Quantcast
Channel: 19دی آنلاین
Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

منصوب شدگان رهبری از منع دو شغلگی مستثنی شدند

$
0
0

- نمایندگان مجلس در ادامه بررسی طرحی که به منع دو شغلگی شهرت یافته است، شرط و شروط​ هایی برای انفصال از خدمت منصوب شدگان رهبری و نمایندگان مجلس گذاشتند.
اعضای خانه ملت ابتدا تصویب کردند که «دو شغله‌ها از خدمات دولتی انفصال دائم می‌شوند». پس از آن در بندهای دیگر طرح « ممنوعیت کارمندان و مدیران دستگاه‌های اجرایی از عضویت در هیئت‌های مدیره و مدیریت عامل» به موضوع دو شغلگی منصوبین رهبری و نمایندگان مجلس پرداختند. بر اساس مصوبه امروز نمایندگان مجلس مقرر کردند انتصاب مستقیم افراد دارای شغل دولتی از سوی رهبر انقلاب در مورد مسئولیت انتصابی از جانب ایشان، از شمول حکم قانون ممنوعیت دو شغله بودن مستثنی است.
در بند بعدی به مستعفی شدن نمایندگان مجلس دو شغله اشاره شده بود که با تذکراتی همراه شد. ابتدا علیرضا سلیمی نماینده محلات، یادآورشد: براساس اصل 62 قانون اساسی، مجلس از نمایندگان ملت و به طور مستقیم با رأی مخفی انتخاب می شوند. همچنین در اصل 63 دوره 4 ساله نمایندگی، در اصل 64 عده نمایندگان و در اصل 65 حضور دو سوم مجموع نمایندگان در صحن علنی آمده است. از این رو نمی​توان این نصاب را با مستعفی شدن نماینده​های دو شغله به مخاطره انداخت.
پس از آنکه رئیس مجلس این تذکر را وارد ندانست، احمد توکلی در تذکر دیگری با اشاره به اینکه ارائه سه کارت زرد به هر وزیر مستقیما منجر به استیضاح وی نمی​شود و مطابق نظر شورای نگهبان باید مراحل استیضاح انجام شود؛ اظهار داشت: پس نمی​توان بدون رعایت اصول مقرر در آیین نامه داخلی مجلس برای استعفای نمایندگان تصمیم گرفت. مراحل استعفای نماینده در آیین نامه داخلی مجلس مشخص است؛ بنابراین باید ترتیبات قانون رعایت شود.
وی افزود: حال که اداره مجلس و تصویب مصوبات آن باید طبق قانون انجام شود ماده 13 خلاف آیین‌نامه داخلی است. تخلف نماینده توسط کمیته تخلفات نمایندگان انجام می‌شود و شاید مجلس بر اساس ترتیبات خود استعفای نماینده متخلف را صلاح نداند.
علی لاریجانی این تذکر را وارد دانست و گفت: برای مستعفی بودن نماینده باید در مجلس رای گیری شود. در ماده 90 آیین نامه مجلس آمده است که اگر نمایندگان مقدار مشخصی غیبت داشته باشند مستعفی شناخته می​شوند و در موارد دیگر باید این موضوع به رای مجلس برسد.
مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود که پیشنهاد حذف این ماده را داد، طی سخنانی گفت: استعفای نمایندگان باید در صحن علنی و با رای دیگر نمایندگان باشد. چون با سلب نمایندگی، حق مردم ضایع می شود و نمی توان این کار را بدون طی مراحل قانونی انجام داد. علیرضا سلیمی هم اضافه کرد: نماینده نباید جرات و جسارت کار خلاف قانون را داشته باشد و نباید دو شغله باشد. همین الان برخی نماینگان عضو هیات مدیره فدراسیون های ورزشی هستند که استعفا نداده​اند و ما هم نمی​توانیم کاری بکنیم که منعشان کنیم!
اما محمدقسیم عثمانی نماینده بوکان با تاکید بر اینکه «اگر یکی از جرایم در دو شغلگی را یکی از نمایندگان مرتکب شد باید همچون دیگر افراد مجازات شود»، افزود: این ماده برای آن است که نمایندگان کار دیگری را بر نمایندگی ترجیح ندهند.
اگرچه کل این ماده حذف نشد اما به توصیه رئیس مجلس و پیشنهاد جعفر قادری نماینده شیراز مقرر شد که برای نمایندگان دو شغله و مستعفی شدن آنها در مجلس تصمیم گیری شده و مطابق آیین نامه داخلی مجلس عمل شود. به این ترتیب با تصویب مجلس در صورتی که نماینده مجلس شورای اسلامی همزمان شغل دیگری در دستگاه‌های موضوع این قانون داشته باشد به منزله استعفا از نمایندگی مجلس است؛ در این صورت استعفای نماینده در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

Trending Articles