- در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 ، چهار کاندیدای اصولگرا ، احمد توکلی، محسن رضایی، محموداحمدی نژاد و محمدباقر قالیباف ، با یکدیگر ائتلافی تشکیل دادند و قرار گذاشتند هر کدامشان بیشترین رأی را در نظرسنجی ها داشته باشد ، کاندیدای نهایی باشد و بقیه به نفع او کنار بروند.
آنها بین خود میثاق نامه ای را با همین مضمون امضا کردند. نهایتاً نظرسنجی های قبل از انتخابات انجام شد و قالیباف ، بیشترین رأی را در نظرسنجی ها به خود اختصاص داد و بنا شد به عنوان نامزد ائتلاف ، وارد میدان شود و بقیه به نفع او کنار بروند.
محمود احمدی نژاد اما ، میثاق نامه ای که امضا کرده بود را نادیده گرفت و کنار نکشید. آن طور که علیرضا زاکانی، رئیس ستاد آن ائتلاف گفته ، احمدی نژاد ، نه یک امضا که دو امضا زیر میثاق نامه زده بود!
این اتفاق از یک سو و تشتت کاندیداهای اصلاح طلبان از سویی به همراه عوامل دیگر ، باعث شد نهایتاً احمدی نژاد راهی پاستور شود و 8 سال حکمرانی کند.
اینک دو ائتلاف از اصولگرایان ، اما منسجم تر و رسمی تر از ائتلاف 4 گانه سال 84 شکل گرفته است. اولی ائتلاف 2+1 ، متشکل از علی اکبر ولایتی ، محمدباقر قالیباف و غلامعلی حدادعادل است و دومی ائتلاف اکثریت است با حضور منوچهر متکی ، محمدرضا باهنر ، محمدحسن ابوترابی ، یحیی آل اسحاق و مصطفی پورمحمدی.
اعضای هر دو ائتلاف می گویند که از بین شان تنها یک نفر که در نظرسنجی ها بیشترین مقبولیت را داشته باشد ، کاندیدای نهایی خواهد شد و بقیه به او کمک خواهند کرد.
با این حال ، برخی خبرها حاکی از ان است که برخی کاندیداهای ائتلافی ، در جلسات درون ستادی خود ، از همین الان ساز بدعهدی کوک کرده اند و گفته اند که اگر ما گزینه نهایی نباشیم ، کنار نخواهیم کشید! یکی از این کاندیداها نیز گفته اگر فلانی و فلانی بالا بیایند ، من نخواهم پذیرفت و نظایر این.
البته قاعدتاً باید مردم باشند که در نهایت رئیس جمهور را برخواهند گزید. حتی ممکن است آن کسی که امروز عهد می شکند ، فردا موفق به پیروزی شود ، کما این که احمدی نژاد چنین کرد. اما مهم تر از ریاست جمهوری ، موضوع راهبردیِ "اخلاق" است که به ویژه در سال های اخیر ، بسیار مظلوم واقع شده است.
کسی که امروز با گروهی چند نفره، میثاق می بندد ولی به این یک عهد ساده پایبند نمی ماند ، قطعاً در صورتی که سوگند ریاست جمهوری نیز یاد کند ، بدان پایبند نخواهد ماند.
از این رو ، به اعضای هر دو ائتلاف پیشنهاد می شود ، توافق اخلاقی خود را مکتوب و امضا کنند و آن را از پس پرده بیرون آورند و منتشر نمایند تا دستکم ، بازیگران عرصه سیاست ، خود را ملزم به وفای عهد و پایبند اخلاق بدانند و عنداللزوم ، مردم بداخلاقان را بشناسند.
تردید نکنید که "اخلاق" ، گمشده امروز جامعه ما و بسیار مهم تر از سیاست و ریاست جمهوری و ... است.
عصرایران