتی ملی ضرورتی دارد یا خیر؟ چرا که برخی معتقدند این بحث اصلا نباید مطرح شود و به آقای روحانی در خصوص این موضوع انتقاد می‏ کنند. - ما باید قبول کنیم که حداقل در سطوح سیاسی از این نظر وضعیت خوبی نداریم. وقتی نخبگان سیاسی یک جامعه تا این حد درگیر اختلافات و در جاهایی تکفیر همدیگر هستند، قطعا جامعه هم به سمت قطبی شدن و تقابل با یکدیگر حرکت می‏ کند. احزاب و سیاسیون ما باید از یک جایی بپذیرند که فضای سیاسی از حالت سیاه و سفید خارج شود و رنگین کمانی از نظرات را در این حوزه به رسمیت بشناسند و برای دیگران این حق را قایل شوند که ایده‏ های خود را مطرح کنند و امکان عرضه آن برای همه گروه‏ ها وجود داشته باشد. طبیعتا اختلاف نظر و عقیده وجود دارد، ولی در اینجا وقتی همه قصد دارند که در چارچوب قانون و منافع عمومی حرکت کنند، بحث حق و باطل نیست، بلکه بحث اختلاف روش‏ ها است. روی همین اساس گمان من این است که آقای دکتر روحانی این موضوع را مد نظر دارند. * از این منظر، یعنی بحث همگرایی ملی وضعیت ما بعد از ۲۴ خرداد از نظر شما چگونه است؟ - ارزیابی دقیق و علمی این موضوع امکانپذیر نیست، چرا که آماری در این زمینه وجود ندارد. اما بر اساس یک ارزیابی از وضعیت گروه‏ ها و موضع‏ گیری‏ های آنها می‏ توان گفت بعد از انتخابات ۲۴ خرداد جامعه به حالت آرامش جدیدی وارد شده است. اما این بدان معنا نیست که گروه‏ های سیاسی هم در اختلافات بین خود وارد فضای آرامش شده‏ اند. متاسفانه علی رغم اینکه جریان اعتدال گرا تلاش کرده که جریانات همگرا در دو طیف سیاسی را به هم نزدیک کند اما شاهد آن هستیم که جریانات رادیکال در دو جناح کشور فعال شده‏ اند و تلاش دارند تا منافع خود را از طریق بالا ببردن سطح تنش تامین کنند. این موضوع در رویارویی سیاسیون در جریان مذاکرات هسته‏ ای به شدیدترین شکل قابل روئت است. چیزی که می‏ توان گفت این است که در جریان پرونده هسته‏ ای، طیف‏ های رادیکال مرزهای منافع ملی را کاملا پشت سر گذاشته‏ اند و اتفاقا تلاش می‏ کنند این مساله که مهمترین موضوع روز کشور بوده را تبدیل به ابزار منازعات داخلی سیاسی خود کنند. * فکر می‏ کنید که نگرانی آقای روحانی از موضوع اختلافات سیاسی معطوف به موضوع هسته‏ ای باشد؟ - قطعا بحث گسترده‏ تر است، اما یکی از سر فصل‏ های اصلی آن همین موضوع هسته‏ ای است. شاید بتوان گفت که نماد نوع مناسبات داخلی ما همین بحث‏ های هسته ای باشد، اینکه چقدر با هم تفاهم داریم و مهمتر اینکه چقدر می‏ توانیم اختلاف نظرهای خود را با روش‏ های آرام حل کنیم. قطع به یقین بسیاری از نقدها را در این حوزه نمی‏ توان قابل دفاع و منصفانه دانست. آقای روحانی هم به طور مشهود نگران این وضعیت است و نگرانی او هم از تشدید اختلاف میان طیف‏ های سیاسی کاملا به جا و درست است. عدم کنترل وضعیت مناسبات سیاسی در ایران تا همین یک سال پیش کار را به جایی رساند که شاهد حوادث تلخ ۲۲ بهمن در شهر قم بودیم. گروه‏ های تندرو یک سال پیش این اقدام را در قبال فردی انجام دادند که خود از رهبران جریان اصولگرا است. وقتی یکی از لیدرهای جریان اصولگرا در این وضعیت قرار بگیرد قطع به یقین آقای روحانی به عنوان نیرویی جدا از جریان روز اصولگرایی نگرانی بیشتری خواهد داشت. از سویی به هر حال جریان آشتی ملی یک مطالبه در جامعه ایران است. شاید این مطالبه صد در صدی نباشد اما قطعا حداکثری است و تحلیل نتایج انتخابات ۲۴ خرداد می‏ تواند این ادعا را تائید کند. موضوع مورد نگرانی طیف تندروهایی هستند که علی رغم داشتن پایه اجتماعی قدرتمند از دو عامل قدرت سود می‏ برند؛ یکی انسجام مواضع و دیگری حضور برخی از چهره‏ های منسوب به آنها در بعضی از کرسی‏ های نظام، مثلا در مجلس. * فکر می‏ کنید این وضعیت به کجا ختم شود؟ - اگر معادلات داخلی در همین مسیر کنونی پیش برود چندان تضمینی وجود ندارد که آسیب‏ های این وضعیت متوجه کشور و نظام نشود. * امکانی برای برون رفت از این وضعیت را قایل هستید؟ - این بستگی دارد که چقدر نیروهای سیاسی در گذر این ایام به ضرورت آشتی ملی رسیده باشند. در قدم دوم هم مهم است که نیروهایی که ضرورت آشتی ملی را دریافته‏ اند تا اندازه ای در دایره عمل سیاسی امکان تحرک داشته باشند، یعنی بتوانند بر معادلات تاثیر بگذارند. به هر حال الان گروه‏ هایی داریم که به ضرورت این آشتی ملی رسیده‏ اند، اما توان تاثیر ندارند یا در کوتاه مدت از امکان تحرک برخوردار نیستند. گروه‏ هایی هم داریم مثل جبهه پایداری که دستشان در بالا دست قدرت باز است اما نه تنها به این ضرورت نرسید‏ه‏ اند بلکه از آن فرار هم می‏ کنند. می‏ خواهم بگویم که ما گروه‏ هایی را نیاز داریم که هم ضرورت را دریافته باشند و هم توان تاثیرگذاری داشته باشند. الان فکر می‏ کنم همین تلاش دولت برای بازگشایی خانه احزاب بتواند معطوف به همین وضعیت باشد.

