Quantcast
Channel: 19دی آنلاین
Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

آخرین مواضع ایران درباره ادامه مذاکرات با 1+5

$
0
0
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک گفت: مذاکراتی که حقوق هسته‌یی ملت ایران را به رسمیت بشناسد، سودمند بوده و مورد استقبال می‌باشد.

به گزارش ایسنا، محمد خزاعی در مصاحبه با شبکه خبری بلومبرگ، مذاکرات بین کشورمان و گروه 1+5 در آلماتی در اسفندماه را مثبت و مفید دانست، اما تاکید کرد: در این مذاکرات غرب گام کوچکی به سمت پیشنهادات جمهوری اسلامی ایران برداشت.

وی افزود: در صورتی‌که مذاکرات در جهت یافتن راه حل انجام شود کمک‌کننده خواهد بود و تداوم آن می‌تواند منجر به رسیدن شرایط دلخواه گردد. اما چنانچه ملت ایران به این احساس برسد که هیچ یک از حقوق آن‌ها در چارچوب موازین بین‌المللی به ویژه ان.پی.تی مورد شناسایی قرار نمی‌گیرد و اعمال فشار علیه ملت ایران ادامه داشته باشد، این مذاکرات به نتیجه‌ای نخواهد رسید، ملت ایران نیز اجازه ادامه مذاکرات با این شرایط را به مسوولان خود نخواهند داد.

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: در جمهوری اسلامی ایران موضوع هسته‌یی مانند ملی شدن صنعت نفت به افتخار و غرور ملی تبدیل شده است و تمامی ایرانیان درباره حمایت از موضوع هسته‌یی کشورمان یکپارچه و هم‌عقیده هستند.

وی مشکل اصلی در مناسبات کنونی ایران و امریکا را عدم اعتماد بین طرفین ارزیابی کرد و افزود: عدم اعتماد مطرح شده از جانب آمریکایی‌ها بیشتر مبتنی بر ادعاهایی است که مطرح کرده‌اند اما بی‌اعتمادی ملت ایران مبتنی بر حقایق و واقعیت‌هاست.

وی با اشاره به بیانیه تهران در خصوص موضوع هسته‌یی که با حضور سران ترکیه و برزیل در سال 1389 به امضاء رسید و خود آمریکا نیز در جریان آن بود، اما آمریکایی‌ها آن را به سرعت رد کردند، آن را نمونه‌ای از بی‌اعتمادی ملت ایران دانست.

خزاعی تصریح کرد: ملت ایران خواستار رفتار محترمانه و عادلانه مبتنی بر احترام متقابل و مشترک و همچنین به رسمیت شناختن حقوق خود در خصوص داشتن انرژی صلح‌امیز هسته‌یی و حق غنی‌سازی از سوی گروه1+5 و آمریکا در مذاکرات می‌باشد.

وی فتوای مقام معظم رهبری درباره حرمت سلاح‌های هسته‌یی را مبنائی مهم و اساسی از جنبه‌های مختلف مذهبی، قانونی و سیاسی ارزیابی کرد که رویکرد کشورمان درباره موضوع هسته‌یی را نشان می‌دهد و باید بطور کامل مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به تهدیدات مکرر رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران و مکاتبات مکرری که از سوی کشورمان با شورای امنیت سازمان ملل متحد به عنوان مسوول صلح و امنیت بین‌المللی درباره این تهدیدات صورت گرفته است، تاکید کرد: رژیم صهیونیستی علیرغم داشتن زرادخانه هسته‌یی عضو ان.پی.تی نبوده و به بیش از 40 قطعنامه مطرح شده در شورای امنیت سازمان ملل بی‌توجه بوده و این قطعنامه‌ها توسط آمریکا وتو شده است.

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران افزود: رژیمی که سرزمین‌های دیگران را اشغال نموده و به طور روزانه افراد بیگناه را به شهادت می‌رساند، منبع نگرانی بوده و نمی‌تواند مورد اعتماد جامعه بین‌المللی باشد، از این رو جامعه بین‌المللی و از جمله امریکا باید از رژیم صهیونیستی بخواهند تا به معاهده ان.پی.تی بپیوندد و کلاهک‌های هسته‌یی خود را مطابق ان.پی.تی و موازین بین‌المللی نابود نماید. در این رابطه قرار بود تا در سال 2012 کنفرانس خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته‌یی برگزار شود که به علت مخالفت آمریکا و اسرائیل برگزاری این کنفرانس به تعویق افتاد.

وی در پاسخ به سوالی تصریح کرد: تاریخ چند صدساله اخیر ایران نشان می‌دهد که ایرانیان هیچ‌گاه آغازگر حمله علیه دیگران نبوده‌اند و قصدی برای حمله علیه دیگران نداشته‌اند، اما در صورتی که علیه ایران اقدامی صورت گیرد، عواقب آن برای اقدام‌کنندگان مصیبت‌بار خواهد بود.

وی نقش جمهوری اسلامی ایران به عنوان قدرت منطقه‌ای در ایجاد صلح و ثبات در منطقه را ممتاز و نمونه خواند و تاکید کرد: کشورهای منطقه با کمک یکدیگر می‌توانند امنیت و ثبات را گسترش دهند و در سایه این امنیت زمینه گسترش همکاری‌های اقتصادی فراهم خواهد شد.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 65938

Trending Articles