یک سال از حادثه 22 بهمن قم گذشت، آیا برخورد قضایی با متخلفان صورت گرفت؟

$
0
0
- نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی درباره گزارش مجلس از حادثه 22 بهمن سال 92 قم می گوید اگر قانون به طور کامل اجرا شود قطعا شاهد این اقدامات نخواهیم بود. رضا الیاسی:سال گذشته و در پایان راهپیمایی مردم قم به سمت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) که قرار بود علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم قم در مجلس، در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر، به سخنرانی بپردازد که این مراسم با وجود استقبال گسترده مردم قم، به دلیل برخی رفتارهای هنجارشکنانه و ضدارزشی عده قلیلی از افراطیون که بعدها به دلیل ارتباط این فتنه گران با نشریه پرتو، به "حلقه پرتو"مشهور شدند، سخنرانی لاریجانی ناتمام باقی ماند. در حالی که نمایندگان مجلس بلافاصله پس از حادثه 22 بهمن قم کمیته حقیقت یابی را به ریاست منصور حقیقت پور برای بررسی علل بروز آن حادثه تشکیل داده بودند و گزارش این کمیته نیز 15 مرداد سال جاری در صحن علنی مجلس قرائت و در آن گزارش درباره چگونگی بروز حادثه آمده است که با پایان راهپیمایی 22 بهمن، جناب آقای دکتر لاریجانی ریاست محترم مجلس شورای اسلامی به محل اقامتگاه موقت شبستان حرم مطهر حضرت معصومه (س) منتقل و آماده ایراد سخنرانی می‌گردند، در این حال، گروه سرود که عمدتا از نوجوانان بوده‌اند پس از اجرای سرود خود، محل شبستان حرم مطهر را ترک و به بیرون هدایت می‌شوند. در حالی که در سنوات قبل، این گروه تا پایان مراسم در محل سخنرانی حضور داشته‌اند. آقای دکتر لاریجانی سخنرانی خود را بر اساس دست نوشته‌ای که قبلا تهیه کرده بود آغاز می‌کنند و پس از چند دقیقه، گروه‌های 10 - 5 نفره از چند نقطه شبستان بپا خاسته و علیه ایشان شعار داده و به مرور به سمت تریبون حرکت می‌کنند، از میان این افرادبالغ بر چند لنگه کفش و متعاقب آن تعدادی مهر نماز به سمت آقای دکتر لاریجانی پرتاب می‌شود در حالی که این گروه همچنان شعارهای بصیرت - بصیرت، خجالت - خجالت را سر می‌دادند. همچنین در این گزارش آمده بود در چنین شرایطی که اکثر مردم متحیر و ساکت نشسته بودند، شعاردهندگان سعی داشتند نظم جلسه را بر هم بزنند، در این بین افرادی از میان جماعت به مردم اشاره می‌کردند بلند شوید و به سمت تریبون حرکت کنید!! در این وضعیت، شدت پرتاب مهر و خطر پیشروی آشوبگران به حدی بود که فرماندهی محترم سپاه علی ابن ابیطالب (ع) اصرار می‌کردند که جناب آقای دکتر لاریجانی از پشت تریبون پایین بیاید، که پس از اخذ نظر محافظین و در حالی که چند نفر بر اثر اصابت مهر مجروح شده بودند ایشان سخنرانی خود را قطع می‌کنند. لازم به توضیح است که همزمان با حرکت مذکور و هماهنگی یکی از محرکین با تلفن همراه، برخی خانم‌ها نیز در طبقه فوقانی با آقایان همراه شده و آنان را در دادن شعار بر علیه دکتر لاریجانی همراهی می‌کنند. همچنین در پایان گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره حادثه 22 بهمن سال 92 قم تاکید شده بود که با عنایت به تاکید مقام معظم رهبری بر اینکه "من با اقدامی که در قم صورت گرفت مخالفم من با اقدامی که در حرم امام صورت گرفت مخالفم. بارها به مسئولین جهت جلوگیری از این وقایع تذکر داده ام ..."و تاکید مراجع عظام مبنی بر پیشگیری از تکرار اقدامات خودسرانه‌ و برخورد قانونی با عوامل و مسببین غائله 22 بهمن 1391، ضرورت دارد تا مسئولان امنیتی، انتظامی، نظامی و قضائی برنامه‌ریزی جامع و اقدامات لازم را در دستور کار خود قرار دهند. هم اکنون در حالی که یک سال از بروز حادثه 22 بهمن قم و بیش از 6 ماه از قرائت گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این رابطه می گذرد منصور حقیقت پور رئیس کمیته حقیقت یاب حادثه 22 بهمن قم اعلام کرده است در مورد این که این پرونده در مرحله قضایی در چه شرایطی قرار دارد اطلاعی نداریم و مقامات قضایی باید پاسخ دهند، گزارشی تهیه و در کمیسیون امنیت ملی و صحن علنی تصویب شد و به قوه قضاییه ارائه شد، از این رو اگر قانون به طور کامل اجرا شود قطعا شاهد این اقدامات نخواهیم بود. وی همچنین به خانه ملت گفته است فتنه گران در حادثه 22 بهمن قم در سال گذشته بر پایه یک ادبیات خشونت که اسم آن را خشونت مقدس می گذارند، به خود جرأت دادند که هر قدامی خواستند انجام دهند؛ البته احساس می کنند که هرچیزی که تشخیص بدهند، تکلیف شرعی آنها است و باید آن کار را انجام دهند، درصورتی که این اقدامات از سوی مقام معظم رهبری، مراجع عظام تقلید و بسیاری از انسان های فرهیخته ناپسند شمرده شد، ازاین رو این موضوع به نظر می رسد که قابل تحمل برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیست. حقیقت پور درباره آثار و تبعات این حادثه گفته است به هرحال این اتفاق بدون تبعات نبود، زیرا در سفرخارج از کشور رئیس مجلس، رئیس مجلس پاکستان پرسید که چه اتفاقی در قم افتاد و چرا با رئیس مجلس ایران اینگونه برخورد شد، آیا این اتفاق وزن جمهوری اسلامی ایران در دنیا را سبک نکرد، آیا این حادثه ایران را آسیب پذیر نشان نداد. همچنین مهدی دواتگری عضو کمیته حقیقت یاب حادثه 22 بهمن در قم گفته است این دست اقدامات افراطیون و طرفداران حلقه پرتو ممکن است برای مدت کوتاهی فروکش کند اما نباید فراموش کرد که این گروه به دنبال فرصتی برای تکرار این دست رفتارهایشان هستند. وی با اشاره به تشکیل پرونده ای در دستگاه قضایی برای بررسی اتهامات مسببان، عاملان و آمران واقعه سخنرانی رئیس مجلس در حرم حضرت معصومه (س)، اعلام کرد که در پی ارائه گزارش کمیته حقیقت یاب مجلس، دستگاه قضایی نیز برای عاملان و آمران این واقعه، پرونده ای تشکیل و به دادگاه ویژه روحانیت ارجاع داده شده است.

زوج‌های جوان قمی برای دریافت وام ازدواج اقدام کنند

$
0
0
مدیر کل ورزش و جوانان استان قم از زوج های جوانی که برای وام ازدواج ثبت نام کرده اند نسبت به تکمیل مدارک خود برای دریافت این تسهیلات اقدام کنند. عباس جهان بینی در گفتگو با خبرنگار مهر، از رسیدگی به شکایات جوانان قمی در موضوعات مربوط به وام ازدواج خبر داد و با بیان اینکه این اداره کل به سبب ماموریت پیگیری مسائل مربوط به جوانان و ورزشکاران تمام موضوعات مربوط به جوانان از جمله وام ازدواج را پیگیر است، در ادامه اظهار کرد: افرادی که به شعب بانک های پرداخت کننده وام ازدواج معرفی شده اند به منظور تکمیل پرونده خود هر چه سریع تر به بانک مورد نظر مراجعه کنند. مدیر کل ورزش و جوانان استان قم با تاکید بر پیگیری جدی مسئولان این استان در زمینه رفع موانع و مشکلات موجود بر سر راه دریافت وام ازدواج جوانان، تصریح کرد: به همین منظور جلسه رسیدگی به مشکلات تسهیلات ازدواج وام زوج های جوان با حضور روسای بانک های دولتی استان قم در دفتر مدیر کل اقتصادی استانداری قم برگزار شد. وی عنوان داشت: نحوه پرداخت تسهیلات ازدواج جوانان توسط بانک های عامل از طریق این اداره کل به صورت جدی رصد و پیگیری می شود و بانک هایی که در این زمینه عملکرد بهتری داشته باشند مورد تقدیر خواهند گرفت اما آن گروه از بانک هایی که به نحوی در زمینه پرداخت وام ازدواج جوانان قصوری داشته باشند به دستگاه های نظارتی استان قم معرفی خواهند شد. جهان بینی تاکید کرد: سامانه ای به منظور رسیدگی به شکایات جوانان در زمینه وام ازدواج در سایت معاونت فرهنگی و جوانان این اداره کل به آدرس www.javaneqomi.ir طراحی شده و افرادی که شکایتی از بانک ها در زمینه نحوه پرداخت تسهیلات ازدواج دارند می توانند شکایت خود را در این سامانه ثبت کنند تا توسط این معاونت مورد رسیدگی قرار بگیرد. وی در پایان در زمینه افرادی که به منظور دریافت وام ازدواج به شعب بانک ها معرفی شده اند اظهار داشت: بانک ها در دومین جلسه رسیدگی به مشکلات تسهیلات ازدواج جوانان آمادگی خود را برای پرداخت وام ازدواج جوانان در اسرع وقت اعلام کردند بنابراین افرادی که به شعب بانک ها معرفی شده اند به منظور تکمیل پرونده به بانک مراجعه کنند.

تمدید مهلت اعتبار کارت های پایان خدمت قدیمی

$
0
0
جانشین رئیس سازمان وظیفه عمومی گفت:اعتبار کارت های قدیمی پایان خدمت و معافیت تا خردادماه سال آینده تمدید شد. به گزارش خبرنگار مهر،سردار ابراهیم کریمی روز پنج شنبه در این باره اظهار داشت: کارت های قدیمی پایان خدمت وظیفه تا پایان خرداد ماه سال آینده اعتبار دارند تا متقاضیان بتوانند در اسرع وقت برای تعویض کارت های خود، به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +10) مراجعه کنند. پیش از این، اعتبار کارت های قدیمی پایان خدمت تا آخر سال جاری معین شده بود که با استقبال گسترده از این طرح ، اعتبار کارتهای مذکور تا پایان خرداد ماه سال 93 تمدید شد. جانشین رئیس سازمان وظیفه عمومی افزود: متقاضیان در مهلت در نظر گرفته شده برای تعویض کارت خود اقدام کنند تا در روزهای پایانی با ازدحام درخواست ها مواجه نشوند. سازمان وظیفه عمومی نیز با اهتمام بیشتر کارت های هوشمند را صادر می کند. وی با اشاره به اینکه در سال 93 همچنان طرح تعویض کارت های قدیمی با کارت هوشمند ادامه دارد، گفت: طبق اعلام قبلی سازمان وظیفه عمومی ، کارت های قدیمی پایان خدمت تا پایان سال جاری اعتبار داشتند و پس از پایان تاریخ ذکر شده هیچگونه تسهیلاتی از سوی ارگانهای دولتی به دارندگان کارتهای قدیمی داده نمی شود که با توجه به درخواست مردم ،مهلت اعتبار کارتهای قدیمی پایان خدمت با کارت هوشمند تا پایان خرداد ماه سال 93 تمدید شد. بعد از تاریخ مذکور همچنان امکان تعویض کارت برای متقاضیان از سوی این سازمان وجود دارد. کریمی ادامه داد : تعویض کارتهای قدیمی پایان خدمت ، طبق جدول زمانبندی شده به اطلاع متقاضیان رسیده است که در حال حاضر افرادی که کارت پایان خدمت خود را از سال 60 به بعد اخذ کرده اند باید برای تعویض کارت قدیمی ،از طریق دفاتر خدمات الکترونیک (پلیس+10) اقدام کنند. وی در خصوص مدارک لازم برای تعویض کارت ها گفت :تکمیل فرم درخواست تعویض کارت، یک قطعه عکس ، اصل کارت پایان خدمت یا معافیت قدیمی از جمله مدارک لازم برای تعویض کارت است و متقاضیان در صورت تغییر مدرک تحصیلی لازم است تصویر برابر اصل مدرک تحصیلی جدید را به دفاتر پلیس +10 تحویل دهند. تاکنون در طرح تعویض کارت های قدیمی با کارت هوشمند در حدود 5میلیون کارت تعویض شده که به نظر می رسد چیزی در حدود 5 میلیون کارت قدیمی دیگر نیز باید تعویض شوند.

بیست و نهمین جشن موسیقی فجر کلید خورد

$
0
0
بیست و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر امروز پنجشنبه 23 بهمن با اجرای 19 برنامه موسیقایی کار خود را در تالارهای مختلف شهر تهران آغاز می‌کند. به گزارش خبرنگار مهر، در این دوره از جشنواره که به دبیری حسن ریاحی در تالار وحدت، سالن رودکی، ایوان شمس، برج آزادی، فرهنگسرای نیاوران، سالن اریکه ایرانیان، فرهنگسرای ارسباران، خانه هنرمندان و برج میلاد برگزار می‌شود گروه‌های مختلف موسیقی در بخش های رقابتی، نسلی دیگر، استعدادهای درخشان، بین الملل، ویژه بانوان و کودک و نوجوان و نمایش فیلم آثار خود را ارائه می‌دهند. پنجشنبه 23 بهمن در اولین روز از برگزاری جشنواره ساعت 15:30 در بخش استعدادهای درخشان تکنوازی ویولنسل یاسمن کوزه‌گر، تکنوازی گیتار مهراد نجفیان، تکنوازی ویولنسل نیکی خباز واحد، تکنوازی فلوت هلیا گل‌مقانی آذر و تکنوازی گیتار حمیدرضا سبزواری در سالن رودکی اجرا می شود. در بخش رقابتی جشنواره نیز پنجشنبه 24 بهمن ماه ساعت 18:30 تریوی گیتار «رزت» بهار عصاره، کوارتت گیتار «سدار» بابک رستمی در سالن رودکی و گروه مهر استان مرکزی به سرپرستی امیر کزازی مجد و گروه باران شیراز به سرپرستی امیرحسین دادور ساعت 19 در برج آزادی برنامه های خود را اجرا می کنند. گروه «ستاره قطبی» به سرپرستی بهار ایلچی ساعت 18:15 در فرهنگسرای نیاوران و ارکستر زهی «ایران زمین» به سرپرستی سودابه سالم ساعت 18:30 در سالن اریکه ایرانیان به ترتیب در بخش‌های بانوان و کودک و نوجوان میزبان علاقه‌مندان موسیقی خواهند بود. این در حالی است که در بخش نسلی دیگر نیز گروه «رهاوی» به سرپرستی احسان ذبیحی‌فر و ساناز نخجوانی ساعت 20 در فرهنگسرای ارسباران و همنوازی پیانو و کمانچه پیمان یزدانیان و حسام اینانلو ساعت 21 در تالار وحدت برنامه خود را اجرا می کنند. در بخش بین الملل نیز گروهی از کشور هلند ساعت 21 برنامه خود را در تالار ایوان شمس اجرا می کند. در بخش جنبی نیز مازیار یونسی نیز با ارکستر و کر «آی سو» ساعت 18:15 در تالار وحدت و دو نوازی پیانو و ویولن سامان احتشامی و بابک شهرکی میزبان علاقه مندان موسیقی خواهند بود. در بخش پاپ جشنواره نیز رضا صادقی ساعت 18:15 و بهنام صفوی ساعت 21:30 در برج میلاد برنامه خود را اجرا می کنند. در بخش نمایش فیلم نیز فیلم «صدا و سکوت» از نوربرت ویدمر و پیتر گویر ساعت 10:30 در خانه هنرمندان ایران اکران می شود.

تظاهرات گسترده علیه جانشین چاوز

$
0
0
مقامات ونزوئلا اعلام کردند که روز چهارشنبه در جریان اعتراضات ضد دولتی در پایتخت این کشور، دست‌کم سه تن با اصابت گلوله کشته شدند. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این اعتراضات بدترین اعتراضاتی بوده است که در ونزوئلا از زمان ناآرامی‌های رخ داده به دنبال به ریاست جمهوری رسیدن نیکلاس مادورو در سال گذشته میلادی رخ می‌دهد. این خشونت‌ها پس از چند هفته تظاهرات پراکنده در ایالت‌هایی که در کنترل مخالفان تندروی دولت نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا قرار داشت، اوج می‌گیرد. این مخالفان مادورو را متهم به قصور در کنترل تورم، ارتکاب جرم و کمبود تولید در کشور کرده و وعده داده‌اند او را از قدرت خارج خواهند کرد. دولت ونزوئلا اعلام می‌کند که مخالفان آن تلاش دارند با خشونت صحنه را برای کودتایی مشابه کودتای یک دهه پیش که برای مدت کوتاهی باعث کنار رفتن هوگو چاوز، رئیس‌جمهور فقید ونزوئلا از قدرت شد، آماده کنند. با این وجود نشانه چندانی نسبت به اینکه این ناآرامی‌ها بتوانند دولت مادورو را سرنگون کنند، وجود ندارد. دادستان ونزوئلا مرگ یک دانشجو و همچنین یک گروه حامی دولت ونزوئلا را در جریان ناآرامی‌ها تائید کرد. مرگ این افراد پس از آن رخ داده که راهپیمایی مخالفان دولت ونزوئلا و همچنین حامیان دولت در نزدیکی مرکز شهر "کاراکاس"پایان یافت. نیکلاس مادورو اعلام کرد که یک دانشجوی دیگر نیز به دلیل اصابت گلوله به سرش، دچار آسیب جدی مغزی شده و در وضعیت وخیمی قرار دارد. مادورو در یک سخنرانی در حومه شهر کاراکاس به مناسبت گرامیداشت یکی از جنگ‌های دوران استقلال ونزوئلا، گفت: این گروه خشونت‌طلب تابحال در تلاش خود برای کشاندن ونزوئلا به مرگ و خونریزی شکست خورده است. وی افزود: امروز ما عزادار مرگ دو جوان ونزوئلایی هستیم. خبرنگاران خبرگزاری رویترز در صحنه اعتراضات گزارش دادند که صدای شلیک گلوله شنیده‌ و یک نفر که خونریزی شدیدی از ناحیه سر داشته، از صحنه بیرون برده شده است. مقامات ونزوئلا گفتند، در جریان این اعتراضات 23 تن مجروح، 25 تن دستگیر و چهار خودروی پلیس آتش زده شده است. همچنین برخی دفاتر دولتی نیز هدف خراب کاری قرار گرفته است. شهردار بخش چاکائو در پایتخت ونزوئلا که از مخالفان سرسخت دولت است، در پیام اینترنتی اعلام کرده که در ناحیه تحت کنترل وی نیز یک معترض دیگر با شلیک گلوله کشته شده است. فعالان مخالف دولت ونزوئلا می‌گویند، حامیان دولت که اسلحه در اختیار داشته و به گروه‌های تندروی حامی دولت تعلق دارند، اقدام به شلیک به سوی اعتراضات آرام معترضان کردند. مقامات دولت ونزوئلا نیز می‌گویند که مرگ این افراد کار فاشیست‌هایی است که از ابتدا برای خشونت برنامه‌ریزی کرده‌اند. با فرا رسیدن شب، نیروهای امنیتی ونزوئلا به سوی چند صد جوان معترض که اقدام به سوزاندن لاستیک کرده و خیابان اصلی بخش چاکائو را بسته بودند، گاز اشک‌آور شلیک کردند. این در حالی است که در سال 2002 رهبران مخالف دولت ونزوئلا اعتراضات محدودی را شروع کردند که منجر به چندین سال اعتراضات مداوم به منظور سرنگون کردن هوگو چاوز شدند. این تلاش‌ها شامل یک کودتای ناکام، تعطیل شدن دو ماهه صنعت نفت و یک همه‌پرسی ناموفق شد. مادورو در یک سخنرانی پیش از وقوع خشونت‌ها گفت: معترضان نمی‌توانند ما را به اتفاقات سال 2002 بازگردانند. لئو پولدو لوپز، یکی از رهبران تندروی مخالف دولت ونزوئلا در دو هفته گذشته رهبری یک موج تظاهرات تحت عنوان "تظاهرات خروج"را که اشاره به کناره‌گیری مادورو از قدرت دارد، بر عهده داشته است. وی به دنبال بهره‌ بردن از نارضایتی منتقدان مادورو است که می‌گویند نهادهای دولتی نظیر دادگاه‌ها و شوراهای انتخاباتی به حدی در تسلط حزب حاکم هستند که دموکراسی در ونزوئلا غیرممکن است.

شایعترین سرطانهای کودکان

$
0
0
تا کنون بیش از 21 هزار كودك سرطانی تحت حمايت همه جانبه درمانی و رفاهی موسسه خیریه محک قرار گرفته اند و از ابتداي سال جاری نیز خدمات درماني و حمايتي محك به 5 هزار و 273 کودك مبتلا به سرطان ارائه شده است. به گزارش خبرنگار مهر، موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان (محک) از سال 1370 در قـالب یک سـازمان غیر انتفاعی - غیر دولتی با انگیزه والای کمک به همنوع فعالیت همه جـانبه خود را جهت حمایت از کودکان مبتلا بـه سرطان و خانواده‌های آنـان آغاز کرده است. در طـول دو دهه فعـالیت، محک بـا بهره‌گیری از کمک‌های انسان دوستانه مردم نیکوکار و همراهی مدیران و کارکنان نیک‌اندیش و تلاش پیگیر نیروهای داوطلب و موظف خود به موفقیت‌های چشمگیری در حوزه‌های امور خیریه، درمان و تحقیقات دست یافته و به یکی از قطب های درمان در خاورمیانه تبدیل شده است. بر اساس بيانيه چشم‌انداز اين موسسه، محک حامی استوار پدران و مادرانی است که کودک آنها به بیماری سرطان مبتلا شده است. در سایه این حمایت، خانواده ها می‌توانند با نگرانی کمتر، تنها به درمان کودک خود فکر کنند و کودکان می‌توانند شادمانه‌تر فرآیند درمان را طی نموده و آرزوهای آنها از بودن یا نبودن، به چگونه زیستن در آینده تغییر کند. در سایه حمایت محک هیچ کودکی از فقر و ناتوانی در پرداخت هزینه درمان، فوت نخواهد کرد. در سایه آموزش و اطلاع رسانی این سازمان بیماری تعداد بیشتری از کودکان در مراحل اولیه تشخیص داده می‌شود. محک با ارائه بالاترین سطح از پاسخگویی، شفافیت و قدرشناسی، بر آن است تا یکی از معتمدترین نهادهای خیریه برای نیکوکاران و سازمان‌های بشر دوستانه و عملکرد آن معیاری برای ایجاد و ارزیابی سازمان‌های مشابه در سطح ملی و بین المللی باشد. همچنين در بيانيه ماموريت اين سازمان آمده است، محک با برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش پیشگیرانه و اطلاع‌رسانی می‌کوشد در کاهش نرخ ابتلا به سرطان اطفال در ایران مشارکت نماید. بر همين اساس در آستانه روز جهانی سرطان كودكان، محك با تكيه بر دانش پزشكان بيمارستان فوق تخصصي سرطان کودکان محك كوشيده است گامي در جهت آگاهي رساني به والدین و افراد جامعه در راستاي آگاهي رساني جهت تشخيص زود هنگام سرطان كودكان بردارد. بديهي است كه تشخيص سرطان كودك در مراحل اوليه ابتلا مي‌تواند منجر به درمان‌هاي كم هزينه‌ و موثرتر شود. نکته مهم اینکه مطالب ذیل، علائم عمومی بیماری بوده که وجود این موارد الزاماً به معنی ابتلا به این بیماری نیست و مراجعه به پزشک متخصص و انجام مراحل تشخیصی، ضروری است. معرفي برخي از شايعترين سرطانهاي كودكان لوکمی لنفو بلاستیک حاد شایعترین سرطان طب اطفال است و در مواقعی که بیماران در ریسک استاندارد باشند، پاسخ به درمان بالاتر از 87% می باشد. در این بیماری گلبول‌های سفید و سلول‌های خونی رشد غیر طبیعی دارند و به صورت نارس از مغز استخوان رها شده و کیفیت طبیعی سلولهای خونی طبیعی مغز استخوان را ندارند. در این سرطان سلول‌های دفاعی (لنفوسیت‌ها) رشد و تمایز غیر طبیعی پیدا می‌کنند. علائم: تب، کم خونی، خون‌ریزی از لثه و بینی، خون‌ریزی‌های زیر جلدی، درد و گاهی تورم مفاصل، بزرگی کبد، طحال و غدد لنفاوی از علائم شایع این بیماری است. اکثر بیماران با علائم اولیه مشابه سرماخوردگی و عفونت‌های معمول مراجعه می‌نمایند و گاهی بیمار تنها علائم بی حالی و خستگی زودرس دارد. بنا بر این اگر علائم با درمان‌های اولیه بهبود نیافت، می‌بایست بررسی‌های تکمیلی زیر نظر متخصص انجام شود. درمان: روشهای درمانی این بیماران شامل شیمی درمانی و در موارد خاص رادیوتراپی است. تومور مغزی تومورهای مغزی دومین تومور شایع طب اطفال است و در صورتی که در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود، امکان کنترل و درمان موثر با درصد بالا وجود دارد. شایع ترین آنها مدولوبلاستوم، اپاندیموم، گلیوم و آستروسیتوم می باشد. علائم: سردرد (به خصوص سردرد صبحگاهی)، استفراغ، اختلال در تعادل و راه رفتن، اختلالات رفتاری - تشنج (به خصوص تشنج مقاوم به درمان) از علائم شایع این بیماری است. این علائم به عوامل متعددی از جمله محل تومور و سرعت رشد تومور بستگی دارد. درمان: روشهای درمانی این بیماران جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی است. جراحی جهت نمونه برداری وتشخیص نوع تومور و همچنین برای کاهش حجم تومور انجام می‌شود. رتینوبلاستوم رتینوبلاستوم همان تومور چشم است که تا قبل از یک سالگی بیشترین سن ابتلا به این نوع سرطان است. احتمال ابتلا کودکانی که سابقه خانوادگی رتینوبلاستوم در والدین یا فرزندان دیگر خانواده وجود داشته، بیشتر است. با توجه به اینکه تشخیص در مراحل ابتدایی بیماری نتایج درمانی بهتری دارد، پیشنهاد می‌شود در خانواده‌هایی که سابقه این بیماری وجود دارد، از تولد نوزاد تا یک سالگی، معاینه کودک توسط پزشک متخصص چشم که به این بیماری آشنا باشد انجام پذیرد. علائم: شایعترین علائم بیماری لک سفید در مردمک است که باعث می‌شود چشم درخشندگی بیشتری نسبت به حالت عادی داشته باشد. (مثل انعکاس نور فلاش دوربین در مردمک) که تشخیص این لک سفید به راحتی توسط والدین امکان پذیر است. از علائم دیگر این بیماری می‌توان به انحراف چشم، قرمزی چشم و اختلال بینایی اشاره کرد. درمان: روش‌های درمانی این بیماران شیمی درمانی وریدی، تزریق داروی شیمی درمانی موضعی در چشم و گاهی رادیوتراپی موضعی است. در موارد پیشرفته برای نجات جان بیمار در مواردی نیاز به تخلیه چشم وجود دارد و در برخی بیماران از پیوند سلول‌های بنیادی استفاده شده که موثر واقع شده است. تومور ویلمز معرفی: تومور ویلمز شایعترین تومور کلیه است که به طور معمول کودکان در 5 سال اول تولد به آن مبتلا می‌شوند و امکان کنترل و درمان موثر در این نوع تومور با درصد بالایی وجود دارد. علائم: وجود توده در شکم، مشاهده خون در ادرار، افزایش فشار خون و درد شکم از علائم شایع این بیماری است. بنا‌براین توجه به هرگونه تغییر در وضعیت ادرار یا درد مبهم در شکم و توده می‌بایست جدی گرفته شود، زیرا تشخیص زود هنگام بیماری باعث موففیت بیشتری در دوره درمان خواهد داشت. درمان: روشهای درمانی این بیماران جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی است. اولین مرحله درمان این نوع بیماری، جراحی است که در تشخیص بیماری (بررسی آسیب شناسی) می‌تواند یاری رسان باشد. نروبلاستوم یکی از شایعترین انواع سرطان کودکان در یک سال اول تولد است. منشاء این سرطان سلولهای عصبی بوده و از تومورهای شایع توپور است. علائم: توده شکمی (که باعث بزرگی شکم می‌شود)، توده در قفسه سینه (که باعث تنگی نفس و سرفه مزمن می‌شود)، توده مغزی، توده در لگن، توده در ستون فقرات (که باعث اختلال حرکتی می‌شود) از علائم شایع این بیماری است. سایر علائم این نوع سرطان، به محل اولیه شروع بیماری بستگی دارد. درمان: روشهای درمانی این بیماران شامل شیمی درمانی و در موارد خاص رادیوتراپی است. رابدومیوسارکوم سومین سرطان تومورهای توپور در کودکان است و منشاء این بیماری از سلولهای بافت نرم (مانند سلول عضلات) می‌باشد. علائم: علائم اولیه این نوع سرطان، متفاوت بوده و به محل اولیه شروع بیماری بستگی دارد و معمولاً با نشانه‌های توده در محل شروع بیماری و یا فشارهای ناشی از آن بر اعضا اطراف نمایان می‌شود. توده شکم و اختلال در ادرار نشانه درگیری مثانه، جلو آمدن چشم و انحراف نشانه درگیری ناحیه چشم، نمونه‌هایی از علائم شایع در این نوع بیماری است. درمان: روشهای درمانی این بیماران شامل شیمی درمانی و در موارد خاص رادیوتراپی است. با توجه به اینکه در صورت تشخیص بیماری در مراحل ابتدایی امید به بهبودی بالایی وجودی دارد، توصیه می‌شود پس از مشاهده علائم اولیه در کوتاه‌ترین زمان ممکن مراجعه به پزشک متخصص و پیگیری انجام شود. تمامی اين سرطانها در مراحل اوليه ابتلا با موفقیت بالایی قابل درمان مي‌باشند. بسياري از كودكان بهبود يافته از سرطان محك، مبتلا به انواع اين سرطان‌ها بوده‌اند كه با همراهي و مشارکت انسان‌های نیک اندیش و دانش و تخصص پزشكان بيمارستان فوق تخصصي محك، امروز در بهبودي كامل به سر مي‌برند. 21 هزار کودک تجت حمایت محک از ابتداي تاسيس موسسه محك تا کنون بیش از 21000 كودك تحت حمايت همه جانبه درمانی و رفاهی قرار گرفته اند و از ابتداي سال 1392 تا كنون خدمات درماني و حمايتي محك به 5273 كوك مبتلا به سرطان ارائه شده كه از اين تعداد، 1741 كودك مراجعان جديد را شامل مي‌شوند كه از ابتداي سال 92 به محك مراجعه كرده و تشكيل پرونده داده‌اند و مورد حمايت‌هاي همه جانبه محك قرار گرفته‌اند. خدمات این موسسه خیریه تنها منحصر به بیمارستان محک نیست بلکه اکنون در بالغ بر 32 بيمارستان دولتي دانشگاهي در تهران و ساير شهرستان‌ها (كه بخش خون و آنكولوژي اطفال دارند) مددكاران داوطلب محك در حال شناسايي كودكان مبتلا به سرطان و برقراري زنجيره حمايتي كمك‌هاي محك هستند. اين زنجيره از اولين قدم‌هاي پيوستن كودكان به محك آغاز مي‌شود. اگر این کودکان بيمه نباشند، بيمه مي‌شوند و بعد از آن در تامين هزينه‌هاي درمان، تشخيص، تامین دارو، خدمات روانشناسي و اياب و ذهاب از آنها حمايت مي‌شود. حتي وقتي به تهران مي‌آيند اسكان آنها در تهران، كمك‌هزينه تحصيلي، كمك‌هزينه زندگي، كمك‌هزينه عيد و بسياري ديگر از هزينه‌هاي آنها را عهده‌دار می‌شود. موسسه خیریه محك همواره به تطبیق عملکرد و خدمات خود با استانداردهای جهانی می‌اندیشد و در این راستا با دريافت گواهينامه بين‌المللي NGO BENCHMARKING از شرکت بازرسی بین المللی SGS، در بين 216 سازمان خيريه در كل جهان رتبه 10 را کسب نموده است. با مدیریت سیستمی در این سازمان، خدماتی که به کودکان مبتلا به سرطان ارائه می‌شود، ارزش افزوده بزرگي بر روي كمك‌هاي مردم ايجاد مي‌کند و اين ارزش افزوده حاصل زيرساخت‌ها، سيستم‌ها، روش‌ها، نيروهاي متخصص و جامعه بزرگ خيرين محك است. محك همواره قدردان همه ياوراني است كه در طول اين 22 سال، حضور و اعتمادشان ياري كننده محك در اين راه پر فراز و نشيب بوده و با تكيه بر نيك انديشي و انديشه والاي انساني، قدم‌هاي بزرگي در جهت بهبود و ارتقای كيفيت زندگي كودكان مبتلا به سرطان برداشته شده است. به امید روزی که با پیشرفت دانش پزشکی و کنترل عوامل خطر ساز، جهان برای همیشه با بیماری سرطان خداحافظی کند.

نخستین زن معدن کار/تصویر

زمینه اجتهاد بانوان باید فراهم شود

$
0
0
به گزارش ایرنا به نقل از مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران حاکیست، حجت الاسلام و المسلمینˈ سیداحمد حسینی خراسانیˈ روز چهارشنبه این سخنان را در جریان دیدار جمعی از مسوولان حوزه های علمیه خواهران که در محل دفتر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم انجام شده بیان کرده است . وی خواستار فراهم شدن زمینه تحصیل علم و رشد و ترقی دینی بانوان مانند آقایان شده و افزوده است: باید ده ها خانم برخوردار از قوه اجتهاد و فقاهت داشته باشیم. وی ادامه داد: اگر در تصدی بانوان در برخی مناصب، مباحثی مطرح است، در نیل آنان به درجه اجتهاد هیچ ایرادی مطرح نیست و بلکه این کار بسیار مطلوب است. حسینی خراسانی با اشاره به آثار و برکات حوزه های علمیه خواهران گفت: امام راحل حمایت ویژه ای از این حوزه های علمیه داشتند و رهبر معظم انقلاب از آن به عنوان پدیده مبارک یاد کردند. وی افزود: هرجا بانوان طلبه حضور دارند و فعال هستند، آثار وجود آنها در عرصه های فرهنگی از جمله حجاب کاملا محسوس و تبلیغ آنها در میان بانوان و کودکان بسیار موثر است. عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه اقبال چشمگیری در جامعه زنان نسبت به حوزه علمیه مشاهده می شود، گفت: آثار فاخری که بانوان طلبه در حوزه های مختلف خلق کرده اند در مجامع علمی قابل ارائه و دفاع هستند. وی اضافه کرد: فارغ از هر گونه تعصب، بانوان در عرصه رقابت علمی و آموزشی نسبت به آقایان جدی تر هستند. حسینی خراسانی با بیان اینکه پیشینه حوزه های علمیه خواهران به زمان مرجعیت علمی امیرالمومنین علی(ع) باز می گردد، ادامه داد: در آن زمان مرجعیت علمی حضرت زهرا(س) و پس از آن نیز مرجعیت علمی حضرت زینب(س) مطرح بوده است. وی با اشاره به اینکه خانواده فقهای به نام شیعه مانند سیدابن طاووس به فراگیری علوم دینی توجه داشته اند، اظهار داشت: رویه رایج در تاریخ اسلام برگرفته از آموزه های دینی و قرآنی است چنان که بر اساس روایات، در ارزش های انسانی تفاوتی میان زن و مرد وجود ندارد و علم آموزی از ارزش های انسانی است. در این دیدار مسوولان مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران به تشریح وضعیت حوزه های علمیه خواهران و دستاوردهای این حوزه های علمیه پرداختند.

مجازات اعدام در ایالت واشنگتن تعلیق شد

$
0
0
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، وی گفت که در پی صدور حکم به اجرای غیرعادلانه بودن موارد اعدام در ایالت واشنگتن، این تصمیم را اتخاذ کرده است. وی افزود: کاستی های بسیاری در این سیستم وجود دارد و وقتی تصمیم نهایی، مرگ باشد، پذیرش این سیستم ناقض از خطرات بسیاری زیادی برخوردار است. در حال حاضر 9 نفر در ندامتگاه ایالت واشنگتن در صف اعدام هستند، ندامتگاهی که آخرین مورد اعدام در آن در سال 2010 اجرا شد. فرماندار ایالت واشنگتن تاکید کرد که در مجازات مرگ این 9 نفر تخفیف داده نشده است و این افراد همچنین مورد عفو قرار نگرفته اند. در واقع تصمیم فرماندار ایالت واشنگتن این معنا را در بردارد که از این پس احکام اعدام در این ایالت با تعویق مجازات همراه خواهد بود. از زمانی که قوانین فعلی مجازات مرگ در واشنگتن در سال 1981 به اجرا گذاشته شد، مجازات 18 نفر از 32 فرد محکوم به اعدام به حبس ابد تخفیف یافته و یک نفر آزاد شده است. مجازات اعدام در 18 ایالت آمریکا و همچنین در شهر واشنگتن پایتخت این کشور لغو شده است و حال آنکه 7 ایالت دیگر این مجازات را به حال تعلیق درآورده اند.

مبعلی : رفتنم از «استقلال»اشتباه بود/مطمئن نیستم که فیکس بازی کنم

$
0
0
مبعلی : رفتم از «استقلال»اشتباه بود/مطمئن نیستم که فیکس بازی کنم هافبک جدید تیم فوتبال استقلال گفت: «رفتنم از استقلال به الشارجه و پیکان عجولانه بود و با این تصمیمات بزرگترین اشتباه را مرتکب شدم.» ایمان مبعلی در خصوص پیوستنش به استقلال و بازگشت به جمع آبی پوشان تهرانی صحبت هایی را انجام داد که در زیر می خوانید: * ابتدا از استقلال خوزستان و حضورت در این تیم که امسال منجر به درخششت شد صحبت کن. - شاید خیلی ها فکر می کردند حضور من در استقلال خوزستان اشتباه است. خیلی ها این تصور را داشتند که استقلال خوزستان امسال سقوط می کند اما با توجه به اطمینانی که به کادر فنی این تیم داشتم به اهواز رفتم. من با عبدالله ویسی کار کرده بودم و می دانستم که می توانم به این تیم کمک کنم. در همین ابتدای صحبت هایم بگویم که استقلال تهران در نیم فصل هم خواهان من بود ولی نتوانستم به این تیم بروم. بدون تعارف بگویم که من مدیون عبدالله ویسی هستم و از باشگاه استقلال خوزستان هم تشکر می کنم. شاید اگر هر مربی و هر باشگاه دیگری بود در این شرایط با جدایی من موافقت نمی کرد اما آنها نشان دادند نگاهی فرا ملی دارند چون استقلال نماینده ایران است. از هیئت مدیره باشگاه استقلال خوزستان، آقای بختیاری مدیر عامل و شخص ویسی که شرایط حضورم در استقلال تهران را فراهم کردند تشکر می کنم. * فکر می کنی دو بازی خوب مقابل استقلال تهران در رفتنت به این تیم تاثیر داشت؟ - من کلا امسال از عملکردم راضی هستم. مردم امسال دو بازی ما مقابل استقلال و پرسپولیس را دیدند و بقیه بازی ها را ندیدند. مطمئنا آن دو بازی در انتقالم به استقلال تاثیر داشت. دو سال پیش در استقلال بودم و نزدیک به 40 روز در این تیم بدنسازی کردم. روز آخر تصمیم گرفتم به پیکان بروم و در تیم ویسی بازی کنم و تقدیر این بود که باز هم از تیمی که ویسی مربی آن بوده به استقلال برگردم. * کار با امیر قلعه نویی را چطور می بینی؟ - من به جز تیم ملی در جای دیگری با قلعه نویی کار نکرده ام ولی می دانم که خیلی ها بودند که می توانستند به استقلال بیایند. حالا که قلعه نویی به من اعتماد کرده باید جواب اعتمادش را بدهم. * قرار است چه شماره ای را بپوشی؟ - شماره 23. سال اولی که به استقلال آمدم این پیراهن بر تن روانخواه بود و آن سال 32 پوشیدم اما خوشبختانه حالا می توانم 23 بپوشم. * به دو سال پیش برگردیم. چرا از استقلال رفتی؟ دلت برای آن روزها تنگ نشده؟ - چرا دروغ بگویم دلم خیلی برای استقلال تنگ شده است. سالی که در استقلال بودم هنوز با جو این تیم هماهنگ نشده بودم. من 5 سال در امارات در تیم هایی بازی کردم که زیاد پر طرفدار نبودند.از آنجا به تیمی آمدم که هم هواداران زیادی داشت و طبعا حاشیه هایش هم زیاد است.کمی طول کشید که با تیم هماهنگ شوم.در نیم فصل دومِ همان سال خیلی خوب شدم و شرایطم بهتر شد اما در پایان سال بزرگترین اشتباه را مرتکب شدم و از استقلال رفتم.من به شارجه رفتم و فکر می کردم این تیم مثل همیشه است. اصلا قبل از آن قرار بود به قطر بروم.ولی خودم هم نمی دانم چه شد که سر از امارات در آوردم. این را برای اولین بار می گویم حتی وقتی با شارجه قرارداد بستم خانواده ام هم تعجب کرده بودند و می گفتند مگر قرار نبود به قطر بروی؟ * و شارجه هم برایت خوش یمن نبود... - دقیقا. در آنجا مصدوم شدم. من آن تصمیم را عجولانه گرفتم و خیلی اشتباه کردم. البته سال بعد دوباره به استقلال آمدم ولی شب آخر نقل و انتقالات به پیکان رفتم. آن روز هم خیلی فرصت فکر کردن نداشتم و به پیکان رفتم. جایی که هر فکری کردم بر عکس شد. وقتی تیمی سقوط می کند همه را به یک چشم می بینند و نمی گویند فلان مربی یا بازیکن خوب بود. همه را مقصر می دانند.پارسال هم در پیکان خیلی زحمت کشیدیم ولی این تیم تماشاگر نداشت و استرس سقوط داشتیم. * به نظر تو استقلال امسال می تواند قهرمان لیگ شود؟ - البته باید بگویم استقلال شرایطی دارد که بدون من تا اینجا فوق العاده کار کرده است. این تیم تا نیمه نهایی جام حذفی بالا آمده بود و شاید اگر روز بازی با مس برف نمی آمد برنده بازی می شد و حتی به فینال می رفت. حالا هم در لیگ در صدر جدول هستند و مدعی قهرمانی. من فقط امیدوارم کنار بقیه بازیکنان خوب کار کنم. شرایط به گونه ای است که اصلا مطمئن نیستم که فیکس بازی می کنم و هیچکس هم قول نداده حتما بازی می کنم. باید خودم باشم که بتوانم در استقلال بازی کنم. ضمن انکه آمده ام که بیشتر در چشم باشم. من به حضور در تیم ملی امیدوارم و تمام تلاشم را انجام می دهم تا دعوت شوم. کی روش هم روی بازی های استقلال به خصوص در آسیا نگاه ویژه ای دارد. * فکر می کنی استقلال در آسیا موفق می شود. این تیم سال گذشته تا نیمه نهایی بالا رفت... - فکر می کنم نکته مهم بازی ها همین 6 بازی ابتدایی است. قطعا دور بعد بازی ها به سال آینده می خورد و این تیم می تواند تقویت شود. من با توجه به شناختی که از استقلال و تیم های همگروهش دارم مطمئن هستم می توانیم صعود کنیم. * برای فصل بعد هم در این تیم می مانی؟ - طبعا اولویتم استقلال است ولی باید پایان فصل شود و در این خصوص صحبت کنیم. * مطالباتت را از استقلال خوزستان گرفته ای؟ - فکر می کنم استقلال خوزستان یکی از دو سه تیمی در لیگ امسال باشد که پولها را تا امروز تمام و کمال پرداخت کرده است. حتی یک ریال کم و کاست برای بچه ها وجود نداشت. آنها به همه بازیکنان به یک اندازه پول دادند و همه را به یک چشم نگاه کردند. تا امروز هم پولم را گرفته ام و هر چه هم طلبکار بوده ام به خاطر بازی های آخر فصل است که دیگر در خدمتشان نیستم. از نظر مالی هم با استقلالی های تهران صحبتی نکرده ام و 6 بازی آنقدر هم مهم نیست که بخواهم حرف پول را بزنم. به استقلال آمدم که کمک کنم و دینم را به هواداران این تیم ادا کنم. * صحبت خاصی باقی مانده؟ - از همه کسانی که در استقلال خوزستان به من کمک کردند و به من انرژی دادند تشکر می کنم. از هواداران استقلال هم که در این چند روز استقبال خوبی از من داشتند و پالس مثبت دادند تشکر می کنم. این را هم بگویم که من با پیراهن استقلال موفق به گلزنی نشده بودم اما امیدوارم اولین گلم در آسیا یک گل تاثیر گذار، امتیاز آور و به یاد ماندنی باشد. فارس
Viewing all 65938 articles
Browse latest View live